AEK - Αγγελόπουλος: «Κρίμα να βάλουμε παύλα - Να το παλέψουμε και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξη του, τόνισε ανοιχτά την επιθυμία της ΑΕΚ να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, εξαντλώντας τις πιθανότητες που υπάρχουν. 

AEK - Αγγελόπουλος: «Κρίμα να βάλουμε παύλα - Να το παλέψουμε και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα»

Από την στιγμή που είναι ανοιχτό να συνεχιστούν στην Ελλάδα ορισμένες διοργανώσεις, παρά την αρχική κοινή απόφαση να σταματήσει οριστικά το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, στην ΑΕΚ έχουν πλέον διαφορετική άποψη. Ο πρόεδρος των "κιτρινόμαυρων", Μάκης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ, επεσήμανε πως θα είναι κρίμα να μπει παύλα στη φετινή χρονιά. Τόνισε πως εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, θα πρέπει να εξαντληθούν οι πιθανότητες που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος. Το ξέρω ότι αυτή τη στιγμή μόνο εμείς το θέλουμε και το ζητάμε, αλλά θα επιμείνουμε. Είναι κρίμα και άδικο για όλους να βάλουμε παύλα, χωρίς να το παλέψουμε όσο μπορούμε.

Θεωρώ ότι οφείλουμε τουλάχιστον να το μελετήσουμε για λόγους αξιοπιστίας του ελληνικού μπάσκετ. Το κουβέντιασα ακροθιγώς με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλος και θα το ξαναζητήσω στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Σιγά σιγά θα ανοίξουν τα γήπεδα και θα επιστρέψουμε σε μια κάποια κανονικότητα. Πρέπει λοιπόν να ξεφύγουμε από τη μοιρολατρία και να κάνουμε κάτι.

Πώς θα καλυφθεί το κενό από τις αρχές Μαρτίου έως τον Σεπτέμβριο; Οι προπονητές, οι φυσικοθεραπευτές και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας ελλοχεύει πολλούς κινδύνους τραυματισμών για τους παίκτες, χώρια η δυσκολία επανένταξης τους.

Εμείς κιόλας θα κληθούμε στα τέλη Σεπτεμβρίου να παίξουμε στο Final 8 του Basketball Champions League, αλλά προσπερνώ το δήθεν μικρόφθαλμο όφελος και το θέτω σε γενικότερο βάση. Επιμένω: να μην παραδοθούμε αμαχητί ακυρώνοντας μια ολόκληρη σεζόν κι αδικώντας τόση προσπάθεια. Δεν είναι σωστό να μπει παύλα, χώρια που μια πιθανή συνέχιση του πρωταθλήματος θα αποτελέσει πιλότο εν όψει της επόμενης σεζόν»

Εφόσον οι υγειονομικές Αρχές κι η αθλητική ηγεσία ανάψουν το πράσινο φως, τότε με καλή πίστη και καλή θέληση θα βρεθεί μια λύση για να επιστρέψουμε στη δράση τον Ιούλιο: είτε να συνεχισθεί η σεζόν από εκεί που σταμάτησε, είτε να μεταβούμε κατευθείαν σε playoffs, είτε να διοργανώσουμε ένα Final 8. Μπορούμε να συμφωνήσουμε κιόλας να παίξουμε με λιγότερους ξένους, με δύο ή τρεις αντί των έξι».