Αρσενόπουλος: Πρωτάθλημα ψυχολογίας το Ευρωπαϊκό

Η Εθνική Εφήβων μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (28/7, 16:15 με Ιταλία), που θα φιλοξενηθεί στην Λετονία, με τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Νίκο Αρσενόπουλο, να αναφέρεται στη διοργάνωση που έχει μπροστά της η ελληνική ομάδα.

Αρσενόπουλος: Πρωτάθλημα ψυχολογίας το Ευρωπαϊκό

«Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, αν και σχεδόν πάντα πριν από μια διοργάνωση θα σκεφτόμαστε πως θα θέλαμε κάποιους αγώνες προετοιμασίας παραπάνω. Πάντα βοηθούν, ώστε να "βρεθούμε" στο μπασκετικό κομμάτι. Ωστόσο βρισκόμαστε σε καλό σημείο, έχουμε αρχίσει να "δενόμαστε" και να γινόμαστε ομάδα εντός και εκτός παρκέ», είπε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ για να συνεχίσει:

«Το Ευρωπαϊκό είναι πρωτάθλημα ψυχολογίας. Οπότε δίνουμε βάση στο πρώτο παιχνίδι με την Ιταλία, από το οποίο θέλουμε να αφήσουμε το γήπεδο νικητές. Παράλληλα, ο αγώνας της πρεμιέρας δεν είναι παρά ο ένας από τους επτά τους οποίους έχουμε μπροστά μας και στους οποίους, έναν προς έναν, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Αρσενόπουλος γνωρίζει καλά πως και τα λάθη είναι μέρος του παχνιδιού, προσθέτοντας ένα «αλλά» στον δικό του επίλογο: «Λάθη θα γίνουν και είναι δεδομένο, αλλά αν είμαστε όλοι μαζί προπονητές και παίκτες, πιστεύω πως μπορούμε να πάμε καλά».