Μαριέλλα Φασούλα: «Κόντρα στις καλύτερες γίνομαι κι εγώ καλύτερη!» (pics)

Η Μαριέλλα Φασούλα μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής και πόσο τη βοηθάει η συμμετοχή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ισπανίας

Μαριέλλα Φασούλα: «Κόντρα στις καλύτερες γίνομαι κι εγώ καλύτερη!» (pics)

Η Μαριέλλα Φασούλα ήταν πρωταγωνίστρια στις δύο νίκες της Εθνικής Γυναικών στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023. Η χαρισματική σέντερ ήρθε ακόμη καλύτερη από την Ισπανία, όπου παίζει και φέτος, με τη φανέλα τώρα της πανίσχυρης Αβενίδα. Στο ματς με τη Μεγάλη Βρετανία είχε 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 κοψίματα και 5 ασίστ, ενώ κόντρα στην Πορτογαλία είχε 18 πόντους και 12 ριμπάουντ. Λίγο πριν ξεκινήσει και πάλι τις υποχρεώσεις της με την ομάδα της Σαλαμάνκα, η Φασούλα μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής και τι στόχους έχει φέτος.

Μπράβο για τις δύο νίκες στο ξεκίνημα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023. Σημαντικές για τη συνέχεια;

Ευχαριστούμε πολύ! Ναι, πολύ σημαντικές, εννοείται, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Ο μεγάλος στόχος είναι το Ευρωμπάσκετ του 2023 και για να φτάσουμε εκεί έχουμε μικρούς στόχους, βήμα βήμα. Ο στόχος μας για αυτά τα παράθυρα ήταν το “δύο στα δύο” και τα καταφέραμε.

Αν και αρκετά νέα πρόσωπα στην Εθνική, γρήγορα δέσατε ως ομάδα. Πώς το καταφέρνετε;

Ναι, ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια με καινούργιο προπονητικό επιτελείο (σ.σ. Πέτρος Πρέκας) και νέα πρόσωπα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένες. Δέσαμε όσο γινόταν στις δύο τρεις μέρες που είχαμε μαζί, ακολουθήσαμε τις οδηγίες των προπονητών, τους καινούργιους κανόνες, το σκάουτινγκ και ήρθε το αποτέλεσμα. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα, αλλά είναι ευχάριστη αρχή!

Εσύ πρωταγωνίστρια και στα δύο ματς. Νιώθεις καλύτερα από ποτέ;

Οι συμπαίκτριές μου με κάνουν να παίζω καλά. Προσπάθησα να κάνω ό,τι χρειαζόταν η ομάδα, είτε ήταν ριμπάουντ είτε ήταν βολές και λοιπά. Νομίζω ότι παίξαμε όλες μαζί καλά ομαδικά, με ενέργεια και για αυτό ήρθε το αποτέλεσμα.

Προσαρμοστήκατε στις απαιτήσεις του νέου κόουτς ή είναι ακόμη νωρίς;

Ναι, εννοείται πως είναι νωρίς, αλλά ήταν και αυτό ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να καταφέρουμε τον στόχο μας. Ναι, ξέραμε ότι είχαμε περιορισμένο χρόνο, αλλά νομίζω πως ήμασταν όλες πολύ συγκεντρωμένες στους καινούργιους κανόνες και δώσαμε μεγάλη έμφαση να τους ακολουθήσουμε στις προπονήσεις και στους αγώνες.

«Κόντρα στις καλύτερες»

Φέτος έκανες το μεγάλο άλμα και παίζεις στη φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας, Αβενίδα. Πώς πάει η χρονιά στην Ισπανία;

Πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Κάθε μέρα αγωνίζομαι με τοπ παίκτριες στην προπόνησή μου και επίσης παίζω εναντίον των καλύτερων παικτριών στο ισπανικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ στον στόχο που είναι να βελτιώνομαι καθημερινά. Μαθαίνω πολλά παίζοντας σε αυτό το επίπεδο μαζί με τις συμπαίκτριές μου και ειδικά με τον κόουτς (σ.σ. Ρομπέρτο Ινιγκουέθ) και το σταφ, που ξέρουν πολλά κιλά μπάσκετ.

Τι θέλεις να πετύχεις αυτή τη σεζόν;

Το παίρνω βήμα βήμα. Εννοείται ότι θέλω να πετύχω όσο πιο ψηλά γίνεται, αλλά αυτό έρχεται με το να δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα και να τα δίνεις όλα κάθε λεπτό που σου δίνεται. Να βελτιώνομαι καθημερινά, να γίνομαι πιο έμπειρη στο επίπεδο που παίζω, να νικάμε. Έχουμε πολλά ακόμα να καταφέρουμε.

Τη Βάσω Μπεσκάκη την είχες γνωρίσει;

Ναι, και λυπήθηκα πολύ… Με αξιοπρέπεια, δύναμη και θετική ενέργεια πάλεψε μέχρι τέλους. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Έφυγε τόσο νέα, μα το χαμόγελό της δεν θα σβήσει ποτέ από τις μνήμες μας.

Καλή συνέχεια.

Ευχαριστώ πολύ!