ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ ευχαρίστησαν την κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης

Οι 14 ομάδες της Basket League μπήκαν στα μέτρα στήριξης και ο ΕΣΑΚΕ ευχαρίστησε θερμά την κυβέρνηση για το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό τους. Το ίδιο έπραξε και ο ΠΣΑΚ.

ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ ευχαρίστησαν την κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης

Τις ευχαριστίες τους στην κυβέρνηση για την ένταξη των ΚΑΕ στα μέτρα στήριξης εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Ο ΕΣΑΚΕ και οι 14 ΚΑΕ που απαρτίζουν τον Σύνδεσμο χαιρετίζουν τη στάση της κυβέρνησης προς την επαγγελματική καλαθοσφαίριση, που, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει, ενέταξε τις Ανώνυμες Καλαθοσφαιρικές Εταιρείες και Λίγκες στα μέτρα στήριξης όσων επλήγησαν από τη διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος αποδέχθηκε το δίκαιο αίτημά μας και το υλοποίησε άμεσα.

Οι 14 ομάδες του ΕΣΑΚΕ εναρμονίστηκαν με τα νέα μέτρα στήριξης, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στην επαγγελματική καλαθοσφαίριση να απολαμβάνουν τη μέριμνα που παρέχεται στο σύνολο της ''αθλητικής οικογένειας'' της χώρας.

Θέλουμε να δηλώσουμε το ''παρών'' σε κάθε ενέργεια της πολιτείας που προάγει το αθλητικό πνεύμα και ανταποδίδει στο κοινωνικό σύνολο και στους φιλάθλους μας την υποστήριξη που τόσα χρόνια απολαμβάναμε. Ευχόμαστε σύντομα να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και με το μικρότερο δυνατό κόστος σε ανθρώπινες ζωές την κρίση, να εστιάσουμε στο κοινό καλό, να αναλάβουμε την ατομική μας ευθύνη, για να μπορέσουμε να απολαύσουμε το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Μέχρι τότε, μένουμε σπίτι μας και #ζούμεαθλητικά».

To ίδιο έκανε και ο ΠΣΑΚ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών θέλει να εκφράσει δημόσια την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που ένας άνθρωπος με θεσμικό ρόλο στον χώρο του αθλητισμού στέκεται τόσο πολύ κοντά στους αθλητές.

Ο κύριος Αυγενάκης έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα του για όλους τους αθλητές, ακούει τους προβληματισμούς τους και προσπαθεί να δώσει λύση σε ό,τι πρόβλημα παρουσιαστεί.

Έτσι έγινε και με την περίπτωση του Συνδέσμου μας και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε που στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης συμπεριέλαβε με δική του πρωτοβουλία όλους τους αθλητές, ανάμεσα στους οποίους είναι φυσικά και οι καλαθοσφαιριστές-μέλη του ΠΣΑΚ.

Επίσης, έγινε μεγάλη προσπάθεια να συμπεριληφθούν και οι αθλητές της Α2 αλλά και των μικρότερων κατηγοριών, όμως αυτό ήταν ανέφικτο. Ωστόσο τα δεδομένα θα αλλάξουν από τη νέα σεζόν, αφού έχει δημιουργηθεί ένας ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας και υπάρχει κατανόηση από όλες τις πλευρές.

Οι συζητήσεις με τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ συνεχίζονται και ευελπιστούμε πως αυτό το δύσβατο μονοπάτι που διανύουμε θα βγάλει πιο δυνατό το ελληνικό μπάσκετ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας