Χαρίλαος Τρικούπης: Το καμάρι του Μεσολογγίου!
Το «ΦΩΣ» μπήκε στα άδυτα της ομάδας-οικογένειας που είναι προ των πυλών της Α1, του Χαρίλαου Τρικούπη
Σπανίζουν στις μέρες μας ομάδες σαν τον Χαρίλαο Τρικούπη. Το μότο «μια ομάδα, μια πόλη» δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο εκφραστή, με τον Τρικούπη να έχει συσπειρώσει γύρω του όλη την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου. Κάθε Σάββατο όλοι αγωνιούν για το αποτέλεσμα της ομάδας μπάσκετ και η διαγραφόμενη άνοδος στην Α1 έχει προκαλέσει φρενίτιδα ενθουσιασμού!
Το «ΦΩΣ» βρέθηκε στην όμορφη πόλη του Μεσολογγίου, επισκέφθηκε το μικρό κλειστό της περιοχής, παρακολούθησε μια προπόνηση της ομάδας (όπου έπεφταν κορμιά) και μίλησε με τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από το μικρό θαύμα του Χαρίλαου Τρικούπη.
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Η αρχή φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να γίνει από την πρόεδρο Βασιλική Μπελέκου. Η «σιδηρά κυρία» του συλλόγου, βέρα Μεσολογγίτισσα και φαρμακοποιός στο επάγγελμα, ηγείται μιας παρέας 7-8 ανθρώπων που τρέχουν καθημερινά για τον Τρικούπη. Κι όχι μόνο για το μπάσκετ που είναι η…βιτρίνα του συλλόγου, αλλά και για τα άλλα τμήματα, όπως το βόλεϊ γυναικών (Α2), η ρυθμική-ενόργανη γυμναστική και ο στίβος.
Περιμένατε τόσο γρήγορα από την ομάδα μπάσκετ να χτυπήσει την πόρτα της Α1;
Βασικός στόχος ήταν να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι, όπουφτάσαμε στα πλέι οφ την τελευταία στιγμή. Είμαι της άποψης ότι με τη δουλειά όλα μπορεί να γίνουν. Η ομάδα είναι καλά δομημένη, γίνεται σκληρή δουλειά απ’ όλους και έχουμε καταφέρει να είμαστε πρώτοι. Χωρίς αυτό όμως να λέει κάτι. Υπάρχει ακόμη δρόμος στο πρωτάθλημα και άλλα 12 παιχνίδια. Παιχνίδι με το παιχνίδι, Σάββατο με το Σάββατο και στο τέλος θα δούμε τι πετύχαμε.
Νιώθετε έτοιμοι για την Α1;
Όταν λέμε ότι θέλαμε φέτος να κάνουμε το κάτι παραπάνω, σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, γι’ αυτό που έρχεται.
Με το γήπεδο τι γίνεται;
Δεν είναι δική μου δουλειά να απαντήσω σε αυτό. Το γυμναστήριο είναι δημοτικό, οι αρμόδιοι θα πρέπει να απαντήσουν. Έχουν γίνει συζητήσεις, λύσεις υπάρχουν. Είμαστε σε αναμονή της οριστικής διαβεβαίωσης για την υλοποίηση της ανακατασκευής του κλειστού. «Σχέδιο β» δεν υπάρχει στο μυαλό μας. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να παραμείνει η ομάδα στην πόλη όπου ανήκει.
Η αγάπη του κόσμου είναι μεγάλη.
Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι ο κόσμος του. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Ο κόσμος στηρίζει, βοηθά και έχει μεγάλη προσμονή. Έχουμε πλέον μία από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας. Δεν θα μπορούσαμε πολλά πράγματα χωρίς αυτόν κοντά μας.
