Πηνελόπη Παυλοπούλου: «Έμαθα πολλά, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι» (pics)

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου μίλησε στο «ΦΩΣ» για την εμπειρία της στη Ρουμανία, όπου έκανε το νταμπλ με τη Σέπσι - Πώς είδε τους τελικούς της Α1 γυναικών και τι λέει για τους στόχους της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ 

Πηνελόπη Παυλοπούλου: «Έμαθα πολλά, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι» (pics)

Με πρόσημο θετικό ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά της Πηνελόπης Παυλοπούλου στο εξωτερικό, καθώς πήρε το νταμπλ στη Ρουμανία με τη Σέπσι. Χρόνος για διακοπές δεν υπήρχε για την 25χρονη γκαρντ, αφού με το που επέστρεψε στην Ελλάδα ενσωματώθηκε στην Εθνική ομάδα, η οποία έχει αρχίσει την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ του Ιουνίου. Σε ένα διάλειμμά της η Παυλοπούλου μίλησε στο «ΦΩΣ» για την εμπειρία της φετινής σεζόν στη Ρουμανία, τη δική της παρουσία, τους ελληνικούς τελικούς της Α1 γυναικών καθώς και την Εθνική ομάδα.

Νταμπλούχος στη Ρουμανία φέτος με τη Σέπσι, ενώ στο Γιούροκαπ φτάσατε μέχρι τα προημιτελικά. Ικανοποιημένοι φαντάζομαι στον σύλλογο.

Ήταν σημαντική η φετινή εμπειρία μου στη Σέπσι. Η ομάδα, όπως κι εγώ μαζί της, αποκόμισε δύο τρόπαια και μία ευρωπαϊκή διάκριση με την πρόκριση στους «8» του Γιούροκαπ για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Σίγουρα όλοι στον σύλλογο έμειναν υπερευχαριστημένοι, αφού οι στόχοι εκπληρώθηκαν.

Όσον αφορά εσένα; Είσαι ικανοποιημένη από την παρουσία σου; Σε αρκετά παιχνίδια δεν έπαιζες πολύ.

Προσωπικά, θεωρώ ότι δοκιμάστηκα αρκετά κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι και έμαθα πολλά, οπότε κάνω την αυτοκριτική μου και κρατάω τα θετικά. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και γνωρίζω ότι απέχω αρκετά από τον καλύτερό μου εαυτό, οπότε και συνεχίζω να δουλεύω προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πες μας για τη ζωή στη Ρουμανία. Πώς ήταν; Πού έδρευε η ομάδα; Η πόλη όμορφη;

Η ζωή στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Σφάντου Γκεόργκε είναι αρκετά ήρεμη για όσους δεν αγωνίζονται στη Σέπσι. Απέχει περίπου τρεις ώρες από το Βουκουρέστι και είναι όμορφη με παλιά κτίρια μα αρκετά μικρή, ίσως και χωριό, και μάλιστα με περισσότερους Ούγγρους παρά Ρουμάνους και τη βασική γλώσσα να είναι τα ουγγρικά. Εκεί έμεινα σχεδόν εννιά μήνες. Το γήπεδο που προπονείται και αγωνίζεται η ομάδα είναι εξαιρετικών προδιαγραφών, πραγματικό στολίδι, και μοιάζει σαν να ξεπροβάλλει στη μέση του πουθενά.

Με τον κορονοϊό πώς ήταν εκεί η κατάσταση;

Γενικά με τον κορονοϊό η κατάσταση ήταν πολύ πιο χαλαρή συγκριτικά με την Ελλάδα. Οι χώροι εστίασης παρέμειναν ανοιχτοί, ακόμα και στους εσωτερικούς χώρους, όπως και τα γυμναστήρια, με εξαίρεση περιόδους έξαρσης. Μάσκες παντού, περιορισμένο ωράριο και απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες ήταν κοινά με την Ελλάδα. Όσον αφορά την αγωνιστική δράση, αυτή δεν σταμάτησε ποτέ. Παίζαμε κάθε Σαββατοκύριακο δύο αγώνες μαζί σε μορφή τουρνουά και «φούσκας». Δηλαδή κάναμε τεστ δύο ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα και το επόμενο βράδυ μπαίναμε σε ξενοδοχείο μέχρι το τέλος του δεύτερου αγώνα και κάπως έτσι διεξήχθη πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Είχαμε δει και επίσκεψή σου στο κάστρο του Δράκουλα! Για πες μας τις εντυπώσεις σου…

Πράγματι, επισκέφθηκα το κάστρο του Δράκουλα και ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησα ήταν η ομίχλη που σχεδόν το κάλυπτε ολόκληρο από μακριά. Με αυτήν, σε συνδυασμό με τα κοράκια που γενικά παρατήρησα πολλά στην περιοχή, την ιστορία της Ρουμανίας και λίγη φαντασία δημιουργήθηκαν αμέτρητοι μύθοι για βρικόλακες, δράκους, λυκανθρώπους κ.τ.λ. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, μου θύμισαν σκηνές από «Harry Potter»!

Και τώρα τι θα κάνεις; Θέλει να σε κρατήσει η Σέπσι; Θα συνεχίσεις στο εξωτερικό ή πίσω στην Ελλάδα; Είχες πει ότι θα ήθελες να γυρίσεις μια μέρα στον Ολυμπιακό.

Για την επόμενη σεζόν δεν θα μείνω στη Σέπσι. Δεν γνωρίζω ακόμα τον επόμενο σταθμό μου, όμως θα ήθελα με τις κατάλληλες συνθήκες να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο εξωτερικό.

Πάμε στα δικά μας. Θα παρακολούθησες υποθέτω τους τελικούς. Νοιάζεται τελικά κανείς για το μπάσκετ γυναικών ή όλο αυτό το ενδιαφέρον τώρα μόνο και μόνο επειδή έπαιζαν οι «αιώνιοι»; Θα αργήσουν λίγο και οι παίκτριες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να ενσωματωθούν στην Εθνική.

Χαίρομαι πολύ που οι τελικοί ήταν ανταγωνιστικοί και τράβηξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Αξίζει το μπάσκετ γυναικών μεγαλύτερη προβολή και αυτή η σειρά το απέδειξε. Είδαμε πάρα πολύ καλό μπάσκετ με σκληρές μάχες. Σύντομα θα ενσωματωθούν οι υπόλοιπες παίκτριες στην προετοιμασία της Εθνικής. Είμαι σίγουρη όμως πως θα προσαρμοστούμε όλοι και όλες σύντομα στις νέες συνθήκες και θα συνεχίσουμε με όρεξη τη δουλειά για το Ευρωμπάσκετ.

Κλείνοντας, έρχεται το Ευρωμπάσκετ. Ποιοι οι στόχοι; Θα τα καταφέρετε στον όμιλο; Τι ονειρεύεστε;

Οι στόχοι εκεί είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε την πρόκριση, έχουμε τρεις αγώνες στο πρόγραμμά μας και θα κοιτάξουμε την καθεμία αναμέτρηση ξεχωριστά. Τα όνειρα με την Εθνική δεν σταματάνε ποτέ και πουθενά… Όλοι μας επιθυμούμε η ομάδα να διακριθεί και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται!