ΕΟΚ: Στο Ηράκλειο ο τελικός Κυπέλλου, στην Πάτρα το Ελλάδα - Βουλγαρία

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση της επισημοποίησε πως ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί και αυτή την σεζόν στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής στο πλαίσιο των προκριματικών του EuroBasket 2021 θα διεξαχθεί στην Πάτρα.

ΕΟΚ: Στο Ηράκλειο ο τελικός Κυπέλλου, στην Πάτρα το Ελλάδα - Βουλγαρία

Για τρίτη διαδοχική χρονιά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς η ΕΟΚ ανακοίνωσε σήμερα (26/11) ότι η καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 θα λάβει χώρα στο κλειστό «Δύο Αοράκια» (16/02).

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο γήπεδο φιλοξένησε και τους τελευταίους δύο τελικούς του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ να κατακτά το τρόπαιο το 2018 επικρατώντας 88-83 του Ολυμπιακού και τον Παναθηναϊκό να επικρατεί πέρυσι 79-73 του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ, η ΕΟΚ γνωστοποίησε και την έδρα του πρώτου εντός έδρας αγώνα (21/02) της Εθνικής ομάδας των ανδρών για τα προκριματικά του EuroBasket 2021, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να υποδέχεται τη Βουλγαρία στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό «Δ.Τόφαλος», στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα του Προμηθέα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Τις έδρες του τελικού κυπέλλου της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, αλλά και του πρώτου προκριματικού αγώνα της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ 2021 επέλεξε σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΚ.

Το κύπελλο θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στα "Δύο Αοράκια" στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ στις 21 Φεβρουαρίου η Εθνική Ανδρών θα υποδεχθεί την Βουλγαρία στο κλειστό "Δ. Τόφαλος" της Πάτρας.»