Παναθηναϊκός: Τα «γιατί» του «διαζυγίου» με Αλβέρτη και Παπαδόπουλο

Οι λόγοι για τους οποίους θα αποτελέσουν παρελθόν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Μάνος Παπαδόπουλος,  έχουν να κάνουν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Παναθηναϊκός: Τα «γιατί» του «διαζυγίου» με Αλβέρτη και Παπαδόπουλο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, λίγες μέρες την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την «πράσινη» ΚΑΕ. Όπως διαφαίνεται, παρελθόν θα αποτελέσουν και οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Μάνος Παπαδόπουλος.

Οι λόγοι γι' αυτές τις αποχωρήσεις των μακροχρόνιων στελεχών του Παναθηναϊκού είναι συγκεκριμένοι. Όσον αφορά στην περίπτωση του Αλβέρτη, φαίνεται ότι υπήρξε δυσαρέσκεια για την στάση του απέναντι στα τελευταία γεγονότα. Συγκεκριμένα, για το γεγονός ότι δεν εξέφρασε δημόσια την στήριξή του στη διοίκηση μετά τα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες. Εν συνέχεια, του έγινε πρόταση παραμονής με μειωμένες απολαβές, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στο διαζύγιο.

Tη θέση του αναμένεται να πάρει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, εκτός κι αν άλλαξε γνώμη, μετά το δείπνο με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Κώστα Τσαρτσαρή, αν ο πρώτος του εξέθεσε την κατάσταση σην πράσινη ΚΑΕ.

Ο εμβληματικός αρχηγός του τριφυλλιού, μετά από 30 χρόνια στο σύλλογο ως παίκτης, ως προπονητής, ως παράγοντας και ως υπεύθυνος ακαδημιών, βάζει τίτλους τέλους. Ο Αλβέρτης κατέκτησε ως παίκτης τις πέντε από τις έξι Ευρωλίγκες του συλλόγου και έμεινε στην ιστορία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αναφορικά με την περίπτωση του Παπαδόπουλου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ φέρεται να είχε αντίρρηση με την συμμετοχή της ομάδας στο Basketball Champions League, προκρίνοντας την παραμονή της στην EuroLeague. Αναπόφευκτα, ήρθε σε ρήξη με την διοίκηση και αναμένεται να αποχωρήσει για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία του έχει καταθέσει πρόταση για την ανάληψη της θέσης του GM.Έτσι κι αλλιώς ψαχνόταν τον τελευταίο καιρό, για να φύγει από τον Παναθηναϊκό.