Υπάρχει κανείς να πάρει μια απόφαση;

Ο μπασκετικός Άρης αντιμετωπίζει μετά την ήττα του στο Αλεξάνδρειο από τον Πανιώνιο πιο ξεκάθαρα από ποτέ τον κίνδυνο του υποβιβασμού.

Υπάρχει κανείς να πάρει μια απόφαση;

Το αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο είναι προϊόν απουσίας ανθρώπων που ξέρουν να παίρνουν αποφάσεις. Ούτε ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Γουλιέλμος γνωρίζει να παίρνει αποφάσεις διοικητικής φύσεως σε μια ανώνυμη αθλητική εταιρεία, ούτε ο προπονητής, Σούλης Μαρκόπουλος έχει την ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις.

Αφήνοντας στην άκρη το οικονομικό, που παραμένει τεράστιο πρόβλημα για τον Άρη, η εικόνα της ομάδας στο παρκέ έχει να κάνει με το γεγονός πως και ο Γουλιέλμος και ο Μαρκόπουλος αποδεικνύονται αδύναμοι να κοντρολάρουν ό,τι διοικούν. Ο πρώτος την ΚΑΕ και κατ’ επέκταση το αγωνιστικό τμήμα και ο δεύτερος όλα όσα συμβαίνουν στο παρκέ.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άρη δεν είναι το οικονομικό. Είναι το ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πάρει αποφάσεις. Είναι το ότι δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να εμπνεύσει τους παίκτες, να τους κάνει “ομάδα” με όλη τη σημασία της λέξης, να τους πείσει να παίξουν και για πάρτη του.

Ο Γουλιέλμος είναι άφαντος εδώ και τρεις βδομάδες, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη μεσοβδόμαδα και δεν έκανε τον κόπο να περάσει από τα γραφεία της ΚΑΕ που διοικεί.

Ο Μαρκόπουλος παρουσιάζει μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ - σίγουρα πολύ καλύτερο από το 2-8 που έχει ρεκόρ σήμερα - να παίζει κάθε βδομάδα και χειρότερα, με μοναδική έκλαμψη τη νίκη επί του Περιστερίου.

Σήμερα μεγαλύτερη σημασία για τον μπασκετικό Άρη έχει να βρεθούν άνθρωποι που θα μπορούν να πάρουν μία απόφαση και να επαναφέρουν την “υγεία” στα ενδότερα, διότι πολύ απλά ο Άρης είναι “άρρωστος” επειδή κάποιοι που θα έπρεπε να παίρνουν αποφάσεις, τον παράτησαν στην τύχη του.

Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει ακόμα στα χέρια του ο Γουλιέλμος ως ιδιοκτήτης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή είναι ανεπαρκής πρέπει να καταστρέψει τον Άρη λόγω της ανεπάρκειάς του.

Χρειάζονται αποφάσεις χθες…