Δύο «τελικοί» για Άρη και ΠΑΟΚ

Άρης και ΠΑΟΚ παλεύουν για την παραμονή τους στην Basket League και έχουν μπροστά τους δύο «τελικούς» που πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν, αν θέλουν να μη γευτούν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Δύο «τελικοί» για Άρη και ΠΑΟΚ

Άρης και ΠΑΟΚ εξακολουθούν να είναι… φαβορί για τουλάχιστον μία θέση που οδηγεί στην Α2. Δύο παιχνίδια αποτελούν τους “τελικούς” για τους “αιώνιους” της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι σε πιο δυσχερή θέση, μετά την ήττα του από το Περιστέρι, διότι έμεινε μόνος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με πέντε νίκες και πρόγραμμα αρκετά δύσκολο.

Ο Δικέφαλος παίζει το Σάββατο τον πιο μεγάλο “τελικό” του τα τελευταία χρόνια, μέσα στο Ρέθυμνο. Αν καταφέρει να κερδίσει τους Κρητικούς, τότε θα έχει καλύψει την απώλεια από το Περιστέρι και θα έχει τον πλήρη έλεγχο για να φτάσει τις εννέα νίκες, καθώς έχει στην έδρα του τρία παιχνίδια που μπορεί να κερδίσει: Πανιώνιο, Λαύριο και Ηρακλή.

Αν ηττηθεί στο Ρέθυμνο, τότε πολύ δύσκολα θα φτάσει τις εννέα νίκες, διότι εκτός έδρας έχει να παίξει με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα, έως μη αναστρέψιμα.

Ο Άρης έφτασε τις έξι νίκες, κερδίζοντας τον Ήφαιστο. Έχει, επίσης, δύσκολο πρόγραμμα, αλλά ενδεχομένως η ήττα του ΠΑΟΚ να τον βοηθήσει, διότι είναι πιθανό να του χρειαστούν εννέα νίκες και όχι 10 όπως αρχικά είχαν στον προγραμματισμό τους οι κίτρινοι. Ο λόγος της ανάγκης για 10 νίκες αφορά τις ισοβαθμίες. Ο Άρης έχει το 0-2 με τον Ιωνικό, χάνει από τον ΠΑΟΚ στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά έχει υπέρ του την Λάρισα και έχει να παίξει με Πανιώνιο και Ρέθυμνο.

Το παιχνίδι στο Σοφία Μπεφόν με τους “κυανέρυθρους” είναι ο μεγάλος “τελικός” του Άρη τη φετινή σεζόν. Ο Άρης οφείλει να κερδίσει τον Πανιώνιο και να καλύψει την διαφορά από τον πρώτο αγώνα, αν θέλει να έχει πραγματικές ελπίδες για την παραμονή του. Εντός έδρας αγωνίζεται με το Ρέθυμνο, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα (την τελευταία αγωνιστική), εκτός έδρας παίζει εκτός από τον Πανιώνιο, με το Λαύριο και το Περιστέρι.

Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει το Ρέθυμνο και ο Άρης τον Πανιώνιο, θα έχουν κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την παραμονή τους, δίχως πάντως να μπορούν - ως το φινάλε της σεζόν - να ελέγξουν απολύτως τη μοίρα τους και αυτό επί της ουσίας “πληρώνουν” λόγω των κακών επιλογών που έκαναν φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια…