Άρης: Τα δύσκολα πέρασαν, τα δυσκολότερα έφτασαν

Τα δύσκολα για τον Άρη ήταν να μπορέσει να ανταποκριθεί αγωνιστικά στην πίεση που υπήρχε για αποτελέσματα και να μην μπει σε περιπέτειες. Αυτό έγινε. Τα δύσκολα πέρασαν, αλλά τα δυσκολότερα έφτασαν, τώρα αρχίζουν για τον Δημήτρη Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του.

Άρης: Τα δύσκολα πέρασαν, τα δυσκολότερα έφτασαν

Η μαρτυρική χρονιά για τον Άρη ολοκληρώθηκε στη Ρόδο την περασμένη Κυριακή και για να μην υπάρχει δεύτερη ανάλογη σεζόν χρειάζεται άμεσα να γίνουν πολλά πράγματα μαζί και πρωτίστως χρήματα.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε κανείς δεν θα θέλει να θυμάται, αλλά ουδείς δεν πρέπει να ξεχάσει. Είναι το απόλυτο παράδειγμα προς αποφυγή ό,τι έγινε σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Πλέον ο Γουλιέλμος είναι στο πρώτο πλάνο, αφού κατάφερε να πετύχει την απεμπλοκή του Νίκου Λάσκαρη από την ΚΑΕ και να διοικήσει μια εταιρεία που παρέπαιε.

Αν δεν ήταν ο Γουλιέλμος και η ομάδα των Παύλου Ζουλιάμη - Παναγιώτη Καπάζογλου να προκαλέσουν τις εξελίξεις τρεις μήνες πριν, σήμερα ο Άρης θα είχε οδηγηθεί στην Α2 με μαθηματική ακρίβεια.
Αυτά όλα ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον ο Γουλιέλμος θα πρέπει να δράσει στο παρόν με γνώμονα το μέλλον του μπασκετικού τμήματος.

Ως ιδιοκτήτης του 90% των μετοχών της ΚΑΕ γνωρίζει άριστα ότι τα χρέη της εταιρείας που ανέλαβε ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν έξι απαγορευτικά μεταγραφών από τη FIBA (Μαρμπλ, Τζένκινς, Καββαδάς, Ντραγκίσεβιτς, Σανικίτζε, Μπάκνερ), ότι υπάρχουν χρέη προς το δημόσιο, οφειλές για το άρθρο 99 και πιστωτές που περιμένουν εδώ και καιρό να πληρωθούν.

Άμεση προτεραιότητα οι διακανονισμοί

Είναι η άμεση προτεραιότητά του να μπουν όλες αυτές οι οφειλές και οι διακανονισμοί αυτών σε μια σειρά. Θέλει να δημιουργήσει ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών σε βάθος τουλάχιστον τριετίας και είναι βέβαιο ότι θα ζητήσει και “κούρεμα” των οφειλών σε κάποιο ποσοστό από τους πιστωτές.

Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, δεν υπάρχει άλλο πλάνο, διότι δεν υπάρχουν στην άκρη εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν μετρημένες οικονομικές δυνατότητες, αλλά με σωστή διαχείριση μπορούν να βγάλουν τον Άρη από την τραγική οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα.

Πριν καν μιλήσει στον κόσμο και πει όλα όσα έχει στο μυαλό του και αναλύσει όλα όσα έγιναν το τελευταίο τρίμηνο άμα τη εμφανίσει του, οφείλει να ξεκαθαρίσει στα ενδότερα της ΚΑΕ πώς θα πορευτεί, με ποιους συνεργάτες και πόσα χρήματα υπάρχουν πάνω στο τραπέζι, διότι μόνο έτσι θα μπορέσει ο Άρης να μπει σε έναν προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά και γενικότερα για το μέλλον.

Ομάδα με τρία συμβόλαια, άρα ομάδα από το μηδέν

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα θα πρέπει να φτιαχτεί και πάλι από την αρχή. Ο Άρης έχεις τρία συμβόλαια σε ισχύ για την επόμενη χρονιά. Ο Σπύρος Μούρτος έχει έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμα, ο Βασίλης Χρηστίδης έχει συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης υπέγραψε πέρσι το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ είναι ελεύθεροι και είναι ξεκάθαρο πως ο Άρης θα επιδιώξει σε πρώτη φάση να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Στο θέμα προπονητή υπήρξε ήδη μια πρώτη εξέλιξη με τη συνάντηση του Γουλιέλμου με τον Βαγγέλη Αγγέλου. Υπάρχει διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας, υπάρχει επιθυμία από τον Αγγέλου να χτίσει και πάλι κάτι από την αρχή, αλλά αν δεν ξεκαθαριστούν όλες οι εκκρεμότητες σε οικονομικό επίπεδο και δεν μπει πρώτα εκεί μια σειρά και μια τάξη, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα για την επόμενη χρονιά