Ιωάννα Χατζηλεοντή: «Τιμητικός ο τίτλος Greek Freak, αλλά να με λέτε Ιωάννα!» (pics)

Η χαρισματική Ιωάννα Χατζηλεοντή, που έχασε το Ευρωμπάσκετ λόγω τραυματισμού, μίλησε για την πρώτη της χρονιά στο Κάνσας και την επιθυμία της να μην την αποκαλούν Greek Freak, απλώς Ιωάννα

Ιωάννα Χατζηλεοντή: «Τιμητικός ο τίτλος Greek Freak, αλλά να με λέτε Ιωάννα!» (pics)

Η χαρισματική Ιωάννα Χατζηλεοντή δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ λόγω του προβλήματός της στο πόδι. Η 19χρονη φόργουορντ ετοιμάζεται πλέον για τη 2η σεζόν της στο Κάνσας και ζήτησε από τους Αμερικανούς να μην την παρομοιάζουν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Σε ένα όμορφο κείμενο στην ιστοσελίδα του Κάνσας, η Χατζηλεοντή μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Είμαι από την Ελλάδα, είμαι μπασκετμπολίστρια και αναπόφευκτα πολλοί ήθελαν να μου δώσουν το ψευδώνυμο του θηλυκού Greek Freak. Δεν με ενοχλεί, αφού ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και από μια άποψη είναι ένα κομπλιμέντο, αλλά με κάθε ειλικρίνεια δεν μ΄ αρέσει να με λένε έτσι. Απλώς πείτε με Ιωάννα.

Είμαι υπερήφανη για το όνομα (Χατζηλεοντή) στο πίσω μέρος της φανέλας μου. Ο πατέρας μου ήταν το πρότυπό μου, πριν ακόμη ξεκινήσω το μπάσκετ. Και οι δυο γονείς μου έπαιζαν μπάσκετ, και μόλις άρχισα, ο πατέρας μου ήταν δίπλα για να με προπονήσει. Μεγαλώνοντας, ήθελα απλώς να είμαι τόσο καλός όσο ήταν.

Το όνειρό μου ήταν να παίξω επαγγελματικά στην Ευρώπη μετά το Λύκειο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να αγωνιστώ στις ΗΠΑ. Οι γονείς μου όμως μου έριξαν την ιδέα και ήταν πολύ καλό να αποκτήσω πτυχίο παίζοντας μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Το Κάνσας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, έστειλε προπονητές μέχρι την Αθήνα για να μου μιλήσουν. Όταν πήγα στην Αμερική, ερωτεύτηκα την Πανεπιστημιούπολη του Κάνσας. Με επέλεξαν, τους επέλεξα.

Οι πρώτες εβδομάδες ήταν δύσκολες. Ήταν στη μέση της πανδημίας, ενώ δυσκολευόμουν και στα αγγλικά. Έπεσα σε μια ρουτίνα, να μελετάω, να τρώω και να παίζω μπάσκετ. Όλα ήταν τόσο καινούρια.

Ευτυχώς έχω σπουδαίους προπονητές και συμπαίκτριες που με βοήθησαν να προσαρμοστώ και έκαναν τη μετάβαση πιο εύκολη. Νιώθω σαν να ζω ένα όνειρο στις ΗΠΑ. Όταν άκουσα το όνομά μου από τον εκφωνητή του γηπέδου, ανατρίχιασα. Ιωάννα Χατζηλεοντή. Και τότε σκέφτομαι τον πατέρα μου και το ταξίδι έως εδώ.

Και όταν φωνάζουν το όνομά μου, ξέρω ότι ο μπαμπάς μου είναι ξύπνιος ξημερώματα και με παρακολουθεί να παίζω. Κι όταν τελειώνει το παιχνίδι, με παίρνει τηλέφωνο, κερδίζω ή χάνω. Είναι ο νο1 οπαδός μου. Και είμαι υπερήφανη που έχω αυτό το όνομα στο πίσω μέρος της φανέλας μου.

Λοιπόν, απλώς πείτε με Ιωάννα. Δεν χρειάζεται να είσαι Greek Freak όταν είσαι Χατζηλεοντή!»