Δίελα: «Με την ίδια φιλοσοφία και τους φιλάθλους της Ξάνθης μαζί μας για τη νίκη με την Πορτογαλία»

Κάλεσμα στους φιλάθλους της Ξάνθης να σταθούν στο πλευρό των διεθνών μας στον αυριανό (14/11) αγώνα της Εθνικής Γυναικών με την Πορτογαλία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023 απευθύνει η Ιωάννα Δίελα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα θα εμφανιστεί ξανά με την ίδια φιλοσοφία του ομαδικού πνεύματος.

Δίελα: «Με την ίδια φιλοσοφία και τους φιλάθλους της Ξάνθης μαζί μας για τη νίκη με την Πορτογαλία»

Την καλύτερη δυνατή αρχή έκανε η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας στο Μάντσεστερ με σκορ 66-73 για την 1η αγωνιστική.

Ακολουθεί ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής αύριο (14/11) με αντίπαλο την Πορτογαλία, αυτή τη φορά εντός συνόρων και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης.

Με όπλο το ομαδικό παιχνίδι, η εθνική μας ομάδα έχει στόχο να διπλασιάσει τις νίκες της στον όμιλο, λυγίζοντας και το συγκρότημα της Ιβηρικής Χερσονήσου στην αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 18.00 στην πόλη της Θράκης.

Δηλώσεις για το ματς με την Πορτογαλία έκανε η Ιωάννα Δίελα: «Αφήνουμε πίσω τη νίκη που κάναμε στο Μάντσεστερ με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία. Ο αγώνας με την Πορτογαλία είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμάς και ίσως πιο δύσκολος από το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης, γιατί με νίκη κάνουμε ένα ακόμα βήμα για τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης».

Η Εθνική Γυναικών έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο πρώτο παιχνίδι της και, σύμφωνα με τη διεθνή γκαρντ του Ολυμπιακού, στοχεύει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό: «Θέλουμε να έχει συνέχεια η εμφάνιση που κάναμε στο Μάντσεστερ και να δείξουμε και πάλι ότι παίζουμε όλες μαζί. Να συνεχίσουμε τη νέα φιλοσοφία μας, στην οποία κυριαρχούν το ομαδικό πνεύμα και η ομαδική προσπάθεια. Η Πορτογαλία είναι μια καλή ομάδα, θέλει μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας και θα πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό των δυνάμεών μας προκειμένου να κάνουμε το "δύο στα δύο"».

Η Δίελα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους φιλάθλους, τους οποίους θέλει στο πλευρό της Εθνικής στην κυριακάτικη (14/11) αναμέτρηση. «Είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε στην Ξάνθη, μια πόλη που αγαπάει ιδιαίτερα το μπάσκετ. Θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων και τους περιμένουμε το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο για να μας στηρίξουν στον αγώνα με την Πορτογαλία. Ελπίζουμε και εμείς με τη σειρά μας να ανταμείψουμε τον κόσμο με το θέαμα και την προσπάθειά μας μέσα στο γήπεδο», ήταν τα λόγια της.