Φάκελος Περιστέρι: Η αλήθεια για την απομάκρυνση Ζούρου

Οι περισσότεροι απορούν -ακόμα- για τους λόγους που οδηγούν στην έξοδο του Περιστερίου τον Ηλία Ζούρο. Το fosonline.gr ξετυλίγει το κουβάρι του σίριαλ κοιτώντας και την άλλη όψη του νομίσματος...

Φάκελος Περιστέρι: Η αλήθεια για την απομάκρυνση Ζούρου

Όσοι παρακολουθούν τους αγώνες του Περιστερίου έχουν διαπιστώσει προβλήματα στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα. Και οι ανησυχίες της διοίκησης του συλλόγου εντείνονταν όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, καθώς η κατάσταση χειροτέρευε αντί να βελτιώνεται.

Περιστέρι: Τέλος και επίσημα ο Ζούρος

Από όσα λέγονται από παίκτες, προπονητές και στελέχη, είχε καταστεί σαφές ότι ο Ζούρος είχε χάσει τα αποδυτήρια, καθώς δεν υπήρχε πλέον εμπιστοσύνη από σχεδόν κανέναν παίκτη στο πρόσωπό του. Και δεν πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις όπου «οι παίκτες τρώνε τον προπονητή», αλλά για έναν προπονητή που μετέδιδε από την πρώτη μέρα τεράστιο άγχος και ανασφάλεια στους παίκτες του, τους αντιμετώπιζε κάποιες φορές υποτιμητικά και είχε συχνά ξεσπάσματα...

Περιστέρι: Νέος προπονητής ο Παπανικολόπουλος, βοηθός του ο Καλαμπόκης

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το επίσημο (από το κανάλι της FIBA στο YouTube) βίντεο του -νικηφόρου- αγώνα κατά της VEF Riga τον περασμένο μήνα, όταν στη διάρκεια ενός τάιμ άουτ ο Ζούρος "έλουσε" με διάφορα κοσμητικά τους παίκτες του.

Αντίστοιχα προβληματικές ήταν οι σχέσεις του και με τους ανθρώπους του τεχνικού τιμ, με τους οποίους είχε έρθει σε πολλές προστριβές, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να σφίγγουν τα δόντια προκειμένου να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί του.

Παρά τις εξ αρχής ανησυχίες, η διοίκηση του Περιστερίου στήριξε τον προπονητή που είχε επιλέξει, με τις μεταγραφές που ήθελε, ακόμη και με αντικατάσταση τραυματιών με νέες μεταγραφές παικτών που μένουν στην ομάδα, προσθέτοντας επιπλέον κόστος στο αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας.

Από το Περιστέρι επισημαίνουν ότι από νωρίς υπήρχε ενόχληση για συστηματικές διαρροές στα ΜΜΕ πληροφοριών από τα ενδότερα της ομάδας, αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήρθε αυτήν την εβδομάδα.

Ενώ ήταν μεν στο μυαλό των ανθρώπων της διοίκησης η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή, αλλά κάθε άλλο παρά είχε αποφασισθεί, έγινε μία σοβαρή συζήτηση με το Ζούρο σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Πέντε λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης, άρχισαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο αναλυτικά ρεπορτάζ σχετικά με το περιεχόμενό της, που λίγη ώρα αργότερα πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Και, προφανώς, οι διαρροές ήταν όλες έντονα επικριτικές για το Περιστέρι και αποθεωτικές για το Ζούρο, ενώ προωθούσαν θεωρίες συνωμοσίας, ότι δήθεν απομακρύνεται ο Ζούρος για να επανέλθει στη θέση του ο Αργύρης Πεδουλάκης - κάτι που δεν αντιμετωπίσθηκε, και δεν αντιμετωπίζεται ούτε καν ως πιθανότητα από τους διοικούντες, ή ότι υπήρχε δυσαρέσκεια για τη μη χρησιμοποίηση του Καράμπελα.

Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού η διοίκηση του συλλόγου αντιλήφθηκε πως είχε διαρραγεί κάθε ίχνος εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ομάδα και στον τεχνικό ηγέτη της.

Περιστέρι: Τέλος και επίσημα ο Ζούρος

Περιστέρι: Νέος προπονητής ο Παπανικολόπουλος, βοηθός του ο Καλαμπόκης

Η επόμενη μέρα στο ΓΣΠ φέρνει το Νίκο Παπανικολόπουλο, πρώτο βοηθό προπονητή από την περυσινή σεζόν έως και σήμερα, στην καρέκλα του head coach για ενάμιση χρόνο (μέχρι το τέλος και της επόμενης σεζόν) και το Γιάννη Καλαμπόκη στη θέση του Σάββα Καμπερίδη, του μόνου μέλους του τεχνικού τιμ που αποφάσισε να ακολουθήσει το Ζούρο.

Στο Περιστέρι είναι βέβαιοι πως η επιλογή Παπανικολόπουλου εγγυάται συνέχεια στον αγωνιστικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό του συλλόγου, ενώ γελούσαν με τα σενάρια επιστροφής Πεδουλάκη, τα οποία αποδίδουν σε κακόβουλες διαρροές.