Εθνική Ελλάδας: Η Τσεχία που μας «πονάει» - Ήρθε η ώρα της εκδίκησης! (vids)

Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη να κερδίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάρει εκδίκηση από τους Τσέχους

Εθνική Ελλάδας: Η Τσεχία που μας «πονάει» - Ήρθε η ώρα της εκδίκησης! (vids)

H Τσεχία, αντίπαλός μας τα ξημερώματα (02.05) για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, «πονάει» την Εθνική Ελλάδας και …ξυπνάει άσχημες μνήμες.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι στη β΄ φάση, στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, και θέλαμε νίκη με 12 πόντους για να περάσουμε στα προημιτελικά. Δεν τα καταφέραμε όμως, αφού ήρθε μεν η νίκη αλλά με 7 πόντους διαφορά μόνο (84-77). Κι ας είχαμε στο παρκέ τότε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μας αρκεί μια νίκη και με …μισό πόντο για να πάρουμε το «εισιτήριο» για το Τόκιο. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πάρει …εκδίκηση και να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Θέλει όμως μεγάλη προσοχή. Πολλοί μπορούν να πουν …ποια Τσεχία, όμως απέδειξε και κόντρα στον οικοδεσπότη Καναδά ότι δεν αστειεύεται. Εάν την υποτιμήσεις, θα την πατήσεις. Ζουν άλλωστε και αυτοί το δικό τους όνειρο. Θέλουν να περάσουν στους Ολυμπιακούς για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο κορμός της ομάδας είναι ίδιος με αυτόν του Παγκοσμίου. Ο Μπλέικ Σκιλμπ είναι ξανά ο νατουραλιζέ της Τσεχίας και κόντρα στον Καναδά ήταν φοβερός, έχοντας 31 πόντους με 7 τρίποντα. Παρών επίσης ο σέντερ Οντρέι Μπάλβιν που απέναντι στους Καναδούς είχε 14 πόντους και 19 ριμπάουντ. Και φυσικά ο πολυσύνθετος Τόμας Σατοράνσκι και ο αέρινος Γιαν Βέσελι που είχε χάσει το Παγκόσμιο λόγω τραυματισμού. Δώστε προσοχή και στον Πάτρικ Αούντα αλλά και στον Γιάρομιρ Μπόχατσικ.

Προπονητής της ομάδας και τότε και τώρα ο Ισραηλινός Ρονέν Γκίνζμπουργκ που έχει πολιτογραφηθεί Τσέχος.