Εθνική μπάσκετ με αμαξίδιο: Ήττα και από τη Ρωσία (57-71)

Η Εθνική μπάσκετ με αμαξίδιο έχασε και απ΄ τη Ρωσία με 57-71 στο Πανευρωπαϊκό β΄ κατηγορίας

Εθνική μπάσκετ με αμαξίδιο: Ήττα και από τη Ρωσία (57-71)

Την τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε η Εθνική Ελλάδας, αυτή τη φορά από τη Ρωσία, με σκορ 57-71 στο Πανευρωπαϊκό β΄ κατηγορίας μπάσκετ με αμαξίδιο στο ΣΕΦ. Ο Γιώργος Μακρής ήταν ηγέτης της ομάδας, ο Αποστόλης Μουμτζόγλου έμεινε 40 λεπτά πάνω στο παρκέ κι ήταν εξαιρετικός, όμως αυτά δεν αρκούσαν για το συγκρότημα του Καμουράν Οζντεμίρ κι αυτό για δύο λόγους:

Ο πρώτος ήταν τα 24 λάθη, τα οποία είναι απαγορευτικά γι’ αυτό το επίπεδο των αγώνων κι ο δεύτερος η φοβερή εμφάνιση του Βασίλι Κοτσέτκοφ, ο οποίος ήταν… μια ομάδα μόνος του. Παρότι ξεκίνησε με αστοχία, τέλειωσε το ματς με 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Αυτός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της νίκης της ρωσικής ομάδας, ενώ Κουτσχίν, Καμαλίεφ και Πούζκοφ (καθοριστικός όταν ο Ρώσος προπονητής άφησε τους βασικούς στον πάγκο), είχαν συμμετοχή στη νίκη.

Κακή στιγμή ήταν η επιλογή του Αντρέι Μακέεβ να ζητήσει τάιμ άουτ, ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί το σκορ με το οποίο τέλειωσε η αναμέτρηση κι απέμεναν μόλις 30 δευτερόλεπτα. Ο Καμουράν Οζντεμίρ ενοχλήθηκε για τη μη τήρηση του fair play, πήρε κι αυτός τάιμ άουτ και στο τέλος ζήτησε εξηγήσεις από τον ομόλογό του, με τον Ρώσο προπονητή να μην φαίνεται να καταλαβαίνει το λάθος που έκανε…

Διαιτητές: Ντάιεβ – Κάροβιτς – Κραλ.
Τα δεκάλεπτα
: 11-20, 25-36, 40-49, 57-71.
ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Μουμτζόγλου 18, Χαμαντί 6, Τσίλης 2, Παπαδόπουλος, Κοντογιάννης, Χατζηδάκης, Τσαουσίδης 2, Χαλδαίος, Φιλίππου, Μακρής 28, Χατζηκαντής, Μαρτσάκης 1.
ΡΩΣΙΑ (Μακέεβ): Κουτσχίν 12, Κοτσέτκοφ 21 (1), Καμαλίεφ 11, Λαζάρεφ 8, Μπολσακόφ 9, Γκορόντετς 2, Γιουρκού, Πούζκοφ 6, Κιρίλοφ, Εμολίνσκι, Κορσούνοφ, Σιτνίκοφ 2.

Η φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Β΄Κατηγορίας ολοκληρώθηκε με τις Λετονία και Λιθουανία να κατακτούν τις πρώτες θέσεις σε Α και Β όμιλο αντίστοιχα. H Εθνική μας ομάδα θα ριχτεί στη «μάχη» των νοκ άουτ αύριο (16/07) στις 13:30, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία.

Η Ελλάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση στον δεύτερο όμιλο και θα διασταυρωθεί με τους Λιθουανούς, που τερμάτισαν πρώτοι στον Α΄Όμιλο. Στα άλλα παιχνίδια η Λετονία θα κοντραριστεί με τη Σερβία, η Βοσνία με την Κροατία και η Αυστρία με τη Ρωσία.

Το πρόγραμμα των νοκ άουτ:

  • 11:00 Λετονία – Σερβία
  • 13:30 Λιθουανία – Ελλάδα
  • 16:00 Βοσνία Ερζεγοβίνη – Κροατία
  • 18:30 Αυστρία – Ρωσία