Αυτό είναι ένα διαφορετικό Άρης - Πανιώνιος

Δεν είναι ακριβώς παιχνίδι “ο θάνατός σου, η ζωή μου”, ωστόσο είναι βέβαιο πως ο νικητής του σημερινού αγώνα στο Nick Galis Hall ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα έχει σώσει την παρτίδα.

Αυτό είναι ένα διαφορετικό Άρης - Πανιώνιος

Εκ διαμέτρου, αντίθετους δρόμους διήνυσαν οι δύο αντίπαλοι για να φτάσουν να παίζουν μεταξύ τους έναν τόσο κρίσιμο αγώνα στο Αλεξάνδρειο. Ο Άρης ουσιαστικά γνώρισε την αγωνιστική καθίζηση μέσα στο 2018. Η ανυπαρξία της διοίκησης Λάσκαρη και οι λανθασμένες επιλογές του Παναγιώτη Γιαννάκη σε πρόσωπα και τακτικές ήταν οι βασικές αιτίες που οι κίτρινοι ακόμα δεν μπορούν να ηρεμήσουν αγωνιστικά. Αν θέλει κανείς να εστιάσει σε ένα αποτέλεσμα, αυτό που “τυραννάει” ακόμα τον Άρη είναι η οδυνηρή ήττα που υπέστη στο Αλεξάνδρειο από τον Κόροιβο.

Αυτό το αποτέλεσμα κρατάει τον Άρη στην περιπέτεια του υποβιβασμού, ωστόσο οι κίτρινοι είναι αυτοί που ελέγχουν απολύτως τη μοίρα τους, διότι δύο εκ των τριών τελευταίων αγώνων θα τα δώσουν με τον κόσμο στο πλευρό τους και το γεμάτο Παλέ είναι γνωστό τοις πάσει τι σημαίνει για κάθε αντίπαλο. Ο Άρης με νίκη σήμερα επί του Πανιωνίου βάζει τέλος σε μια μαρτυρική χρονιά, φτάνει τις 9 νίκες και θα έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και με τον Πανιώνιο και τον Φάρο. Ο Πανιώνιος για να φτάσει να παίζει σήμερα στο Παλέ έναν “τελικό” χρειάστηκε να κάνει υπερβάσεις και πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο μισό το ρεκόρ των κυανέρυθρων ήταν 2-11. Σε 10 αγώνες στον β’ γύρο μετρούν ήδη πέντε νίκες, έχοντας ρίξει στο καναβάτσο την ΑΕΚ που αύριο θα παλέψει για έναν ευρωπαϊκό τίτλο και το Λαύριο που είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος (μαζί με τον Προμηθέα). Οι προσθήκες των Μπρέιζελτον και Κάμινγκς έχουν ανεβάσει ένα επίπεδο τον Πανιώνιο, έχουν κάνει καλύτερους και πιο χρήσιμους τους υπόλοιπους βασικούς παίκτες (Κράβιτς, Νταλό, Σαρικόπουλος, Σακελλαρίου) και αυτό το… ράλλι υπερβάσεων έχουν φέρει την ομάδα της Νέας Σμύρνης σε θέση μάχης από εκεί που θεωρούταν σίγουρη για τον υποβιβασμό.

Ο Πανιώνιος θέλει δύο νίκες για να σωθεί. Δεν έχει εύκολο πρόγραμμα. Με τον Άρη στην έδρα του, τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη αλλά χωρίς κόσμο (εκτός κι αν αλλάξει η απόφαση για την τιμωρία της έδρας) και τελευταία αγωνιστική στο Ρέθυμνο τα πράγματα δεν είναι εύκολα, δεν είναι όμως και ακατόρθωτα. Για τον σημερινό αγώνα δεν χωρούν προβλέψεις, διότι το καθαυτό μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα. Θα παίξουν καταλυτικό ρόλο άλλα στοιχεία, πρωτίστως η θέληση και το πώς θα μπορέσει η κάθε ομάδα να μετατράψει την πίεση για το αποτέλεσμα σε ενέργεια και πάθος μέσα στο γήπεδο.

Ο Άρης αν και παίζει με τέσσερις ξένους εδώ και μήνες λόγω του απαγορευτικού μεταγραφών, έχει ένα πλεονέκτημα που πηγάζει καταρχήν από την έδρα και κατά δεύτερον από το ότι στηρίζεται στο ελληνικό στοιχείο και έχει ποιοτικούς και έμπειρους Έλληνες (Μποχωρίδης, Αθηναίου, Τσαϊρέλης, Μούρτος).

Ο Πανιώνιος στηρίζει πάρα πολλά στην ικανότητα του Μπρέιζελτον και του Κάμινγκς και από εκεί και πέρα στο πώς αυτοί οι δύο μπορούν να αξιοποιήσουν τον Κράβιτς ή τον Σαρικόπουλο. Αλλιώς έχει μάθει ο κόσμος να βλέπει παιχνίδια με αυτές τις δύο ομάδες στο μπάσκετ, αλλά και ο Άρης και ο Πανιώνιος πληρώνουν λάθη δικά τους που τους έφεραν σε αυτό το σημείο.