Φασούλα: «Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη βολή»!

Η σέντερ της εθνικής ομάδας των γυναικών Μαριέλλα Φασούλα μίλησε για την τελευταία βολή στο ματς με τη Βουλγαρία, που έδωσε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ 2021

Φασούλα: «Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη βολή»!

Ήταν ο… άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την εθνική ομάδα των γυναικών, καθώς η Μαριέλλα Φασούλα ήταν εκείνη που με το γκολ φάουλ που σημείωσε έστειλε τη «γαλανόλευκη» στο Ευρωμπάσκετ του 2021.

Από τα χέρια της η εθνική γυναικών έφτασε στο πολυπόθητο +18 απέναντι στη Βουλγαρία, και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Μπορεί η μπάλα όταν στήθηκε στη γραμμή των βολών να… ζύγισε 100 κιλά, έδειξε ψυχραιμία και σε αυτό βοήθησαν και οι συμπαίκτριές της όπως η ίδια αποκάλυψε.

«Σίγουρα αγχώθηκα όπως θα έκαναν όλοι στη θέση μου, όμως αμέσως το ξεπέρασα. Πήρα τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση από τις συμπαίκτριές μου που ήταν σαν να μην σούταρα εγώ, αλλά σαν ήταν στη γραμμή των βολών όλη η ομάδα. Ήρθαν όλες κοντά μου, μου είπαν ‘’το έχεις’’. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω τη βολή.

Τα συναισθήματα είναι πραγματικά απίστευτα… Είμαι περήφανη για την Εθνική. Είναι η δικαίωση των κόπων μας. Παίξαμε σαν ομάδα και το θέλαμε τόσο πολύ. Χαρήκαμε πολύ και για την Κατερίνα Σωτηρίου, επειδή είναι η πιο παλιά στην ομάδα και θα πάμε όλες μαζί στο Ευρωμπάσκετ».

Οσο για το τι ήταν αυτό που έδωσε έκανε καλύτερα η Εθνική Γυναικών και έφτασε στην πρόκριση είπε: «Η ψυχή μας έδωσε την πρόκριση, όπως επίσης η άμυνά μας και το θέλω μας. Είχαμε πει ότι θα δίναμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να το πετύχουμε και τα καταφέραμε. Είχαμε υπομονή στο ματς, είχαμε διαβάσει την αντίπαλο και ήρθε η πρόκριση».

Η επιτυχία είναι τεράστια και άκρως σημαντική για το γυναικείο μπάσκετ. «Αναμφίβολα η πρόκριση είναι εξαιρετικά σημαντική για το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας. Ελπίζουμε να ασχοληθούν με το άθλημα όλο και περισσότερα κορίτσια.

Η εθνική γυναικών επιστρέφει εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και στο επιτελείο».