Basket League: Ώρα ημιτελικών

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός υποδέχονται αντίστοιχα Προμηθέα και ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό της Basket League. 

Basket League: Ώρα ημιτελικών

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καλούνται να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας τους απέναντι στους αντιπάλους τους. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Προμηθέα Πατρών, ενώ οι «πράσινοι» καλούνται στο ΟΑΚΑ να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η σειρά των ημιτελικών θα κριθεί στα τρία παιχνίδια.

Στόχος των δύο «αιωνίων» είναι να βρεθούν στη σειρά των τελικών της Basket League, όπου θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα για 13η συνεχή χρονιά, αφού από την περίοδο 2005-06 οι τελικοί αποτελούν «μονοπώλιο» των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός, που θέλει να επιστρέψει στο βάθρο του πρωταθλητή μετά τη σεζόν 2015-16, φιλοξενεί την ομάδα που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της περιόδου, καθώς ο Προμηθέας Πατρών κατετάγη τρίτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έφτασα μέχρι την τετράδα για πρώτη φορά στην ιστορία του

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο ΣΕΦ το απόγευμα της Πέμπτης (24/5, 18:00) και το επόμενο, επίσης στο ΣΕΦ, το Σάββατο 26/5 (19:30). Οι τρίτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ είναι προγραμματισμένοι για την Τρίτη 29 Μαΐου.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στους πρώτους δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης τον ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» συμμετέχει στους ημιτελικούς για τέταρτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια και 12η φορά στην ιστορία του.

Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ (24/5, 20:00), ενώ ο δεύτερος θα διεξαχθεί πάλι στην Αθήνα, το Σάββατο στις 17:30. Η σειρά εν συνεχεία θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και στην Πυλαία για 3ο ή και 4ο αγώνα, εφόσον χρειαστεί.

Εφόσον χρειαστεί 4ο ή 5ο παιχνίδι στο ένα ή και στα δύο ζευγάρια, αυτά θα διεξαχθούν στις 31/5 και στις 3/6, αντίστοιχα.