Στον Χαρίλαο συνδράμουν οικονομικά πολλοί. Οι τοπικοί φορείς βοηθάνε;
Όλη η πόλη είναι δίπλα μας. Ο καθένας βοηθά όπως μπορεί. Πάντα βέβαια υπάρχει το κάτι παραπάνω. Το συμβούλιο του συλλόγου τραβάει το μεγαλύτερο κουπί. Σημαντική είναι και η στήριξη του κύριου χορηγού μας, V2 Development.
Τελικά, το μυστικό της επιτυχίας ποιο είναι;
Όπως είπα και πριν, δουλειά, δουλειά, δουλειά. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, τους στόχους σου τους πετυχαίνεις. Και εμάς εδώ μας αρέσει αυτό που κάνουμε.
Πέντε χρόνια στον σύλλογο, τρία ως πρόεδρος, έχετε κερδίσει τον σεβασμό όλων και πάτε να γίνετε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Α1.
Είναι θέμα χαρακτήρα του ανθρώπου. Δεν έχει να κάνει με το φύλο κι αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Το θέμα είναι πώς χειρίζεσαι τα πράγματα και τις καταστάσεις. Δεν έτυχα κάποιας διαφορετικής αντιμετώπισης.
Με την Α1 να μην είναι πια όπως παλιά, αξίζει τελικά όλη αυτή η προσπάθεια;
Εμείς θέλουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας και να παίξουμε στην Α1. Με το μοντέλο το δικό μας κι όπως νομίζουμε εμείς καλύτερα.
Τυχόν σκέψεις συνένωσης με το γειτονικό Αγρίνιο υπάρχουν;
Δεν το έχουμε σκεφτεί καν. Και δεν νομίζω ότι είναι κάτι εφικτό.
Ο Ήφαιστος Λήμνου αποτελεί παράδειγμα για εσάς;
Δεν κοιτάμε αλλού. Μόνο τα του οίκου μας. Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία και την ακολουθούμε πιστά. Προέχει τώρα να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Τα όνειρά μας πάντως να ξέρετε δεν έχουν ταβάνι.
Ο επίλογος δικός σας.
Κύριος στόχος μας είναι να φέρνουμε τα παιδιά της περιοχής στο γήπεδο και τον αθλητισμό. Και μακάρι μια μέρα η ομάδα να στελεχώνεται από παιδιά του Μεσολογγίου (σ.σ. αυτήν τη στιγμή μοναδικός γηγενής είναι ο Τσαπατώρης).
Καλαμπάκος: «Συγκινητική η αγάπη του κόσμου»
Ο Ντίνος Καλαμπάκος βρήκε το νέο του…Παγκράτι στο Μεσολόγγι. Ο ικανός προπονητής (και ίσως από τους πιο αδικημένους της γενιάς του) για πρώτη φορά έχει τη χαρά να παλεύει για άνοδο, καθώς έως τώρα ήταν συνηθισμένος σε επικίνδυνες αποστολές.
«Ναι, επιτέλους είμαι σε μια ομάδα που κυνηγά άνοδο! Έως τώρα πάλευα πάντα για την παραμονή. Αν και δεν αλλάζει κάτι, για να τα καταφέρεις, πρωταθλητισμό πρέπει να κάνεις είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη. Το άγχος είναι το ίδιο».
Το περιμένατε το φετινό;
Με τα λεφτά που είχαμε, όχι πολλά (σ.σ. γύρω στα 120 χιλιάρικα, από τα μεσαία της κατηγορίας), προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια έξυπνη ομάδα. Με τη δική μου λογική και με παιδιά που ξέρω, όπως οι Βασιλόπουλος, Παπαδιονυσίου, Αντωνάκης, Σκουλίδας, Ράπτης, Σαχπατζίδης, Γκάτζιος. Δεν περίμενα τέτοια τρελή πορεία, αλλά βγήκε η καλή δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία. Η άνοδος δεν ήταν αυτοσκοπός, θέλαμε πρώτα απ’ όλα να το χαρούμε. Έχουμε άλλα 12 Σάββατα. Μπορεί οι περισσότεροι να λένε ότι είναι μαθηματικό πλέον να το πετύχουμε, αλλά μαθηματικά στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα δεν υπάρχουν. Όταν αισθάνεσαι ανώτερος και νομίζεις ότι τα έχεις καταφέρει, χαλαρώνεις, χάνεις το μυαλό σου και στο τέλος τα θαλασσώνεις. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Δίνουμε εξετάσεις πλέον, ψυχολογικές και πνευματικές. Θεωρητικά θέλουμε 7 νίκες για να οριστικοποιήσουμε την άνοδο.
