Σε τροχιά ανάκαμψης ο ιστορικός Σπόρτιγκ!

Ο σύλλογος των Πατησίων αφού πέρασε δύσκολα, στέκεται και πάλι στα πόδια του - Στο «ΦΩΣ» μίλησαν ο πρόεδρος του Σπόρτιγκ, Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο προπονητής της ομάδας γυναικών, Θάνος Σόφτσης και ο προπονητής της ομάδας ανδρών, Γιάννης Ψυχογιόπουλος

Σε τροχιά ανάκαμψης ο ιστορικός Σπόρτιγκ!

Ο Σπόρτιγκ είναι άλλο ένα ιστορικό σωματείο που… ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια. Η ανδρική ομάδα βρέθηκε στα τοπικά, με τη γυναικεία να κρατάει ψηλά τη σημαία του συλλόγου, συμμετέχοντας στην Α1. Πρόεδρος του συλλόγου πλέον ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε στο «ΦΩΣ» για την προσπάθεια ανάκαμψης του ιστορικού σωματείου των Πατησίων.

Κατ’ αρχάς, πόσα χρόνια είστε στον σύλλογο και από πότε στη θέση του προέδρου; Θέλατε να αναλάβετε τα ηνία;

Ως μέλος του συλλόγου είμαι από το 2002 και πρόεδρος ανέλαβα τον περασμένο Μάιο. Τα προηγούμενα χρόνια είχα στελεχώσει διοικητικά τον σύλλογο από τη θέση του εφόρου της ανδρικής ομάδας,του γενικού αρχηγού και από τη θέση του γενικού γραμματέα.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια συσπείρωση στον σύλλογο και είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούμε να τον βελτιώσουμε σε όλους τους τομείς έχοντας όπως προείπα την εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου. Ανέλαβα με σκοπό να συνεχίσουμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης του συλλόγου.

Με τι δραστηριοποιείστε επαγγελματικά;

Ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της διαφήμισης.

Ο Σπόρτιγκ πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια και το ανδρικό τμήμα κατρακύλησε στη Β’ ΕΣΚΑ. Ποιοι οι λόγοι;

Οι λόγοι είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο αθλητισμός γενικά έχει γίνει άκρως επαγγελματικός και σε συνδυασμό με την οικονομική και κοινωνική κρίση τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν αυτήν την εξέλιξη. Έτσι και ο Σπόρτιγκ μοιραία βρέθηκε σε αυτήν τη θέση αφού δεν υπήρχαν πόροι για να υποστηρίξει αυτό το πρότζεκτ.

Φέτος οι άνδρες δείχνουν να επανακάμπτουν και είναι πρώτοι στη Β’ ΕΣΚΑ. Ασχοληθήκατε περισσότερο;

Γίνεται μια προσπάθεια τη φετινή χρονιά μέσα σε πολύ καλό κλίμα με νεαρούς και φιλόδοξους αθλητές και με ένα τριετές πλάνο μαζί με τον προπονητή της ομάδας κύριο Ψυχογιόπουλο έχουμε βάλει στόχο να πάμε βήμα βήμα όσο ψηλότερα γίνεται.

Οι γυναίκες, αντίθετα, είναι στην Α1 και κάνουν καλή πορεία. Πέφτει μεγαλύτερο βάρος σε αυτές; Παίζει ρόλο και ο χορηγός (Nobell);

Στο γυναικείο τμήμα έχουμε έρθει σε συμφωνία με κάποιους χορηγούς και χρηματοδότες του τμήματος και έτσι μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα. Σίγουρα και οι χορηγοί της ομάδας και ο κύριος Γιαπαλάκης που συντονίζει αυτήν την προσπάθεια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Οι ακαδημίες του Σπόρτιγκ σε τι φάση βρίσκονται;

Σε πάρα πολύ καλό δρόμο, γίνεται μια πολύ καλή δουλειά από τη διοίκηση και τους προπονητές σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των γονέων προς τον σύλλογο και έχοντας ρίξει το βάρος σε αυτό το κομμάτι αισιοδοξούμε για το μέλλον, άλλωστε το μέλλον του συλλόγου και όχι μόνο βασίζεται στα παιδιά.

Ο κόσμος της ομάδας βοηθάει; Γιατί κάποια στιγμή είχε αναλάβει και διοικητικό ρόλο.

Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και βοηθάει όσο μπορεί. Αυτός είναι που στήριξε στις δύσκολες στιγμές τον σύλλογο να σταθεί στα πόδια του. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πλαισιώσει τον αείμνηστο Βασίλη Σακόπουλο στην προσπάθεια αυτή και λέω είχαμε γιατί κι εγώ προέρχομαι από αυτήν τη μερίδα του κόσμου που είχαμε εμπλακεί τότε.

