ΕΣΑΚΕ: Ανακήρυξε πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό- Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος !

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να ανακηρύξει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. Μένουν στην Basket league ΠΑΟΚ, Άρης και Πανιώνιος. Λευκό ψήφισε ο Παναθηναϊκός. Αντιδράει η ΑΕΚ.

ΕΣΑΚΕ: Ανακήρυξε πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό- Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ, Άρης, Πανιώνιος !

Ολοκληρώθηκε με… αποφάσεις το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Η διοργανώτρια αρχή που συνεδρίασε με μάσκες στην αίθουσα συνέντευξης Τύπου του ανοικτού γηπέδου στο ΟΑΚΑ, αποφάσισε να ανακηρύξει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα. Έμειναν οπότε στην κατηγορία ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Πανιώνιος που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες για υποβιβασμό.

Ο Παναθηναϊκός τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα είχε ρεκόρ 18-2 και η δεύτερη ΑΕΚ 16-4.

Οι "πράσινοι" διαρρέουν πως ψήφισαν λευκό, ενώ η ΑΕΚ φαίνεται πως αντιδράει και δεν ψήφισε "ναι" στις προτάσεις αυτές.

Από κει και πέρα, στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν πως οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2, θα αγωνιστούν κανονικά, οπότε η Basket League θα έχει 16 ομάδες αν δηλώσουν όλες ικανές για συμμετοχή. Αν αυτές οι δύο που προέρχονται από την Α2 για κάποιο λόγο δηλώσουν κόλλημα συμμετοχής τότε δεν θα αντικατασταθούν, όπως θα γίνει άλλωστε και με τις υπάρχουσες της Basket league. Οι φήμες για αδυναμία συμμετοχής είναι πολλές για αρκετές ομάδες της Α1.

Επιπλέον, τέθηκαν προς ψήφιση τα παρακάτω κριτήρια συμμετοχής:

- Συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις

- Κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.000 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ)

- Κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα)

- Να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ

- Να υπάρχει οικονομική συνέπεια (να μην χρωστάνε από προηγούμενες σεζόν και αφαίρεση βαθμών αν χρωστούν περισσότερους από 2 μήνες)

Όλα αυτά θα κληθούν να ψηφιστούν στο επόμενο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια να επικυρωθούν από την ΕΟΚ.