Αρβανίτης: «Να συνεχιστεί η Basket League ή να ματαιωθεί»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, τόνισε πως δεν μπορεί να αποφασιστεί ποιος θα υποβιβαστεί, από τη στιγμή που Άρης και Πανιώνιος ισοβαθμούν και εκκρεμεί μεταξύ τους παιχνίδι.

Αρβανίτης: «Να συνεχιστεί η Basket League ή να ματαιωθεί»

Δύο είναι τα τινά για τον Λευτέρη Αρβανίτη αναφορικά με την Basket League. Είτε θα συνεχιστεί όπως και όποτε τα επιτρέψουν οι συνθήκες ή θα ματαιωθεί. Δεν μπορεί να αποφασιστεί ποιος θα υποβιβαστεί, από τη στιγμή που Άρης και Πανιώνιος ισοβαθμούν και εκκρεμεί μεταξύ τους παιχνίδι.

ΕΣΑΚΕ: Τέλος για φέτος το πρωτάθλημα της Basket League!

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη ανέφερε στον Libero FΜ για…

* τον Ερασιτέχνη Άρη: «Λόγω του κορονοϊού έχουν σταματήσει οι εργασίες, αφού προέχει η υγεία των ανθρώπων. Έχουν σταματήσει και οι εξελίξεις και για το θέμα του Παλέ, αφού η κυβέρνηση ασχολείται με την αντιμετώπιση του ιού. Είχαμε φτάσει στο σημείο της κατάρτισης του μπίζνες πλαν για τα επόμενα 49 χρόνια. Είχαμε ξεκινήσει να το δουλεύουμε, το έχουμε δώσει σε μία εταιρεία για να το φτιάξει και όταν θα είναι έτοιμο θα το καταθέσουμε, όμως τώρα είναι κλειστά τα πάντα».

* την ΚΑΕ Άρης: «Είναι περίπου το ίδιο. Οι ξένοι ήρθαν σε επαφή μαζί μας για το αν θα πρέπει να επιστρέψουν στις 25 Μαρτίου. Στη συνέχεια πάρθηκε απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή του πρωταθλήματος και οι παίκτες περιμένουν νέα από μας από δω και πέρα. Θέλω να τονίσω ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τους αθλητές να επιστρέψουν».

* τις εξελίξεις στο μπάσκετ: «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι το οικονομικό τοπίο μετά από αυτή την τεράστια κρίση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να δούμε πού θα καταλήξει όλο αυτό. Μπορεί να λέμε πράγματα τώρα και να προκύψουν καταστάσεις που θα ανατρέψουν τα πάντα. Θεωρώ ότι θα υπάρχει συρρίκνωση, συμμάζεμα όλων των πραγμάτων στον χώρο του αθλητισμού λόγω της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει».

* το θέμα του υποβιβασμού ομάδων: «Εφόσον υπολείπονται ακόμα έξι αγωνιστικές, ποιος μπορεί να πει ότι πρέπει να υποβιβαστούν δύο ομάδες και να σωθούν άλλες; Όταν ο Άρης είναι ισόβαθμος με τον Πανιώνιο, χωρίς να έχει γίνει το μεταξύ μας παιχνίδι στον δεύτερο γύρο; Γι’ αυτό είπα ότι το πρωτάθλημα πρέπει να είναι ως μη γενόμενο. Αλλιώς να παίξουμε όποτε μπορούμε. Ειδικά ο Άρης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Οι Έλληνες είναι στη θέση τους, οι ξένοι είναι στην Ευρώπη και μπορούν να έρθουν αμέσως, ενώ ο Φιτζπάτρικ παρέμεινε στην Ελλάδα. Θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα. Όσο περνά ο καιρός όλο και πλησιάζουμε στη ματαίωση του πρωταθλήματος».

* το θέμα των μετοχών της ΚΑΕ: «Είχα μιλήσει με τον κύριο Γουλιέλμο όταν το ΔΣ του ΑΣ πήρε αυτή την απόφαση σχετικά με τις μετοχές. Ήταν άρρωστος και μετά, λόγω των εξελίξεων, το θέμα έμεινε πίσω. Όμως τις επόμενες μέρες θα ψάξω τον κύριο Γουλιέλμο ώστε να δούμε πώς μπορεί να προχωρήσει η υπόθεση. Αυτό είναι ένα θέμα που δεν άπτεται κάποιας κυβερνητικής απόφασης, μπορούμε να το λύσουμε ως Άρης».

* το θέμα των συμβολαίων των παικτών της Basket League: «Δεν έχουν σταματήσει να λειτουργούν τα πράγματα, όμως στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία, κάνουν όλοι υπομονή. Είναι ένα σημαντικό ζήτημα το θέμα των συμβολαίων για τους παίκτες και τις ομάδες. Αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα, δεν θα ολοκληρωθούν χορηγίες και τηλεοπτικά και οι ομάδες θα έχουν μεγάλες οικονομικές απώλειες. Αυτό πρέπει να το επωμιστούν λίγο οι ομάδες, λίγο οι παίκτες. Όλοι πρέπει να το καταλάβουν ότι δεν θα βγει από αυτό το θέμα κάποιος αλώβητος. Πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας