Σιδηροηλίας: «Αυτό που μετράει είναι να παλεύεις»

Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας αναφέρθηκε στις διαφορές που υπήρχαν σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στην Ουκρανία

Σιδηροηλίας: «Αυτό που μετράει είναι να παλεύεις»

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο στη νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών επί της Ρωσίας στη δεύτερη αγωνιστική του European Challenger στο Ηράκλειο. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας αναφέρθηκε στις διαφορές που υπήρχαν σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στην Ουκρανία, καθώς απόψε κάποιες φορές έμοιαζε να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «δάσος» από χέρια.

«Τα κορμιά ήταν τελείως διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι», τόνισε ο Σιδηροηλίας και συνέχισε: «Η δύναμη των αντιπάλων ήταν τελείως διαφορετική, πηδούσαν σε κάθε φάση στα ριμπάουντ, ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε σχετικά εύκολα».

Η εμπειρία αυτών των αγώνων μοιάζει ιδιαίτερα σημαντική για τους νεαρούς διεθνείς, αφού κάποιοι από αυτούς δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής ή δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν εξαιτίας του πανδημίας: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το να αποκτάς εμπειρίες παίζοντας είτε στην Α1 είτε σε οποιαδήποτε κατηγορία. Δυστυχώς κάποια παιδιά δεν έπαιξαν καθόλου λόγω του COVID19, τα παιδιά που ήταν στην Α1 έπαιξαν ελάχιστα άλλοι καθόλου, αλλά παρόλα αυτά στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι να παλεύεις και ο καλύτερος κερδίζει».

Η Εθνική Νέων που βρίσκεται στην Κρήτη πάντως δείχνει απλά να αρνείται να χάσει, βγάζοντας και χαρακτήρα σε πολλές στιγμές μέσα στο παιχνίδι, όπου κυνηγά κάθε μπάλα. Ίσως να είναι, όπως λένε, πως «περνάνε καλά στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω: «Δεν μπορώ να μιλήσω ιδιαίτερα ακόμη για το χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι από αυτά τα δύο παιχνίδια που έχουμε παίξει, δείχνει πως έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία η ομάδα και δείχνει πως είτε είναι στους σαράντα, είτε στον πόντο, όλα τα παιδιά παλεύουν το ίδιο και μάχονται σε κάθε φάση πάντα για τη νίκη. Με τα περισσότερα παιδιά είμαστε από τις μικρότερες εθνικές ομάδες μαζί, έχουμε και νέα παιδιά τα οποία έχουμε αγκαλιάσει. Είμαστε σαν οικογένεια, το κλίμα είναι πολύ καλό και πιστεύω πως αυτό βγαίνει και στο παρκέ».