Μαρκόπουλος για την βύθιση του Άρη στη τελευταία θέση: «Έχουμε πρόβλημα ψυχολογικό»

Ο Άρης βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας, κινδυνεύει με υποβιβασμό και ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην αγωνιστική πτώση της ομάδας.

Μαρκόπουλος για την βύθιση του Άρη στη τελευταία θέση: «Έχουμε πρόβλημα ψυχολογικό»

Ο Άρης ηττήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον Πανιώνιο και... βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σούλης Μαρκόπουλος σχολίασε τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για το πάθος του. Είχε καλές επιλογές στην επίθεση του παρά την πίεση που του ασκήσαμε. Η άμυνα μας στο πρώτο ημίχρονο όπου δεχθήκαμε 49 πόντους ήταν καταστροφική για όλο τον αγώνα. Παίζαμε με πίεση, δεν είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Η κατάσταση είναι δύσκολη γι τον Άρη, πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις για να λύσουμε το ψυχολογικό πρόβλημα, να βρει η ομάδα τις νίκες που χρειάζεται για να φέρουν την ισορροπία από αγωνιστικής και ψυχολογικής πλευράς».

Άρης - Πανιώνιος 80-86: Οι «κυανέρυθροι» άλωσαν το Αλεξάνδρειο

Για τις τελευταίες επιθέσεις: Είχαμε πει να πάμε στα πικ εντ ρολ με τον ψηλό όπου είχαμε πλεονέκτημα ή να πάει η μπάλα από την μία πλευρά στην άλλη».

Για το που εκτιμά πως βρίσκεται το πρόβλημα της ομάδας του Άρη: Αν η ομάδα παίξει όπως με το Περιστέρι θα είναι μία διαφορετική ομάδα. Δεν παίξαμε σήμερα έτσι, ούτε στον προηγούμενο αγώνα. Το πρόβλημα είναι η μετάπτωση της ομάδας στην απόδοση της. Και αν το προηγούμενο ήταν εκτός έδρας, σήμερα ο κόσμος ήταν δίπλα μας, η συμπαράσταση του ήταν εκπληκτική αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε εμείς και οι φίλαθλοι μας» και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα υπάρχει από την 2η αγωνιστική, μετά την απουσία του Μποχωρίδη, ακολούθησε και το πρόβλημα με το Μόρις. Παίζαμε χωρίς δύο βασικούς μας παίκτες και για 1.5 μήνα τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Ίσως με αυτούς τους δύο παίκτες να είχαμε διαφορετική εικόνα και άλλη ψυχολογία.

Εκεί είναι το πρόβλημα, πάντα παίζουμε με πίεση. Δεν δικαιολογείται παίκτες της κλάσης του Ντραγκίσεβιτς να χάνουν τέσσερις βολές. Δεν είναι άστοχος παίκτης, στην προπόνηση λέμε ότι φεύγει όποιος ευστοχήσει σε 10 βολές και αυτός έχει ήδη φύγει, αφού τις βάζει. Είναι το βάρος του παιχνιδιού, οι παίκτες είναι διστακτικοί. Δεν σουτάραν και προσπαθούσαν να πάνε κοντά στο καλάθι. Χάναμε έτσι χώρο και χρόνο. Να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους, τι τους καταπιέζει. Να είναι μία ομάδα, στις δύσκολες στιγμές ψάχνουμε να βρούμε ποιο είναι το πρόβλημα. Εδώ είναι η ψυχολογία και πρέπει από μέσα να το βγάλουμε προς το έξω».