Ο Γουλιέλμος μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφασή του

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι πλέον αδύναμος να διοικήσει τον μπασκετικό Άρη, δεν μπορεί να βρει λύσεις σε οικονομικό επίπεδο για να καλύπτει τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ και καλείται να πάρει την πιο σημαντική απόφασή του από τότε που ενεπλάκη στον σύλλογο.

Ο Γουλιέλμος μπροστά στην πιο κρίσιμη απόφασή του

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, μοιάζει ανεπαρκής και μόνος για να συνεχίσει να διοικεί. Άλλωστε η θητεία του χαρακτηρίστηκε μέχρι σήμερα από δύο στοιχεία.

Τις κακές διοικητικές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα (επιλογές προσώπων, επιλογές στρατηγικής) διότι ουδέποτε κατάφερε να αποκτήσει συναίσθηση του τι εστί Άρης και την αρκετά σωστή συνέπειά του στις πληρωμές μέχρι και τον πρώτο μήνα της φετινής σεζόν. Επί διοίκησης Γουλιέλμου η περσινή ομάδα είναι τακτοποιημένη οικονομικά σε ποσοστό πάνω 90%, η φετινή ομάδα έχει μπάτζετ που είναι διαχειρίσιμο (500.000 ευρώ περίπου), ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ εμφάνισε αδυναμία να πληρώνει από τον δεύτερο μήνα.

Τα “βαρίδια” του παρελθόντος, οι υποχρεώσεις για τα παλιότερα χρέη είναι αυτά που δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στον Γουλιέλμο, για τα οποία ναι μεν δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά από την άλλη πλευρά τα γνώριζε όταν αποφάσισε να εμπλακεί στον Άρη.

Πλέον, με την ανεπάρκεια που τον χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό, μοιάζει πολύ πιθανό το τέλος της θητείας του στον Άρη και η επόμενη λύση στον ορίζοντα δεν μπορεί να είναι καμία άλλη πέρα από την συσπείρωση όλων των φιλάθλων, κυρίως αυτών που έχουν οικονομική δυνατότητα, γύρω από την ομάδα.

Δεν υπάρχει ο “ένας” που θα βγει μπροστά και θα καλύψει με τα χρήματά του τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ. Στον μπασκετικό Άρη αυτή τη στιγμή μόνο οι “πολλοί” μπορούν να δώσουν λύσεις και οι “πολλοί” δεν είναι ο απλός φίλαθλος που πληρώνει το εισιτήριό του ή το διαρκείας του και πηγαίνει στο γήπεδο. Αυτοί ούτως ή άλλως, βρέχει χιονίσει, εκεί θα είναι, πάντα στις κερκίδες του Nick Galis Hall.