Μαριέλλα Φασούλα: «Το σημαντικό είναι ότι μείναμε όλες μαζί»

Έστω και δύσκολα η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών έκαμψε την αντίσταση της Πορτογαλίας. Οι δηλώσεις των Φασούλα, Σπανού.

Μαριέλλα Φασούλα: «Το σημαντικό είναι ότι μείναμε όλες μαζί»

Η εθνική ομάδα των γυναικών κέρδισε δύσκολα την Πορτογαλία και έκανε το δύο στα δύο στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023.

Η Άρτεμις Σπανού δήλωσε: «Ξέραμε πως θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στην Αγγλία. Η Πορτογαλία ξέραμε πως είναι ομάδα που πηγαίνει πολύ στην επαφή, που πιέζει πάρα πολύ και είχαμε προετοιμαστεί. Μπήκαμε δυνατά, σε κάποιο σημείο χάσαμε κάποια ριμπάουντ και σουτ και η εικόνα άλλαξε. Το μπάσκετ είναι μεταβαλλόμενο.

Το σκορ πήγε πάνω κάτω, αλλά μείναμε συγκεντρωμένες και στο στόχο μας και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό αυτό το 2-0, ειδικά με τις δύο αυτές ομάδες. Νικήσαμε το φαβορί του ομίλου εκτός και μια πολύ καλή ομάδα εδώ. Είναι ένα δυνατό ξεκίνημα για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να γίνουμε καλύτερες και στα επόμενα παράθυρα να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ελλάδα - Πορτογαλία 64-57: Απέφυγε το χαρακίρι η Εθνική γυναικών! (highlights)

Η Μαριέλλα Φασούλα από την πλευρά της υπογράμμισε: «Πήραμε τη νίκη, αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Λίγο στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και κάναμε κάποια λάθη.

Μείναμε μαζί όμως, παίξαμε ομαδικά και τα καταφέραμε μαζί να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παίξαμε πιο δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο κρατήσαμε μια διαφορά και νικήσαμε. Κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια με μια καινούρια ομάδα και καινούργιο τεχνικό επιτελείο.

Βήμα βήμα… Είναι λογικό να υπάρχουν λάθη και μερικά αδύναμα σημεία, αλλά το σημαντικό είναι ότι μείναμε όλες μαζί και από εδώ μαθαίνουμε και μπορούμε να πάμε μόνο πιο ψηλά. Οπότε, η νίκη ήρθε και συγκεντρωνόμαστε στο πως μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».