Εθνική γυναικών: Συγχαρητήρια για την πρόκριση στο Eurobasket από ΕΟΚ, Φασούλα, Λιόλιο, Παπανικολάου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι υποψήφιοι για την προεδρία της, Παναγιώτης Φασούλας, Βαγγέλης Λιόλιος και Άγγελος Παπανικολάου, έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στην εθνική ομάδα των γυναικών για τη μεγάλη πρόκριση στην τελική φάση του Eurobasket 2021.

Εθνική γυναικών: Συγχαρητήρια για την πρόκριση στο Eurobasket από ΕΟΚ, Φασούλα, Λιόλιο, Παπανικολάου

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου (6/2) μια σπουδαία νίκη επί της Βουλγαρίας (73-55), όχι τόσο λόγω ονόματος του αντιπάλου όσο επειδή ήθελε διαφορά 18 πόντων και την πήρε!

Η «γαλανόλευκη» πήρε έτσι την πανάξια πρόκριση στην τελική φάση του 38ου Ευρωμπάσκετ 2021, η οποία θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γαλλίας και της Ισπανίας τον ερχόμενο Ιούνιο (17-27/6).

Η νέα επιτυχία της Εθνικής Γυναικών ασφαλώς δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όπως και τους υποψηφίους για την προεδρία της ΕΟΚ στις επερχόμενες εκλογές.

Έτσι, η διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ και οι Παναγιώτης Φασούλας, Βαγγέλης Λιόλιος και Άγγελος Παπανικολάου έσπευσαν την Κυριακή (7/2) να εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η ΕΟΚ στη σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε τα παρακάτω:

«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ συγχαίρουν την Εθνική Γυναικών για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία που έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών που βιώνει το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας τον τελευταίο καιρό από την πανδημία.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Εθνική Γυναικών με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η Εθνική Γυναικών απέδειξε ότι έχει λαμπρό μέλλον και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έρθουν και άλλες επιτυχίες.

Η πρόκριση της Εθνικής Γυναικών σε συνδυασμό με την ήδη εξασφαλισμένη παρουσία και της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ αποδεικνύει ότι το ελληνικό μπάσκετ παραμένει σε υψηλό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Π. Φασούλας, του οποίου η κόρη και διεθνής σέντερ Μαριέλλα σημείωσε το κρίσιμο γκολ-φάουλ στα τελευταία 12 δευτερόλεπτα που έδωσε την ποθούμενη διαφορά πόντων, τόνισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media:

«Συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών για τη μεγαλειώδη πρόκρισή της στο #EUROBASKET 2021.

Μια συγκλονιστική μπασκετική βραδιά παρακολουθήσαμε χθες, με πραγματικές ανατροπές θρίλερ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Βουλγαρία, καθώς οι 18 πόντοι διαφορά νίκης ήταν η προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στο Eurobasket 2021.

Μπράβο στις αθλήτριές μας! Συγχαρητήρια σε όλο το τιμ που παρευρέθηκε στη Λιουμπλιάνα για να δώσει έναν συγκλονιστικό αγώνα που ανύψωσε την εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών στην Ευρώπη.

Η προβολή που δόθηκε δεν ήταν αντάξια των περιστάσεων. Τόσο η #ΕΡΤ όσο και η ομοσπονδία δεν στάθηκαν δίπλα στις αγωνίστριες αυτές όπως θα έπρεπε.

Η ελληνική τηλεόραση δεν έδειξε κανέναν από τους δύο αγώνες, αφήνοντας μετέωρους εμάς τους φιλάθλους να τους παρακολουθούμε από το κανάλι του YouTube της FIBA χωρίς σχόλια από εκφωνητή.

Από την άλλη πλευρά η ΕΟΚ δεν στήριξε αυτή την Εθνική όπως όφειλε.

Το καθήκον της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον για το μπάσκετ με κάθε τρόπο αλλά και να διευρύνει τη συμμετοχή νέων αθλητών και αθλητριών σε αυτό. Τρόποι υπάρχουν, θέληση δεν υπάρχει.

Αυτές οι λαμπρές νίκες οδηγούν το μπάσκετ στη νέα εποχή, όπως παλαιότερα όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα όλου του κόσμου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει την ιστορική ευθύνη να το πράξει και εμείς ως πρωτοβουλία "Πρώτα Το Μπάσκετ – Παναγιώτης Φασούλας" να είστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε!».

Ο Β. Λιόλιος δήλωσε για την πρόκριση των διεθνών παικτριών:

«Η πανηγυρική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στο #Eurobasket Women 2021 γεμίζει χαρά όλους τους φίλους του ελληνικού μπάσκετ και τονώνει την πεποίθησή μας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριες και όλο το επιτελείο της εθνικής ομάδας, να ευχηθώ μια εξίσου δυναμική εκπροσώπηση του ελληνικού μπάσκετ γυναικών και στην τελική φάση της διοργάνωσης και να εκφράσω την προσδοκία για ακόμη περισσότερες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα.

Ένα μικρό ευχαριστώ, πολλά τεράστια μπράβο!».

Ο τελευταίος χρονικά υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Α. Παπανικολάου, υπογράμμισε από τη μεριά του: «Συγχαρητήρια στην Εθνική Γυναικών για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2021. Το ελληνικό μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι επιτυχημένο».