Έχεις το μαγικό ραβδί τελικά;
Δεν υπάρχουν μάγοι και θαυματοποιοί. Χρειάζεται δουλειά και λίγη τύχη. Εδώ δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν. Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια απ’ όλους. Σημαντικό μερίδιο έχει όλο το σταφ και ο γυμναστής μας, κ. Σισμανίδης, που βοήθησε ώστε το κομμάτι της προετοιμασίας να είναι όπως θέλαμε.
Οι περισσότεροι λένε ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι μια φύσει επιθετική ομάδα. Μήπως όμως όλα ξεκινούν από την άμυνα;
Είμαστε μια ομάδα…χαμαιλέοντας. Σίγουρα το ταλέντο αυτής της ομάδας στην επίθεση είναι μεγάλο, θέλουμε να παίζουμε γρήγορα, να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό. Δεν αγνοούμε όμως και την άμυνα. Είμαστε προσηλωμένοι και σε αυτήν. Το παν είναι να έχεις ισορροπία, σε ό,τι κι αν κάνεις.
Μια πόλη ζει και κινείται στους ρυθμούς σας.
Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Όλοι είναι εκστασιασμένοι! Νιώθουν την ομάδα δική τους, ζουν και χαίρονται κάτι που κανείς δεν μπορούσε να ονειρευτεί. Η αγάπη του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική. Σε κάθε εκτός έδρας ματς μάς ακολουθούν 100 άτομα.
Έτοιμος και εσύ για την Α1;
Δεν θέλω να ακούω ακόμη για Α1. Όπως είχε πει και ο Στιβ (Γιατζόγλου), μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή…
Αντέχουν, τελικά, ομάδες όπως ο Τρικούπης το φορτίο της Α1;
Ομάδες που ανεβαίνουν και οι οποίες δεν έχουν την εμπειρία βουτάνε σε αχαρτογράφητα νερά. Άλλο πράγμα η Α1, άλλο η Α2. Το θέμα είναι αν το αντέχεις και δεν καταστραφείς. Αν μπορείς ή δεν μπορείς. Στην Α1 τετραπλασιάζεται το μπάτζετ, πρέπει να υπάρχουν τα χρήματα.
Θα μείνεις στο Μεσολόγγι;
Μέχρι να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα δεν συζητώ κάτι άλλο.
Βρήκες το νέο σου Παγκράτι εδώ;
Εντάξει, το Παγκράτι είναι η μεγάλη μου αγάπη. Και στην Αμαλιάδα καλά πέρασα, μου πρόσφεραν μια θέση στην Α1. Καθένα έχει τη χάρη του. Νιώθω όμορφα στο Μεσολόγγι, δεν το κρύβω.
Τελικά, σε αυτό το παιχνίδι του Κοροίβου με τα Τρίκαλα τι έγινε;
Όπως έχω ξαναπεί, δεν θα μάθει κανείς, θα το πάρω μαζί μου στον τάφο. Η πίκρα ακόμη υπάρχει σε όλους για τον υποβιβασμό αυτόν στην Α2.
