ΜακΛίν: «Πρώτος εγώ παραδέχομαι ότι έπρεπε να δώσω περισσότερα»

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ (5/5, 17:00) στο ΣΕΦ και ο Τζαμέλ ΜακΛίν μοιράζεται τις σκέψεις του για την πορεία της ομάδας στο επίσημο blog του στον ΕΣΑΚΕ.

ΜακΛίν: «Πρώτος εγώ παραδέχομαι ότι έπρεπε να δώσω περισσότερα»

Αναλυτικά το blog του Αμερικανού:

«Γεια σε όλους. Μετά από αρκετό καιρό τα λέμε ξανά και δυστυχώς όχι υπό τις συνθήκες που ήλπιζα... Είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι που δεν μπορέσαμε να πάρουμε το εισιτήριο για το Βελιγράδι.

Δουλέψαμε σκληρά κατά την διάρκεια της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας για να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας, όμως, δεν ήταν αρκετό... Η Ζαλγκίρις αποδείχθηκε πολύ δυνατή αντίπαλος, έπαιξε καλύτερα από εμάς στην σειρά και δίκαια πήρε την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Εμείς σταθήκαμε άτυχοι. Είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς και δεν τους αναφέρω ως δικαιολογία, αλλά ως γεγονός. Όλη αυτή η κατάσταση ήταν αδύνατον να μην μας επηρεάσει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που παρά την κατάσταση της υγείας τους έπαιξαν με δική τους ευθύνη και έβαλαν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. Πραγματικά είναι άξιοι θαυμασμού.


Σίγουρα για την εικόνα μας δεν ευθύνονται μόνο οι τραυματισμοί. Όλοι μας έχουμε ευθύνη. Ο αποκλεισμός ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά και ένας πολύ σημαντικός λόγος να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και πρώτος εγώ παραδέχομαι πως έπρεπε και ήθελα να προσφέρω περισσότερα.

Η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο Ελλάδος, δεν καταφέραμε να πάμε στο φάιναλ φορ, όμως, υπάρχει ένας ακόμη στόχος και μάλιστα πολύ σημαντικός. Αναφέρομαι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επιβάλλεται να ανασυγκροτηθούμε, να μείνουμε ενωμένοι και να τα δώσουμε όλα για τον τίτλο.

Όλα βέβαια, θα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους... Την δεδομένη στιγμή έχουμε τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Basket League και σε αυτά θα επικεντρωθούμε, αρχής γενομένης από το αυτό με τον ΠΑΟΚ.

Στον αυριανό (05/05) αγώνα δεν θα έχουμε στο πλευρό μας , -λόγω τιμωρίας της έδρας μας- τον κόσμο μας, τον οποίο χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ... Ξέρουμε πως πέρα από τους εαυτούς μας απογοητεύσαμε και τους φιλάθλους με τον αποκλεισμό μας από το φάιναλ φορ. Όμως, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα παλέψουμε με όλες μας της δυνάμεις να τελειώσουμε δυνατά σεζόν και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την στήριξή τους.

Από κει και πέρα, εύχομαι να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα προβλήματα τραυματισμών που εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν. Ειδικά στον Κιμ (Τιλί), που όπως γνωρίζετε θα υποβληθεί σε επέμβαση και έχει βγει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Κατά κάποιο τρόπο, όμως, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με τα προβλήματά μας και με αυτά θα υποδεχθούμε τον ΠΑΟΚ, μια καλή και επικίνδυνη ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά και να ελέγξουμε από την αρχή τον ρυθμό του αγώνα, ώστε να πάρουμε τη νίκη».