Ποιοι οι στόχοι σας για τον Σπόρτιγκ;

Οι στόχοι του Σπόρτιγκ είναι πρώτα απ’ όλα να είναι ένας υγιής, ανεξάρτητος και νοικοκυρεμένος σύλλογος, που να έχει ψηλά τα ιδεώδη του αθλητισμού, να προσφέρει όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια διέξοδο στη νεολαία της περιοχής και σιγά σιγά με σταθερά βήματα να φτάσουμε τον σύλλογο όσο ψηλότερα γίνεται.

Σόφτσης: Να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα

Προπονητής στην ομάδα γυναικών ο Θάνος Σόφτσης, με πολυετή καριέρα στην Α1, αλλά και ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Ξεκινώντας από τη Γουμένισσα όπου είχε ως παίκτριες τις Μάλτση και Νικολαΐδου, ενώ ήταν και στην τελευταία καλή ομάδα του Σπόρτιγκ που είχε παίξει στην Ευρωλίγκα. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο «ΦΩΣ».

«Είμαστε για δεύτερο χρόνο στην Α1. Εγώ είμαι για τρίτο συνεχόμενο. Πέρσι αποφύγαμε τον υποβιβασμό, φέτος θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε τη σημαντική απουσία της Μούρερ, η οποία έφυγε πριν από τα Χριστούγεννα θέλοντας να παίξει κάπου υψηλότερα. Ήταν η βασική μας πλέι μέικερ και ψάχνουμε την αντικαταστάτριά της (σ.σ. μετά τη συνέντευξη ανακοινώθηκε η μεταγραφή της Μιμ Τζάκσον). Έχουμε δυο από τις καλύτερες ψηλές της κατηγορίας, τη Ράιμερ, που είναι και η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, και την Κόστοβιτς. Έχουμε επίσης τρεις καλές Ελληνίδες, τη Σαλιάι, την Ιωαννίδου και τη Γούναρη. Η πιο έμπειρη αθλήτριά μας είναι η Ανωγειανάκη. Ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ και να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα».

Για το αν βοηθάει ο κόσμος, ο Σόφτσης είπε με παράπονο: «Δυστυχώς όχι. Γενικότερα είναι πρόβλημα του γυναικείου μπάσκετ. Τα περισσότερα ματς γίνονται σε άδεια γήπεδα. Μόνο στην επαρχία ο κόσμος είναι ζεστός. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Νίκη Λευκάδας και τα Χανιά έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων».

Για τον Ολυμπιακό, τέλος, ο τεχνικός του Σπόρτιγκ ανέφερε: «Είναι φυσικά η καλύτερη ομάδα αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Μακάρι να περάσει την Ορμάν και να συνεχίσει στο Γιούροκαπ. Θα δώσει μια ώθηση στο μπάσκετ γυναικών».

Ψυχογιόπουλος: Θα τους ακολουθεί μια ζωή!

Η ανδρική ομάδα του Σπόρτιγκ προελαύνει στον 2ο Όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ με ρεκόρ 14-1! Προπονητής των «μπλαουγκράνα» ο Γιάννης Ψυχογιόπουλος, που προηγουμένως ήταν στην ΕΦΟΑ και βοηθός στα Μελίσσια, συμβάλλοντας στην αναρρίχηση της ομάδας από τη Β’ ΕΣΚΑ στη Γ’ Εθνική. Είναι επίσης υπεύθυνος ακαδημιών στον ΓΣ Κηφισιάς. Το «ΦΩΣ» μίλησε με τον 37χρονο τεχνικό.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Ξεκινήσαμε με στόχο να φτιάξουμε κάτι μακροπρόθεσμο και τη δημιουργία ενός κορμού παικτών που θα αποτελέσει τη βάση του Σπόρτιγκ τα επόμενα χρόνια. Παρά τις αναποδιές, με τρεις τραυματίες (Δ. Παλαντζάς, Κ. Τσέλιος, Κ. Αλαμάνος) καταφέραμε να κάνουμε το 13-0. Η ομάδα είναι νεανική, τα παιδιά είναι από 18 έως 25 ετών και έναν μόνον έμπειρο, τον 37χρονο Τάκη Αντωνόπουλο. Το μυστικό είναι ότι τα παιδιά έχουν δέσει μεταξύ τους και είναι φίλοι και εκτός γηπέδου. Αυτή η σχέση θα τους ακολουθεί μια ζωή. Και κατά τη γνώμη μου η αγωνιστική υπέρβαση γίνεται λόγω της συνοχής τους».

Για τις συνθήκες στον σύλλογο, ο Ψυχογιόπουλος είπε: «Η κατάσταση είναι πολύ καλή. Έχουμε μια διοίκηση έντιμη. Το θέμα είναι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Σπόρτιγκ. Οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί στήριξη κι από άλλους. Ελπίζουμε να συμβεί. Ο Σπόρτιγκ έχει βαριά φανέλα και αρκετό κόσμο στο πλευρό του».