Ηρακλής: «Ο Παναθηναϊκός δεν πρότεινε κάτι - Η ΑΕΚ δεν έφερε αντίρρηση»

Ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Θοδωρής Δρακόπουλος, μίλησε για όλα όσα διαδραματίστηκαν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Ηρακλής: «Ο Παναθηναϊκός δεν πρότεινε κάτι - Η ΑΕΚ δεν έφερε αντίρρηση»

Για όλα όσα συνέβησαν στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Θοδωρής Δρακόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5. Ο κ. Δρακόπουλος τόνισε πως το θέμα της ανάδειξης του πρωταθλητή τέθηκε από το Λαύριο και απλά κανείς δεν έφερε αντίρρηση, ούτε η ΑΕΚ, ενώ έθιξε και το θέμα με τις σκιές για το στοίχημα.

Αρχικά ρωτήθηκε για την ανάδειξη του Παναθηναϊκού σε πρωταθλητή Ελλάδας αλλά και την παραμονή των Άρη, ΠΑΟΚ στην κατηγορία. «Δεν γινόταν να υπάρξει υποβιβασμός ομάδας, το λέει και ο κανονισμός, από τη στιγμή που δεν τελείωσε το πρωτάθλημα. Αν πάμε και στο ηθικό κομμάτι, ο Άρης είχε φτάσει τον Πανιώνιο, το μομέντουμ ήταν υπέρ του και πώς θα έριχνες τον Άρη από ηθικής άποψης; Η πρόταση για την ανάδειξη πρωταθλητή τέθηκε από κάποια άλλη ομάδα (σ.σ. Λαύριο) προς τιμήν των παικτών και των παραγόντων του Παναθηναϊκού για την προσπάθειά τους και σκεφτήκαμε ότι ήταν καλό για την ενότητα του ΕΣΑΚΕ. Η πρόταση έγινε, δεν έφερε κανείς αντίρρηση, ούτε καν η ΑΕΚ, η οποία θα μπορούσε να εκφράσει αντίρρηση. Αν η ΑΕΚ είχε άλλη άποψη, προσωπικά θα ψήφιζα κατά της ανάδειξης πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν πρότεινε, ούτε ζήτησε κάτι», είπε.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι είναι τραγικό να αποφεύγεται συστηματικά η προσθήκη κριτηρίων εμπορικότητας στο πρωτάθλημα με συνέπεια να αγωνίζονται ομάδες οι οποίες παίζουν μπροστά σε 100-200 φιλάθλους, απάντησε: «Έχετε δίκιο, πέραν των οικονομικών κριτηρίων που τέθηκαν, συζητήθηκαν αλλά και θα ψηφιστούν στην επόμενη συνάντησή μας. Προσωπικά έχω εκφράσει επανειλημμένως ότι πρέπει να μπουν εμπορικά κριτήρια, γιατί θα φτάσουμε στο σημείο να κάνει κανείς μια ομάδα στον Σκορπιό και θα πηγαίνουμε να παίζουμε στον Σκορπιό».

Για την υποβάθμιση του κριτηρίου της εμπορικότητας ακόμη και στη μοιρασιά των χρημάτων από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είπε: «Αυτό έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά είναι δίκαιο μια ομάδα η οποία είναι πιο μεγάλη σε επίπεδο φιλάθλων και εμπορικότητας να εισπράξει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Από την άλλη πλευρά όμως, η υγεία του πρωταθλήματος απαιτεί ισορροπία και οι αδύναμες να παίρνουν περισσότερα χρήματα ούτως ώστε να ισχυροί να στηρίξουν τους υπόλοιπους. Φέτος, για παράδειγμα, ο αγώνας που είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ήταν το Άρης - ΠΑΟΚ».

Επί της άποψης ότι διαπιστώνεται έλλειψη σεβασμού απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες (της Θεσσαλονίκης) οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, απάντησε: «Ναι, υπάρχει, γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά κι αυτό είναι κακό. Θα πρέπει όλοι να κοιτούμε πρώτα απ' όλα το παιχνίδι, το μπάσκετ και όχι τη δική μας ομάδα».

Σε ερώτηση τι πρέπει να γίνει (από πλευράς αποφάσεων) για την επόμενη χρονιά, σημείωσε: «Καταρχάς θα πρέπει η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ, να μην έχει σχέση η ΕΟΚ και να πληρώνονται οι διαιτητές από εμάς, ως επαγγελματίες. Δεύτερον, πρέπει να δούμε το θέμα του στοιχήματος σε συνεργασία με τη Sportradar ούτως ώστε να αποκλείσουμε κάθε κακό σενάριο. Να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης, γιατί χαλάει όλο το ίματζ του πρωταθλήματος. Και μόνο οι φήμες είναι αρκετές, γιατί καταστρέφουν το πρωτάθλημα. Τρίτον, πρέπει να υπάρχουν οικονομικά κριτήρια, να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα, γιατί η φήμη που έχει το πρωτάθλημα είναι κακή κι αυτό αποτρέπει παίκτες να έρθουν εδώ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας