Καββαδάς: «Έρχεται ένας τελικός»

Ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε για την ήττα από τον Καναδά και τον...τελικό που ακολουθεί με την Κίνα.

Καββαδάς: «Έρχεται ένας τελικός»

Στην Εθνική Ανδρών ξέρουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και περισσότερης ενασχόλησης με τον αγώνα κόντρα στον Καναδά για την πρεμιέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτώρια.

Το επόμενο παιχνίδι με την Κίνα θα κρίνει την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και είναι ήδη στο μυαλό του Ρικ Πιτίνο και των παικτών του. Ο Βασίλης Καββαδάς επιχείρησε να κλείσει με μια σύντομη αποτίμηση αυτό το κεφάλαιο και να γυρίσει σελίδα.

«Όλοι είδαν ότι υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε, την οποία εμείς δημιουργήσαμε αλλά και στο τέλος χάσαμε. Η ομάδα έπαιξε καλά, ακολουθήσαμε σε μεγάλο μέρος το πλάνο του προπονητή, αλλά δε μπορέσαμε να αποφύγουμε τα λάθη τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά.

Πιτίνο: «Πέντε φορές υπήρξα υπερήφανος για ομάδα που έχασε - Η μία είναι τώρα»

Δείξαμε ότι έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε δουλέψει καλά στο διάστημα της προετοιμασίας. Είμαστε αφοσιωμένοι σε έναν πολύ σημαντικό στόχο και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον πετύχουμε. Από τον αγώνα με τον Καναδά σίγουρα υπάρχουν πράγματα να κρατήσουμε, όπως και να διορθώσουμε, όμως σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να μείνουμε εκεί.

Ούτε και να βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία να θεωρήσουμε ότι μπορεί να μας δώσουν κάτι εύκολο στη συνέχεια», ανέφερε ο διεθνής σέντερ.

«Ο αγώνας με την Κίνα είναι τελικός, παίζεται μια πρόκριση. Ο αντίπαλος είναι δυνατός, από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε πριν μας αναλύσουν με λεπτομέρειες το παιχνίδι οι προπονητές ξέρουμε ότι θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή.

Παίζουν σε ένα τέμπο που κρύβει κινδύνους και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε, να χάσουμε το μυαλό μας και να δώσουμε δικαιώματα.

Φυσικά και μπορούμε να τα καταφέρουμε, πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε εμείς την εξέλιξη του αγώνα, αλλά πρέπει να δείξουμε όλες μας τις αρετές για να το πετύχουμε».