Πρίντεζης: «Τιμή μου να βρίσκομαι στην Εθνική, μεγάλη πρόκληση οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο Γιώργος Πρίντεζης στα 36 του χρόνια θα αγωνιστεί για ακόμη μία φορά με την Εθνική μας ομάδα - Ποντάρει πάνω του ο Ρικ Πιτίνο.

Πρίντεζης: «Τιμή μου να βρίσκομαι στην Εθνική, μεγάλη πρόκληση οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

O Γιώργος Πρίντεζης αγωνίζεται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία σερί χρόνια στην Εθνική μας ομάδα. Ήταν "παρών" βέβαια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όταν και η Ελλάδα είχε κατακτήσει την 5η θέση.

Ο Έλληνας φόργουορντ θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία ακόμη πρόκριση. Μάλιστα, ο Ρικ Πιτίνο τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και θα ποντάρει στο ταλέντο και την εμπειρία του.

Εθνική ομάδα: Ο Πιτίνο αποθέωσε τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Σλούκα

Μιλώντας για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας, δήλωσε: «Είναι πάντα πάρα πολύ ωραίο να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε κάτι που αγαπάς, όπως είναι το μπάσκετ. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη πρόκληση, να καταφέρουμε μετά από πολλά χρόνια να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια και ελπίζω να έχουμε όλοι την υγεία μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για την προετοιμασία της Εθνικής: "Δεν σκεφτόμαστε το Τόκιο. Έχουμε μπροστά μας το Προολυμπιακό Τουρνουά, σίγουρα δεν έχουμε πολλές μέρες στη διάθεσή μας για να φτιαχτεί η τέλεια χημεία και να ‘βρεθούμε’ πάρα πολύ καλά. Καταλαβαίνουμε πως χρειάζεται σε κάθε προπόνηση να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι κι αποφασιστικοί γίνεται για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στους αγώνες. Εκεί, βήμα-βήμα, βλέπουμε τι θα καταφέρουμε".

Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις του: "Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την ομάδα. Το ιδιαίτερο με τις εθνικές ομάδες είναι πως μπορεί να έχεις ένα πολύ καλό σύνολο, αλλά να βρεθείς σε μια όχι τόσο καλή μέρα και να μην καταφέρεις αυτό που πραγματικά μπορείς να κάνεις. Από την άλλη, βέβαια, μπορείς να πας με χαμηλότερες απαιτήσεις, αλλά να βρεις την κατάλληλη χημεία και να καταφέρεις να κάνεις πολλά περισσότερα".

Τέλος, για το τι θα σημαίνει για εκείνον μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Για εμένα, όπως κάθε φορά είναι τιμή να βρίσκομαι στην Εθνική και να εκπροσωπώ τη χώρα μου".