Ο Ιανουάριος της (απόλυτης) κρίσης του Άρη

Το 2020 βρίσκει τον μπασκετικό Άρη ουραγό στη Basket League με ρεκόρ τρεις νίκες και 10 ήττες. Χειρότερο απολογισμό δεν είχε ποτέ. Ο Ιανουάριος του δίνει την ευκαιρία να βγει από τη δύσκολη θέση, αλλά αν “στραβώσουν” τα πράγματα, τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Ο Ιανουάριος της (απόλυτης) κρίσης του Άρη

Αν δει κανείς το πρόγραμμα του Άρη, μπορεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα των αγώνων στον Ιανουάριο. Ξεκινάει τη σεζόν με δύο τοπικά ντέρμπι, την επόμενη Κυριακή (5/1) στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ και μια βδομάδα μετά (12/1) με τον Ηρακλή στο Παλέ, ενώ ακολουθεί ο αγώνας με την Λάρισα επίσης στο Παλέ (18/1) και ο μήνας ολοκληρώνεται με το παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό στην Αθήνα (26/1).

Το ιδανικό σενάριο για τον Άρη είναι να κάνει το απόλυτο. Τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες, που θα τον φέρουν στις επτά νίκες συνολικά και θα κάνουν το έργο του από εκεί και πέρα πιο εύκολο.

Ακατόρθωτο δεν είναι, δύσκολο ωστόσο σαφώς και είναι, όμως όπως είπε και ο Σάββας Καμπερίδης μετά τον αγώνα με τον Προμηθέα στην Πάτρα το θέμα είναι η νοοτροπία με την οποία οι κίτρινοι θα προσεγγίσουν αυτά τα παιχνίδια.

Ο Άρης έχει την ποιότητα σαν ρόστερ να κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Το ζήτημα είναι να το πιστέψουν όλοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο και να πάρουν (επιτέλους) τα αποτελέσματα που πρέπει, γιατί οι παίκτες μόνοι τους έβαλαν τους εαυτούς τους σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Εκτός των τεσσάρων γραμμών γίνονται αρκετά μικρά πράγματα που βοηθούν την καθημερινότητα της ομάδας, την λειτουργία της και την ηρεμία της, που είναι γεγονός πως είχε χαθεί.

Αυτή η ομάδα, ο μπασκετικός Άρης, δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν λειτουργεί ενωμένος, συσπειρωμένος με το Αλεξάνδρειο κατάμεστο. Έτσι θα είναι και το 2020…