Ο ΠΑΟΚ «σκούπισε» την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε την έκπληξη, κέρδισε την ΑΕΚ ξανά (αυτή τη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά των playoffs της Basket league, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό που ξεπέρασε το εμπόδιο του Κολοσσού.

Ο ΠΑΟΚ «σκούπισε» την ΑΕΚ

Ο δικέφαλος του βορρά ήταν ανώτερος της Ένωσης και στο ΟΑΚΑ και επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται από τα μέσα της σεζόν και έπειτα. Το τελικό 93-88 επί της ΑΕΚ πιστοποίησε την υπεροχή του ΠΑΟΚ έναντι των «κιτρινόμαυρων» φέτος, αφού οι παίκτες του δικέφαλου του βορρά μετράνε φέτος τέσσερις νίκες σε ισάριθμους μεταξύ τους αγώνες (2 νίκες στην κανονική περίοδο και 2 στα πλέι οφ).

Η ΑΕΚ από την πλευρά της για ένα ακόμα παιχνίδι φάνηκε να έχει μείνει στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και του FIBA Champions League και η απόδοση των παικτών του Σάκοτα ήταν τουλάχιστον πολύ κάτω του μετρίου. Το νέκταρ της επιτυχίας δεν τους άφησε να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις και τον σημαντικότερο τίτλο που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.

Κλειδί για τη νίκη του ΠΑΟΚ ήταν η απόδοση του Πέτεγουεϊ που όποτε χρειάστηκε έδινε επιθετικές λύσεις «σκοτώνοντας» την ΑΕΚ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-28, 41-46, 64-70, 88-93

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 16 (1), Γκριν 19 (3), Χάρις 5 (1), Λαρεντζάκης 8 (1), Χάντερ 8, Πάντερ 13 (1), Ξανθόπουλος 3, Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος, Καββαδάς 8

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Κατσίβελης 6 (1), Τζάκσον 12, Γκος 13 (2), Τζόουνς 2, Πέτεγουει 21 (4), Κρουμπάλι 4, Κόνιαρης 6 (2), Μαργαρίτης 14 (2), Ζάρας 4 (1), Χαραλαμπόπουλος 5 (1)