Εθνική Γυναικών: Σύνθημα πρόκρισης από Σπανού

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε για τον στόχο της Εθνικής ομάδας που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021

Εθνική Γυναικών: Σύνθημα πρόκρισης από Σπανού

Δυο παιχνίδια έχει μπροστά της η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών. Η Άρτεμις Σπανού μίλησε για τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

«Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια, αλλά με τη Βουλγαρία χρειαζόμαστε και μεγάλη διαφορά για να μπορέσουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα για μια θέση μέσα στις καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε όλες υγιείς και να παρουσιάσουμε το καλύτερο αγωνιστικό μας πρόσωπο. Θα δώσουμε το 100% και στους δυο αγώνες, ενώ και οι πιο μικρές θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν και αυτές εμπειρίες από τέτοια σημαντικά παιχνίδια.

Είμαστε στην ομάδα κάποιες παίκτριες που παίζαμε χρόνια με την προηγουμένη γενιά της εθνικής και μπορούμε να μεταφέρουμε πράγματα και εμπειρίες στις νεότερες. Μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να γίνει μια ομαλή μετάβαση.

Για μας είναι πολύ σημαντικό η Εθνική Γυναικών να επιστρέψει σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε όλες και θα δώσουμε τα πάντα στο παρκέ προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας. Θα είναι επίσης εξαιρετικά καλό για το μπάσκετ στη χώρα μας να επιστρέψουμε και πάλι σε μια μεγάλη διοργάνωση γιατί πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα παροτρύνουμε και άλλα κορίτσια να ασχοληθούν με το γυναικείο μπάσκετ».

H προετοιμασία της Εθνικής έχει ξεκινήσει ενόψει των υποχρεώσεών της για τα παράθυρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021.

Η Εθνική Γυναικών θα αγωνιστεί στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας σε παιχνίδια που θα γίνουν σε «φούσκες». Στις 4 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει την Ισλανδία και δύο μέρες αργότερα τη Βουλγαρία.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας