Η ομιλία του Πιτίνο στο ημίχρονο

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Εθνική κατάφερε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και να αποκλείσει με 81-63 την Τουρκία. Τα σημαντικά λόγια του Ρικ Πιτίνο στα αποδυτήρια. 

 Η ομιλία του Πιτίνο στο ημίχρονο

Άλλη μία νίκη χρειάζεται η Εθνική ομάδα μπάσκετ για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η «γαλανόλευκη» μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκίας και πλέον κοιτάζει τον τελικό με την Τσεχία.

Στο ματς με τους Τούρκους το ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν νωθρό με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο νούμερο. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου όμως ο Ρικ Πιτίνο κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να δώσει ψυχολογία στους παίκτες.

Ο Ομοσπονδίας προπονητής είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες: «Τους είπα πως θα πάρουμε το προβάδισμα, αλλά να μην χαλαρώσουν και ότι την λέξη χαρακτήρα πλέον θα την γράφουμε Ελλάδα. Αν και τίποτα δεν πήγε καλά στην αρχή, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί. Κάποιος μου είπε να αφήσω τον Καλάθη στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο να βάλω μέσα περισσότερο τον Λαρεντζάκη και του απάντησα "περίμενε να δεις τι θα κάνει ο Νικ στο δεύτερο ημίχρονο". Στον Νικ (σ.σ Καλάθη) είπα "σταμάτα να σκέφτεσαι πριν σουτάρεις, απλώς σούταρε". Όποτε το σκέφτεται τον επηρεάζει. Έχω πει στα παιδιά ότι ήταν τιμή μου να προπονήσω όλες τις ομάδες που έχω προπονήσεις. Αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ομάδα».