Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει τσακωθεί με την αλήθεια...

Η νέα συνέντευξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου μπορεί να μην μας έκανε σοφότερους, μας επιβεβαίωσε όμως ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ έχει τσακωθεί με την αλήθεια και συνεχώς ρίχνει τις δικές του ευθύνες στους άλλους...

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει τσακωθεί με την αλήθεια...

Κάθε φορά που ο κ. Βασιλακόπουλος σπάει τη σιωπή του δίνει τροφή για σχόλια. Από πέρυσι όταν και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα να διορθώσει τις τεράστιες ατέλειες του ελληνικού μπάσκετ, έχουμε δει πολλά επεισόδια στην κόντρα του με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ.

Την ώρα που το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ όμως τρίζει, ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί όσο κανείς άλλος για τα όσα συμβαίνουν συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να... πουλάει τρέλα!

Στο τελευταίο επεισόδιο τον είδαμε να δίνει συνέντευξη στο Sport 24 και να προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον αλλού. Αντί να επιχειρηματολογήσει για το αν έχει δίκιο ή άδικο ο Ολυμπιακός που έφυγε από το πρωτάθλημα και το κύπελλο, μας είπε ότι ο νέος νόμος που προωθεί η κυβέρνηση είναι μια προσπάθεια να αντιγράψει το νόμο της Χούντας με τον οποίο τότε ο Γιώργος Παπαδόπουλος προσπάθησε να «φάει» τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Φυσικά δεν έκανε καμία αναφορά στο νόμο του 1982 τον οποίο είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να περιορίσει τις θητείες των προέδρων σε σωματεία και ομοσπονδίες.

Δεν είναι χαζός ο πρόεδρος. Ξέρει τι λέξεις να χρησιμοποιήσει για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Πάντως η συνέντευξη αποτελεί «μνημείο ανακρίβειας» και για άλλους λόγους.

Αρχικά για τα όσα είπε για το θέμα της εθνικής και τις ομοιότητες (ή διαφορές καλύτερα) της πρόσληψης Πιτίνο παράλληλα με τον Παναθηναϊκό και τη θητεία του Γιαννάκη όταν είχε προσληφθεί και στον Ολυμπιακό. Μάθαμε λοιπόν χθες ότι ο Γιαννάκης είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο της εθνικής επειδή τέλειωσε η θητεία του. Δεν θυμάται φυσικά τον κακό χαμό που είχε δημιουργηθεί τότε από τα ΜΜΕ που ήταν φιλικά προς τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά τον είχαν αναγκάσει να απολύσει τον «δράκο».

Αναφερόμενος στην απόφαση του Ολυμπιακού να φύγει από τις ελληνικές διοργανώσεις ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι είναι ανωμαλία μια ομάδα να μπαίνει να παίξει μπάσκετ και να φεύγει στο ημίχρονο.

Ερωτώμενος αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν άδικο, έστρεψε και πάλι αλλού το ενδιαφέρον λέγοντας ότι οι ελληνικές ομάδες εκπροσωπούν το μπάσκετ στην Ελλάδα και όχι το ελληνικό μπάσκετ.

Με αυτή τη λογική λοιπόν, το μπάσκετ στην Ελλάδα έφερε δύο ευρωπαϊκά κύπελλα τη δεκαετία που διανύουμε και όχι το ελληνικό μπάσκετ. Δεν έδωσε το ελληνικό μπάσκετ τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Σλούκα και τόσους άλλους στην εθνική. Τους έδωσε το μπάσκετ της Ελλάδας το οποίο η ΕΟΚ υποτίθεται ότι απαξιώνει. Παραμύθια, κύριοι.

Η ΕΟΚ βρίσκεται στα σχοινιά κάθε μέρα που περνάει και δυστυχώς αντί αυτοί που έχουν τη δύναμη να φέρουν αλλαγές νοιάζονται μόνο για το να μην πέσουν από την εξουσία. Αν ενδιαφέρονταν για το καλό του αθλήματος θα είχαν παρευρεθεί από την αρχή στις συσκέψεις που έχουν γίνει για να βρεθεί μια λύση για το καλό όλων.

Αν ήθελε να δείξει ο πρόεδρος της ΕΟΚ ότι υπάρχει ισονομία θα έλεγε στον Ρικ Πιτίνο «ευχαριστούμε, αλλά επειδή υπάρχουν «σκιές» αυτή την εποχή στο ελληνικό μπάσκετ, θα πρέπει να πάμε με άλλον προπονητή στο προ Ολυμπιακό» και όχι να επιλέγει τον δρόμο των «δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Αν ήθελε να πάει ένα βήμα μπροστά το άθλημα που τόσο καυχιέται ότι αγαπά, θα έκανε ο ίδιος ένα βήμα πίσω. Όμως ο εγωισμός μάλλον είναι ισχυρότερο συναίσθημα της αγάπης. Ε, κύριε Βασιλακόπουλε;