Ο Ντόνσιτς ήθελε, αλλά το ΝΒΑ ύψωσε απαγορευτικό!

Ο Λούκα Ντόνσιτς ήθελε να βοηθήσει την Εθνική Σλοβενίας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ απέναντι σε Ουκρανία και Ουγγαρία, αλλά δεν του δόθηκε άδεια από το ΝΒΑ.

Ο Ντόνσιτς ήθελε, αλλά το ΝΒΑ ύψωσε απαγορευτικό!

Ο Λούκα Ντόνσιτς έχει αποδείξει την πίστη του στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του, τη Σλοβενία και την διαθεσιμότητά του, ανά πάσα ώρα και στιγμή, ωστόσο πλέον δεν είναι στο χέρι του. Μπορεί ο Σλοβένος σταρ των Ντάλας Μάβερικς να θέλει να συνεισφέρει στην Εθνική του ομάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, από τη στιγμή που το ΝΒΑ δεν έχει κάνει κάποια συμφωνία με τη FIBA και δεν επιτρέπει στους παίκτες της να συμμετέχουν, υπό τον φόβο τραυματισμών.

Η Σλοβενία λοιπόν έχει μπροστά της τις αναμετρήσεις με τις Ουκρανία (28/11) και Ουγγαρία (30/11) και ο Λούκα Ντόνσιτς είχε εκφράσει την επιθυμία του να βοηθήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του, ωστόσο δεν του επιτράπηκε η συμμετοχή.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Σλοβενίας Ματέι Έργιαβετς: «Αφού ο Λούκα Ντόντσιτς εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας, ξεκινήσαμε όλες τις προσπάθειες για να το πετύχουμε, αλλά δυστυχώς συναντήσαμε θεσμικά προβλήματα, καθώς FIBA και ΝΒΑ δεν έχουν συνάψει συμφωνία για να συμβεί αυτό. Ο Λούκα προσπάθησε να πάρει άδεια, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη».