Σκουρτόπουλος: "Το κίνητρο παραμένει υψηλό"

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως στόχος της Εθνικής κόντρα στην Εσθονία στο Ταλίν είναι να διατηρήσει το αήττητο της στα προκριματικά.

Σκουρτόπουλος: "Το κίνητρο παραμένει υψηλό"

Λίγο πριν το παιχνίδι κόντρα στην Εσθονία, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφέρθηκε ενόψει της ερχόμενης αναμέτρησης κόντρα στην Εσθονία, λέγοντας τα εξής: "Το κίνητρο παραμένει ίδιο και πολύ υψηλό για εμάς, παρά την πρόκριση που έχουμε ήδη πετύχει. Οι έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος, αφού μεταφέρουμε τα αποτελέσματα στην επόμενη φάση. Δεν έχουμε μεγάλο άγχος, αλλά έχουμε μεγάλη προσήλωση και σε αυτόν τον αγώνα, θέλουμε μια καλή εμφάνιση και φυσικά τη νίκη. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Πολλή δουλειά, πολύ καλή ατμόσφαιρα και έτσι έχει έρθει αυτή η παρουσία μιας τελείως νέας ομάδας που ξεκίνησε την διαδικασία

Η Εσθονία μας εξέπληξε με τις πολλές αλλαγές που είχε στο ματς με την Αγγλία, δεν περιμέναμε τόσο αλλαγμένο ρόστερ. Έχει μεγάλα κορμιά, είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, είχε όμως και μια καθίζηση από το πρώτο εντυπωσιακό της ημίχρονο στο δεύτερο και δεν ξέρω αν ήταν η κούραση ή η απειρία

Εμείς συνολικά ποστάρουμε πολύ στο παιχνίδι μας, έχουμε τον Μπουρούση που είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σε αυτό το στιλ παιχνιδιού, αλλά έχουμε και περιφερειακούς με μεγάλα ύψη. Θέλουμε να κοντρολάουμρε τα ριμπάουντ και τον ρυθμό και αν το πετύχουμε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα".

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αποφάσισε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τους Γιάννη Αθηναίου και Λίνο Χρυσικόπουλο, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τραυματισμούς.