Η ευκαιρία του Άρη κρύβεται στο πιο δύσκολο περιβάλλον

Ο μπασκετικός Άρης πληρώνει εδώ και χρόνια “αμαρτίες” παρελθόντων ετών από κακή διαχείριση και συσσώρευση χρεών. Μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο όπως αυτό που θα διαμορφωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει μια ευκαιρία να βγει από το δικό του αδιέξοδο.

Η ευκαιρία του Άρη κρύβεται στο πιο δύσκολο περιβάλλον

Στον Άρη το μόνιμο… κυνήγι αφορά τα χρήματα. Η ρευστότητα είναι φαινόμενο προς εξαφάνιση στους κίτρινους, υπό την έννοια ότι ελάχιστες στιγμές υπήρχε άνθρωπος (ή άνθρωποι) που έβαζαν το χέρι βαθιά στην τσέπη και κάλυπταν την - μόνιμη ως είθισται στο ελληνικό πρωτάθλημα - χασούρα.

Εκεί χάθηκε το “δάσος” για τον Άρη, γιατί όλοι επικεντρώθηκαν το μεγάλο “δέντρο”, που ήταν το οικονομικό πρόβλημα.

Το “δάσος” είναι η στρατηγική, το πλάνο και η υλοποίησή του δίχως να παρεκκλίνει κανείς ούτε βήμα από αυτό και τον στόχο.

Ουδέποτε στον Άρη τα τελευταία χρόνια υπήρξε συγκεκριμένη στρατηγική, συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένος στόχος και προφανώς συγκεκριμένοι τρόπο για να υλοποιηθούν τα παραπάνω.

Φέτος, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον Άρη να καταρτίσει ένα πλάνο, να το πιστέψουν όλοι όσοι το υπηρετήσουν - από τη διοίκηση, τους προπονητές, τους παίκτες μέχρι και τον κόσμο (αυτό είναι… μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβεί) - και να έχουν τη δύναμη να το στηρίξουν μέχρι τέλους.

Κανένα πλάνο, καμία στρατηγική δεν αγγίζει την τελειότητα. Λάθη θα γίνουν, παραλείψεις επίσης, αλλά αυτή τη στιγμή ο μπασκετικός Άρης έχει μεγαλύτερη ανάγκη από πλάνο και στρατηγική, παρά από χρήματα.

Ο οικονομικός πήχης του πρωταθλήματος πέφτει, είναι βέβαιο αυτό. Ο Άρης με την σταθερά που έχει λόγω του γεμάτου Παλέ και της δυνατότητας να βρίσκει μικρούς οικονομικούς πόρους εκ των έσω, μπορεί να ισοσκελίσει πολλά από τα προβλήματά του και να πορευτεί σε έναν δικό του δρόμο, ώστε να γίνει και πάλι βιώσιμος και αυτάρκης εκτός παρκέ και αποτελεσματικός εντός γηπέδου.

Όσο εύκολα γράφεται, άλλο τόσο δύσκολα θα γίνει, διότι οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες στον μπασκετικό Άρη είναι σχεδόν ανελαστικές, αλλά αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων ομάδων και οι κίτρινοι είναι μια τέτοια στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει, όμως, μια ευκαιρία μπροστά και δεν πρέπει να πάει χαμένη…