Πώς βλέπεις το επίπεδο της φετινής Α2;
Δεν υπάρχουν πια ομάδες του ενός εκατομμυρίου, όπως ήταν το Περιστέρι, ο Φάρος, ο Ηρακλής. Δύο ομάδες έβαλαν λίγο περισσότερα χρήματα, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων και ο Κόροιβος, κι από κει και πέρα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, το βλέπουμε κάθε αγωνιστική. Ο ένας μπορεί να κερδίσει τον άλλον. Υπάρχει ενδιαφέρον.
Και η Α1;
Μίζερη χωρίς τον Ολυμπιακό. Πέρσι ο τελικός Παναθηναϊκού – Προμηθέα είχε τελειώσει και στον μικρό τελικό (ΑΕΚ – Περιστέρι) έπαιζαν ακόμη…
Βασιλόπουλος: «Δεν μετάνιωσα για τα λάθη μου»
Φώτης Βασιλόπουλος (αριστερά), Ντίνος Καλαμπάκος (δεξιά) και στη μέση ο Θανάσης Μαυρέλης, φροντιστής και «ψυχή» της ομάδας.
Ιδιάζουσα περίπτωση ο Φώτης Βασιλόπουλος. Κουβαλώντας τη στάμπα του «κακού παιδιού», είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, αλλά εάν βρεις το κουμπί του, θα γίνει…χαλί να τον πατήσεις. Αν και παιδί της πόλης, στο Μεσολόγγι βρήκε την ηρεμία του και αποτελεί τον ηγέτη της φετινής πορείας. Ο 34χρονος γκαρντ άνοιξε την καρδιά του στο «ΦΩΣ».
«Ζούμε κάτι πολύ όμορφο. Πίστευα σε αυτήν την προσπάθεια, γι’ αυτό και ήρθα. Όλο το Μεσολόγγι είναι γύρω από την ομάδα, κάτι που δεν συναντάς συχνά.Ο κόουτς είναι…παλιά αλεπού. Ήμασταν μαζί και στο Παγκράτι τη σεζόν 2013-14, όπου λίγοι μας έδιναν τύχη, αλλά κάναμε μια εξαιρετική πορεία.
Για πρώτη φορά στην καριέρα σου βρέθηκες σε ομάδα της επαρχίας. Δυσκολεύτηκες;
Στην αρχή ναι. Και στην πρώτη ευκαιρία έπαιρνα το αμάξι και πήγαινα στην Αθήνα! Όμως σιγά σιγά συνήθισα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πορεία της ομάδας. Σου φτιάχνει την ψυχολογία και την καθημερινότητα. Δεν μας λείπει κάτι και οι άνθρωποι της ομάδας όλη την ημέρα ασχολούνται μαζί σου, με την καλή έννοια. Οπότε, ναι, περνάω καλά στο Μεσολόγγι!
Με τον Ιωνικό το καλοκαίρι τι έγινε;
Δεν το κρύβω, ήθελα να μείνω. Είχα δεθεί με τον κόσμο της ομάδας. Κάπου όμως χαθήκαμε όλοι στη μετάφραση. Λίγο αφού ξεκίνησε η σεζόν, από τον Ιωνικό μού είπαν να επιστρέψω, αλλά είχα δώσει τον λόγο μου στον Χαρίλαο και δεν μπορούσα να τον αθετήσω. Νιώθω στενοχωρημένος από την κατάσταση που υπάρχει τώρα στον Ιωνικό, ελπίζω να πετύχει τον στόχο της παραμονής.
Έχεις πει ότι στην Α2 τη βρίσκεις περισσότερο. Ήρθε η ώρα μήπως να παίξεις στην Α1 πάλι, με τον Χαρίλαο Τρικούπη;
Θα δούμε! Στον Χαρίλαο πάντως το ευχαριστιέμαι 100%. Και αυτό θέλω σε κάθε ομάδα που είμαι. Να το χαίρομαι πρώτα ο ίδιος. Μόνο έτσι αποδίδω.
