ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Γκραντ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτησή του Αμερικανού ψηλού Τζεράι Γκραντ.

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Γκραντ

Στην ΑΕΚ και επίσημα ανήκει από την Παρασκευή (27/12) ο πρώην παίκτης της Στρασμπούργκ Τζεράι Γκραντ. Η ιθύνοντες της «Ένωσης» ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τον Αμερικανό ψηλό που θα ενισχύσει την ομάδα στο ντέρμπι για την Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό (5/1).

ΑΕΚ: Κοντά στην απόκτηση του Γκραντ

Η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ:

Ο Τζεράι Γκράντ γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1989 στο Μπόουι του Μέριλαντ και έχει ύψος 2μ.06. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο DeMatha του Mέριλαντ, ενώ αποφοίτησε το Κολέγιο Clemson, όπου αγωνίστηκε σε 127 ματς έχοντας 6,7 πόντους και 4,3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Στις 9 Αυγούστου 2011 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Sydney Kings και συμμετείχε στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα. Σε 28 αγώνες είχε 11,9 πόντους και 8,1 ριμπάουντ μέσο όρο. Τον Ιούλιο του 2012 ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της ιταλικής Πρίντεζι. Ακολούθησαν η Χάποελ Χολόν από το Ισραήλ και η Σιρόκι από τη Βοσνία και στις 13 Δεκεμβρίου 2013 μετακόμισε στη Λετονία για λογαριασμό της Βέντσπιλς. Σε 22 αγώνες είχε 11,7 πόντους με 5,5 ριμπάουντ μέσο όρο και ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Πρωταθλήματος.

Στη Λετονία έμεινε ακόμα μία χρονιά και τον Ιούλιο του 2015 πήρε μεταγραφή στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Είχε καταλυτικό ρόλο στην πορεία του λιθουανικού συλλόγου στο Πρωτάθλημα (9,6 πόντους – 6 ριμπάουντ μέσο όρο) και στο Eurocup (8,9 πόντους – 6,2 ριμπάουντ μέσο όρο).

Ακολούθησαν η Ραβένα (Ιταλία) και η Trotamundos de Carabobo (Βενεζουέλα) και στις 19 Ιουλίου 2018 επέστρεψε ξανά στη Λιθουανία για την Νεπτούνας. Η αμέσως επόμενη περίοδος τον βρήκε στη Γαλλία και τη Στρασμπούρ. Με τους Γάλλους στο Basketball Champions League είχε 9,8 πόντους και 5,2 ριμπάουντ σε 9 αγώνες.

Ο Γκραντ δήλωσε για τη μεταγραφή του στην «Ένωση»:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και πολύ ευτυχισμένος, που θα γίνω μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Γνωρίζω αρκετά πράγματα για την ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα, στο παρελθόν έχω αγωνιστεί ως αντίπαλος και ξέρω από πρώτο χέρι για το τι σημαίνει ΑΕΚ στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό».

Για το ρόλο του στην ομάδα: «Έχουμε μιλήσει για αρκετή ώρα με τον Κόουτς Παπαθεοδώρου και νομίζω, ότι συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα. Ο Κόουτς έχει «χτίσει» κάτι μοναδικό μέχρι στιγμής και στόχος μου είναι να μπορέσω να ενσωματωθώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Για την επικείμενη συνεργασία του με Σλότερ: «Είχα την ευκαιρία να δω τον Μάρκους Σλότερ ν’ αγωνίζεται σε πάρα πολλά ματς, κι αυτό που θέλω να πω είναι, ότι η καριέρα του «μιλάει» από μόνη της. Έχω ως στόχο να πάρω όσα μπορώ απ’ αυτόν και να τα προσθέσω στο παιχνίδι μου και να βοηθήσω την ομάδα μου, με την παρουσία μου στη ρακέτα».

Για το ρόστερ της ΑΕΚ: «Γνωρίζω πολλά παιδιά από το ρόστερ. Με κάποιους έχω αγωνιστεί ως αντίπαλος και κάποιους τους έχω ακούσει. Όμως, με τον Νίκο (σ.σ Γκίκας) έχουμε... γράψει ιστορία μαζί, όταν αγωνιζόμασταν στη Βέντσπιλς και από τότε έχουμε συχνά επαφές. Είναι απ’ αυτούς τους τύπους που θα μιλήσεις μαζί του εκτός μπάσκετ και θα τον σέβεσαι ακόμα περισσότερο με τις απόψεις του».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Θα ήθελα να τους πω, ότι είναι μεγάλη μου τιμή, που θα αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Έχω ακούσει και έχω δει πόσο παθιασμένοι είναι με την ομάδα. Είναι πολυτέλεια για κάποιον παίκτη να φοράει τα κιτρινόμαυρα. Ανυπομονώ ν’ αγωνιστώ μπροστά τους και να το ζήσω και από αυτήν την πλευρά».