Ασίστ στο φιλανθρωπικό έργο των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού από τους ρεπόρτερ

Μια ωραία μπασκετική παρέα, αποτελούμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο των Παλαίμαχων μπασκετμπολιστών του Ολυμπιακού και έγκριτους αθλητικούς συντάκτες, έσμιξε στη Γλυφάδα, το βράδυ της Δευτέρας (16/12).

Ασίστ στο φιλανθρωπικό έργο των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού από τους ρεπόρτερ

Το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού Πειραιώς, καθώς και οι δράσεις που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, υπήρξαν το βασικό θέμα συζήτησης, στο all day cafe bar restaurant “BLENDS Mix & Match”, στη Γλυφάδα. Στα τρία χρόνια «ζωής» του Συλλόγου, οι Παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού μετρούν ήδη τριάντα φιλικούς αγώνες, σε όλη την Ελλάδα, τα έσοδα από τους οποίους ενισχύουν ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού Πειραιώς, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος Αργύρης Καμπούρης, ο αντιπρόεδρος Περικλής Δορκοφίκης, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Παραγυιός και τα μέλη Θανάσης Ράμμος, Χρήστος Μαργέλης και Βασίλης Ντάκουλας.

Επόμενος «σταθμός» των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού και τελευταίος εντός του 2019 είναι η πόλη του Αγρινίου. Εκεί, στις 28 Δεκεμβρίου, θα δώσουν φιλανθρωπικό αγώνα στη μνήμη του έφορου του Ολυμπιακού τη δεκαετία του 80, Γιώργου Ναούμη, με αντίπαλο την ομάδα του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Αγρινίου.

Στη Γλυφάδα και στο “BLENDS Mix & Match”, διαφορετικές γενιές παλαίμαχων μπασκετμπολιστών του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλές γενιές αθλητικών συντακτών. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητικοί συντάκτες θυμήθηκαν ιστορίες από την εποχή που ο Σούλης Ράμμος, ο Γιάννης Παραγυιός, ο Αργύρης Καμπούρης και πολλοί άλλοι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού φορούσαν την ερυθρόλευκη φανέλα και έγραφαν με «χρυσά γράμματα» την ιστορία της ομάδας του Πειραιά. Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές τόσο για τους μεγαλύτερους, όσο και για τους νεότερους δημοσιογράφους. Αναμνήσεις από την κοινή τους πορεία, σε διαφορετικό ρόλο, επέστρεψαν για τους μεγαλύτερους ηλικιακά «μπασκετικούς» δημοσιογράφους. Για τους νεότερους ήταν μια ευκαιρία να βρεθούν με τα ινδάλματά τους στα παιδικά τους χρόνια, παίκτες που υπήρξαν από τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αθλητική δημοσιογραφία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού, Αργύρης Καμπούρης, δήλωσε: «Ήταν μια υπέροχη βραδιά! Ευχαριστούμε πολύ όσους δημοσιογράφους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Υπάρχει πάντα μία σχέση εξάρτησης και ανταποδοτικότητας ανάμεσα στους αθλητές και τους δημοσιογράφους και είναι δεδομένη η αμοιβαία αναγνώριση. Τους αναλύσαμε τι ακριβώς κάνουμε οι Παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού και τους ενημερώσαμε για τις προσπάθειές μας να έρθουν και οι νεότεροι Παλαίμαχοι κοντά μας, ώστε να συνεχιστεί το έργο μας που μοναδικό σκοπό έχει την προσφορά στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας».

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού Πειραιώς και αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού στον Δήμο Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης επισήμανε: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού έχει μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ με την ίδρυση του Συλλόγου, αν και δεν πιστεύω ότι φύγαμε ποτέ από την οικογένεια του Ολυμπιακού. Με τον Σύλλογο βρήκαμε έναν τρόπο έκφρασης της ευγνωμοσύνης μας για όσα μας έδωσε όλα αυτά τα χρόνια το μπάσκετ και ο Ολυμπιακός. Είμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε ενεργά μέλη στην κοινωνία και νιώθουμε το ηθικό χρέος, μέσα από τον Ολυμπιακό και τους Παλαίμαχους να δώσουμε πίσω, όλο αυτό που τόσο απλόχερα πήραμε όταν αγωνιζόμασταν.

Χρειαζόμαστε όλον τον κόσμο και όλους τους φορείς και η ζεστή αυτή εκδήλωση, με την παρουσία κορυφαίων δημοσιογράφων που διαβάζουμε και παρακολουθούμε με ιδιαίτερο σεβασμό, αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τα εκεί που ονειρευόμαστε να πάμε τον Σύλλογο».

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού Πειραιώς, Γιάννης Παραγυιός υπογράμμισε: «Θέλουμε να αναδείξουμε την τεράστια σημασία της προσφοράς! Μιας προσφοράς που αποκτά ακόμη πιο μεγάλη σημασία αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα μας. Κάνουμε ένα φιλανθρωπικό έργο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Πήραμε αγάπη και θέλουμε να την επιστρέψουμε στον κόσμο».

Ο Θανάσης Ράμμος εξήγησε από την πλευρά του: «Είναι χαρά μου που συμμετέχω κι εγώ στο Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού Πειραιώς. Γιατί πάντα οι αγώνες και οι εκδηλώσεις γίνονται για καλό σκοπό, αλλά και γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να βρισκόμαστε όλοι μαζί ξανά στο γήπεδο. Έχω αναλάβει τον ρόλο του προπονητή της ομάδας, τον συντονιστή στην πραγματικότητα... μιας και μιλάμε για παίκτες φτασμένους με τη δική του ιστορία ο καθένας. Αν και όλοι οι Παλαίμαχοι έχουν υποχρεώσεις, έρχονται με χαρά να προσφέρουν, γιατί το αγαπούν».

Ο Βασίλης Ντάκουλας αναφέρθηκε στον επόμενο αγώνα που δίνουν οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού στα τέλη Δεκεμβρίου: «Στις 28 Δεκεμβρίου δίνουμε έναν ακόμη φιλανθρωπικό αγώνα στη μνήμη του Γιώργου Ναούμη με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Αγρινίου. Για εμάς δεν απλώς ο έφορος του Ολυμπιακού τη δεκαετία του 80. Ο Γιώργος Ναούμης ήταν φίλος! Ήταν πατέρας για εμάς!»

Ο Χρήστος Μαργέλης ευχαρίστησε στο τέλος το “BLENDS Mix & Match” για τη φιλοξενία: «Στο πλαίσιο της εθελοντικός κοινωνικής δράσης του Συλλόγου μας, συνεργασίες όπως αυτή με το All Day Café Bar Restaurants “BLENDS Mix & Match” στη Γλυφάδα, μας βοηθούν πολύ στην προβολή των δραστηριοτήτων και του έργου μας».