Ολυμπιακός: Ματς πρόκληση το παιχνίδι με Αρμάνι Μιλάνο

Είναι ένα ματς-πρόκληση για όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Έτσι το αντιμετωπίζουν στο μεγάλο λιμάνι. Θέλουν να νικήσουν μία από τις καλύτερες της διοργάνωσης και να πάνε με... αέρα στο ΟΑΚΑ. 

Ολυμπιακός: Ματς πρόκληση το παιχνίδι με Αρμάνι Μιλάνο

Η Αρμάνι Μιλάνο παρουσιάζεται αναγεννημένη φέτος. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η παρουσία του προπονητή Ετόρε Μεσίνα. Ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές των τελευταίων 20 ετών, έχοντας λαμπρή καριέρα όχι μόνο στην Ευρωλίγκα (έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο με Μπολόνια και ΤΣΣΚΑ), αλλά και στο ΝΒΑ, συμμετέχοντας στο προπονητικό-τιμ των Σπερς.

Παράλληλα, η ιταλική ομάδα έχει ενισχύσει το ρόστερ της. Έχει τον δικό της σούπερ-σταρ, που ακούει στο όνομα Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση. Έχει μέσο όρο 15.2 πόντους (με 40.7% στα τρίποντα) και 6.0 ασίστ ανά παιχνίδι, όντας ο ηγέτης των Μιλανέζων. Δεν είναι μόνος του όμως.

Υπάρχει ο πολύπειρος πάουερ-φόργουορντ Λουίς Σκόλα, ο οποίος στα 39 του συνεχίζει να δείχνει την μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του (12.4 πόντοι, 51.5% δίποντα, 42.9% τρίποντα, 6.1 ριμπάουντ), ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ (12.3 πόντοι), ο Κάλεμπ Ταρζέφσκι, Ο Τζεφ Μπρουκς, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Μάικλ Ρολ και όχι μόνο.

Η Αρμάνι είναι 4η στη κατάταξη της Ευρωλίγκας με 7 νίκες και 3 ήττες, ερχόμενη νωρίτερα από ένα σερί έξι νικών (με Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε, Άλμπα, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) πριν… σκοντάψει κόντρα στη Χίμκι. Τώρα προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Εφές και το σίγουρο είναι πως στο ΣΕΦ θα επιχειρήσει να αντιδράσει. Παράλληλα, οι Μιλανέζοι διαθέτουν την πιο «καυτή» περιφερειακή γραμμή, καθώς είναι η πρώτη ομάδα σε ευστοχία πίσω από τα 6.75 μέτρα. Έχουν μέσο όρο 43.7% στα τρίποντα, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες, που είναι προτελευταίοι με 32.6%.

Είναι ένα ματς-πρόκληση για όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Έτσι το αντιμετωπίζουν στο μεγάλο λιμάνι. Άπαντες ξέρουν πως ενδεχόμενη νίκη, θα «γράψει» ως το τρίτο θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα σε τέσσερις αγωνιστικές, θα τονώσει το ηθικό έχοντας επικρατήσει απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και φυσικά θα δώσει αυτοπεποίθηση στους «ερυθρόλευκους» ενόψει του αγώνα της 6ης Δεκεμβρίου απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει συσπείρωση, έχουν δώσει χαμόγελα οι τελευταίες καλές εμφανίσεις και όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο αντιλαμβάνονται πως έχουν μπροστά τους μία καλή ευκαιρία ώστε να φέρουν τα πάνω-κάτω.