Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για την προετοιμασία του Eurobasket

Η Εθνική Γυναικών αρχίζει να κινείται σε ρυθμούς Eurobasket. Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας έχει αρχίσει.

Εθνική Γυναικών: Οι κλήσεις για την προετοιμασία του Eurobasket

Η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας θα αρχίσει στις 17 Μαΐου. Σε δευτερεύοντα χρόνο θα ενσωματωθούν οι αθλήτριες των οποίων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα ολοκληρωθούν χρονικά αργότερα. Στο πρόγραμμα υπάρχουν οχτώ αγώνες προετοιμασίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα υποδεχθεί την Ουγγαρία για τρία φιλικά στην Αθήνα στο διάστημα 27-29/5, στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Σπλιτ, όπου θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά με την Κροατία (6/6) και τη Σλοβακία (5/6).

Η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα, από όπου θα αναχωρήσει με προορισμό το Βέλγιο. Εκεί θα δώσει τρία φιλικά με την Εθνική Βελγίου στο διάστημα 10-13/6 και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ισπανία.

Η Άννα Σπυριδοπούλου δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Εθνική Γυναικών φέτος, εξαιτίας του τραυματισμού της. Απούσα θα είναι και η Ιωάννα Κριμίλη, καθώς δεν της δόθηκε η άδεια από το USF (Πανεπιστήμιο Σαν Φραντσίσκο).

Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ 2021 στη Βαλένθια, στον Β’ Όμιλο, στον οποίο συγκατοικεί με το Μαυροβούνιο (17/6), τη Σερβία (18/6) και την Ιταλία (20/6). Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία και στη Γαλλία από τις 17 ως τις 27 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι κλήσεις του Βασίλη Μασλαρινού: Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Αγγελική Νικολοπούλου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου, Μαριέλλα Φασούλα, Ελεάννα Χριστινάκη, Έλενα Μποσγανά, Διονυσία Αλεξανδρή, Ιωάννα Δίελλα, Βασιλική Λούκα, Αγγελική Βιντσιλαίου, Έλενα Τσινέκε, Βασιλική Πανούση, Ιωάννα Χατζηλεοντή, Χριστίνα Αναστασοπούλου, Στέλλα Φουράκη, Γεωργία Γρηγοροπούλου.