Ο συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο, Σωτήρης Μανωλόπουλος αναλύει τον Καναδά

Η Εθνική Ανδρών είναι έτοιμη για τον πρώτο της αγώνα στο Προολυμπιακό τουρνουά στην Βικτώρια (30/6, 02.05 ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τον Καναδά. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για την πρεμιέρα.

Ο συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο, Σωτήρης Μανωλόπουλος αναλύει τον Καναδά

Ο συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο, Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για τον πρώτο αντίπαλο, τον οικοδεσπότη Καναδά.

«Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει ανάλυση για μία ομάδα την οποία δεν έχουμε δει ούτε σε ένα παιχνίδι, αφού δεν έχει δώσει κανένα φιλικό. Ήταν μονόδρομος για εμάς λοιπόν, να προετοιμαστούμε βασιζόμενοι στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών, τους οποίους έχουμε αναλύσει λεπτομερώς. Μάλιστα ακόμα και τη 12άδα τη μάθαμε μόλις χθες, αφού είχαν ακόμα 14 παίκτες μέχρι να τη δηλώσουν το τελικό ρόστερ στην εκπνοή της προθεσμίας που έδινε η FIBA.

Αναπόφευκτα η άμυνά μας θα προσαρμοστεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των παικτών αυτών.

Έχουμε δει και αναλύσει τη φιλοσοφία του κόουτς Νερς, πώς παίζει, τι θέλει από τις ομάδες του, άρα και τι θα προσπαθήσει να κάνει εδώ. Περιμένουμε λοιπόν, ότι θα είναι μια ομάδα, η οποία θα βασιστεί στο ατομικό ταλέντο των παικτών της. Έχουν μεγάλα και αθλητικά κορμιά και πρέπει πρώτα και κύρια να είμαστε πολύ καλοί στο αμυντικό transition. Εξίσου σημαντικό θα είναι φυσικά και το αμυντικό ριμπάουντ. Υπάρχουν δε, στον αντίπαλο και κάποιοι πολύ καλοί σουτέρ, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Mulder.

Εθνική Ελλάδος: Πρεμιέρα στο Προολυμπιακό με Καναδά

Τέλος, θα πρέπει να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε τα ντράιβ μέσα στη ρακέτα μας και να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να φτάνουν σε ένας με έναν παιχνίδι.

Επιθετικά, είναι απαραίτητο και καθοριστικό να μην κάνουμε καθόλου λάθη, να τα ελαττώσουμε όσο γίνεται, στο ελάχιστο. Αυτή θα είναι μια βασική συνθήκη για να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν.

Επίσης, θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κίνηση και ταχύτητα, αυτά τα δύο στοιχεία θα κρίνουν πολλά. Θεωρούμε ότι δεν θα είναι έτοιμοι να παίξουν σε ένα στιλ επιθέσεων με συνεχόμενη κίνηση και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».