Για την ταμπέλα του…κακού παιδιού τι έχεις να πεις;
Κοίτα, στο παρελθόν έδωσα δικαιώματα και εγώ. Είμαι υπεύθυνος των πράξεων και των λόγων μου. Δεν έχω μετανιώσει όμως. Ποιος δεν έχει κάνει άλλωστε λάθη στη ζωή του; Από τα λάθη μαθαίνεις.
Γιατί δεν στέριωσες στην Α1;
Μικρότερος είχα άλλες προτεραιότητες και επιλογές στη ζωή μου. Το μπάσκετ ήταν σε δεύτερη μοίρα. Πήρα αυτό που άξιζα. Και τώρα παίρνω αυτό που θέλω εγώ.
Σαχπατζίδης: «Μου αρέσει στην επαρχία»
Από τους πλέον αδικημένους ψηλούς του ελληνικού μπάσκετ ο Γιάννης Σαχπατζίδης. Κορμιά σαν το δικό του δύσκολα συναντάς, βρήκε κι αυτός τον χώρο του στο Μεσολόγγι.
«Με τον Τάσο (Αντωνάκης) και τον Στάθη (Παπαδιονυσίου) ήμασταν μαζί στο Παγκράτι, με τον κόουτς συνεργάζομαι χρόνια και δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν μου έγινε η πρόταση να έρθω εδώ. Χτίσαμε κάτι καλό και πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Η καλή πορεία είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε. Τα μυστικά της επιτυχίας είναι η χημεία αυτής της ομάδας και το οικογενειακό κλίμα».
Εσύ έχεις ξαναπαίξει στην επαρχία (Αμαλιάδα, Ηράκλειο). Πού σου αρέσει περισσότερο;
Εμένα μου αρέσει πιο πολύ στην επαρχία. Υπάρχει περισσότερη ηρεμία και τα πράγματα είναι οικογενειακά. Βγαίνεις έξω και γνωρίζεις τους περισσότερους, λες μια καλημέρα στον διπλανό σου. Στις μεγαλουπόλεις τα πράγματα είναι απρόσωπα.
Ποιος ο στόχος της ομάδας και ποιος ο δικός σου;
Το τρένο έχει μπει στις ράγες, θέλουμε να ανέβουμε στην Α1, δεν έχουμε λόγο να κρυβόμαστε. Σίγουρα θα ήθελα να παίξω στην Α1 με τον Χαρίλαο. Έχω κάνει κι εγώ λάθη, σε επιλογές, θέληση για δουλειά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε πίσω. Κοιτάζω μπροστά και θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται.
Παπαδιονυσίου: «Η Α1 έχει ανάγκη από Έλληνες παίκτες»
Από τους πρωταγωνιστές της φετινής ομάδας και ο Στάθης Παπαδιονυσίου. Του ήταν γραφτό να παίξει κάποια μέρα στο Μεσολόγγι! Ο αρχηγός του Χαρίλαου Τρικούπη εκμυστηρεύτηκε στο «ΦΩΣ»:
«Τα περισσότερα καλοκαίρια ερχόμουν εδώ για διακοπές, καθώς είχα φίλους. Ένας από αυτούς ο Πάνος Μπερτσιάς που ήταν στο τεχνικό επιτελείο πέρυσι και κατάφερε να με φέρει στην ομάδα! Πέρσι είχα μια μεταβατική χρονιά. Ερχόμουν από μια μέτρια σεζόν στον Ηρακλή και έψαχνα τα πατήματά μου. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα όταν ανέλαβε ο Ντίνος (Καλαμπάκος) καθώς τον ήξερα και με ήξερε. Συνέβαλε και στο να μείνω στην ομάδα.
Πίστευες ότι η ομάδα φέτος θα πήγαινε τρένο;
Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Πίστευα ότι ήμασταν ικανοί για κάτι καλύτερο από πέρυσι, όχι όμως και τέτοια πορεία, ολοκληρώνοντας αήττητοι τον α’ γύρο. Η τύχη ήταν ένας βασικός παράγοντας για αυτό το σερί, αλλά ομολογουμένως παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ στην κατηγορία, αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο μήνα που δεν ήμασταν τόσο καλοί.
Για τη ζωή στο Μεσολόγγι, σχολίασε: «Μου αρέσει εδώ. Ο κόσμος είναι δίπλα μας και το απολαμβάνουμε. Μου ταιριάζει η ζωή στην επαρχία. Είναι πιο μαζεμένη και είσαι πιο αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις».
Στην Α1 είχε παίξει μικρός για λίγο στην ΑΕΚ. «Θα ήθελα να επιστρέψω στη μεγάλη κατηγορία. Και με το καλό για τον Χαρίλαο Τρικούπη που δείχνει να πιστεύει στους Έλληνες παίκτες (σ.σ. χωρίς κοινοτικό φέτος). Η Α1 έχει ανάγκη από Έλληνες παίκτες. Λένε ότι πια δεν βγαίνουν νέοι παίκτες και ότι δεν δουλεύουν όπως παλιότερα, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά. Πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Να γίνει η κατάσταση πιο αξιοκρατική».
Λύρος: «Θέμα γοήτρου να παίξει η ομάδα στο Μεσολόγγι»
Το «ΦΩΣ» επισκέφθηκε,τέλος, και το δημαρχείο για να μιλήσει με τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Λύρο. Κύριο θέμα συζήτησης το γηπεδικό που προβληματίζει τον Χαρίλαο Τρικούπη. Άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό, ο κ. Λύρος μάς είπε: «Είμαι υπερήφανος και εγώ για τον Χαρίλαο Τρικούπη. Ήμουν χρόνια υποστηρικτής και χορηγός του Βύρωνα, μέσω του οποίου ανασυστάθηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης. Ο δήμος στηρίζει την προσπάθειά του, όπως και όλων των ομάδων της πόλης. Η άνοδος στην Α1 θα είναι τιμή για την πόλη. Το τελευταίο διάστημα κάνουμε πολλές επαφές με τεχνικούς παράγοντες για την ανακατασκευή του κλειστού. Ήδη έχει εξασφαλιστεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του γηπέδου. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθεί λύση για να μην αλλάξει έδρα η ομάδα. Περιμένουμε τη βοήθεια της Περιφέρειας και της ΓΓΑ. Θα μιλήσουμε και με τον κ. Αυγενάκη. Διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να παίξει η ομάδα στο Μεσολόγγι. Είναι θέμα γοήτρου».
Ο δήμαρχος τόνισε ακόμη: «Η πόλη θα έπρεπε ήδη να έχει ένα μεγάλο κλειστό, ενόψει και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου. Ένα σύγχρονο γήπεδο θα έλυνε τα χέρια μας για διάφορες εκδηλώσεις, ομιλίες και συναυλίες. Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη με την άνοδο του Χαρίλαου Τρικούπη στην Α1. Μελλοντικά θα θέλαμε να δούμε και ένα νέο γήπεδο στην πόλη, όπως στην Καρδίτσα».
Γενικότερα για το Μεσολόγγι ο κ. Λύρος είπε: «Το brandnameτης πόλης είναι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Θέλουμε το Μεσολόγγι να γίνει ένας ταξιδιωτικός προορισμός. Στην περιοχή έχουμε 4 αρχαίες πόλεις (Πλευρώνα, Καλυδώνα, Αλίκυρνα και Οινιάδες) και τρία αρχαία θέατρα. Οι Οινιάδες είναι η Επίδαυρος της Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε επίσης μουσεία, πινακοθήκη και τη Διέξοδο, κέντρο λόγου και τέχνης. Σύντομα θα αποκτήσουμε και μουσείο άλατος στην περιοχή των Αλυκών Τουρλίδας. Η περιοχή μας έχει φυσικό κάλλος, ενώ είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας».
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