Λιόλιος: «Ξύπνησα σίγουρος για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού»

Εντυπωσιάζουν οι φετινοί «άθλοι» του Προμηθέα, με τελευταίο αυτόν επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο.

Λιόλιος: «Ξύπνησα σίγουρος για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού»

Μπορεί το πρωτάθλημα Ελλάδας να... περιμένει για τον Προμηθέα, σύμφωνα με την από πέρυσι «προφητεία» του ισχυρού άνδρα του Βαγγέλη Λιόλιου («η ομάδα θα είναι στην κορυφή το 2020»), όχι όμως και το Κύπελλο!

Η ομάδα το απόγευμα της Κυριακής έκανε την τεράστια υπέρβαση αποκλείοντας από τα ημιτελικά τον κάτοχο του τροπαίου τα τελευταία χρόνια Παναθηναϊκό και πάει φουλ για να γράψει ιστορία, φέρνοντας την κούπα στην Πάτρα!

Κάτι απόλυτα δικαιολογημένο και φυσιολογικό, από τη στιγμή που έθεσε εκτός μάχης τους «πράσινους» και πλέον δεν τη φοβίζει καμία από τις άλλες τρεις ομάδες και ειδικά η ΑΕΚ και το Περιστέρι που συνεχίζουν κι αυτοί από τη μεγάλη κατηγορία.

Σε ακόμη μια μαγική εμφάνιση η ομάδα του Μάκη Γιατρά, σε ένα «Τόφαλος» που είχε υπερχειλίσει από την προσέλευση του κόσμου, και με τη λήξη του ματς στήθηκε ένα απέραντο πάρτι, λες και είχε κατακτηθεί η κούπα.

Γιατράς: «Kερδίσαμε δίκαια τον Παναθηναϊκό, μας λείπει ο Ολυμπιακός»

Ήταν η «δίψα» των πάντων για να σπάσει το ρόδι κόντρα στους «αιώνιους», μια και μέχρι την Κυριακή ο Προμηθέας δεν είχε ποτέ πανηγυρίσει μια τέτοια μεγάλη επιτυχία επί Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού.

Με τους «πράσινους» λοιπόν η παράδοση έσπασε και απομένει πλέον ~γιατί όχι~ αυτό να συνδυαστεί με τον ερχομό του τροπαίου στην Πάτρα τον ερχόμενο Φεβρουάριο μέσω... Κρήτης, παρότι ακόμη υπάρχουν δύο τεράστια εμπόδια για να υλοποιηθεί αυτό το όνειρο ζωής.

Λιόλιος: Ξύπνησα το πρωί
και ήμουν σίγουρος για τη νίκη

Κάτι τέτοιες μεγάλες νίκες, όπως αυτή επί του Παναθηναϊκού, είναι που «τρέφουν» τον Βαγγέλη Λιόλιο και του δίνουν δύναμη για να δημιουργήσει ακόμη μια πιο ισχυρή ομάδα εντός κι εκτός συνόρων.

Ο ίδιος, ζώντας με μια τεράστια αγωνία το δραματικό φινάλε, στο τέλος πανηγύρισε σαν μικρό παιδί αυτόν τον θρίαμβο, αγκαλιάζοντας πρώτιστα τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας Μάκη Γιατρά και μετά όποιον έβρισκε μπροστά του!

«Εγώ από το πρωί της Κυριακής πίστευα στη νίκη, ξύπνησα και ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε κι αυτό μάλιστα το είπα στους παίκτες λίγο πριν από το τζάμπολ. Μπείτε μέσα και παίξτε για τον φοβερό αυτό κόσμο, 5.000 έχει έλθει να σας στηρίξει και να πανηγυρίσει μαζί σας και μπορείτε να τον δικαιώσετε.

Η ομάδα έχει προσωπικότητες που μπορούν να νικήσουν κάθε αντίπαλο και μεγαλώνει συνεχώς κάθε μέρα που περνά, είναι το μόνο σίγουρο. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο της Πάτρας. Ήταν δίπλα στην ομάδα μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δίνοντάς μας ώθηση για τη νίκη. Ένα τεράστιο μπράβο και στον προπονητή της ομάδας, τον Μάκη Γιατρά, ο οποίος έδωσε ό,τι είχε από τον πάγκο. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας για αυτήν την τεράστια και ιστορική επιτυχία» ήταν τα λόγια του.

Για το αν φοβήθηκε κάτι κατά τη διάρκεια του 40λεπτου θρίλερ επίσης έδωσε ξεκάθαρη απάντηση:

«Όχι, παρά μόνο στο τελευταίο σουτ, το τρίποντο του Τζόνσον, αλλά ήταν άστοχο ευτυχώς», ενώ σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον ευρωπαϊκό στόχο, ήταν απόλυτος.

«Η Euroleague, τι άλλο, να αγωνιστούμε στην κορυφαία αυτή ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτός ο στόχος παραμένει πάντα στο μυαλό μας, στα πλάνα μας, είναι στα σχέδιά μας».

Χολ: Μπορούμε νίκη
με οποιαδήποτε ομάδα

Ο Λάνγκστον Χολ, που έβαλε τη δική του σφραγίδα (με το τελευταίο καλάθι και την τάπα στον Καλάθη), στάθηκε περισσότερο στη φανταστική ατμόσφαιρα.

«Ο κόσμος ήταν πάλι εντυπωσιακός, μας έδωσε τεράστια ώθηση, ήταν ο έκτος παίκτης για εμάς και μας έδωσε τεράστια βοήθεια για να πάρουμε αυτήν την ιστορική πρόκριση. Συνεχίζουμε, το ότι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό δείχνει πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, ανεξάρτητα από τη δυναμική του. Δεν χαλαρώνουμε, γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη και πλέον μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τη Μονακό που είναι πολύ δύσκολο».

Μήλας: Απίστευτη νίκη,
τεράστια συναισθήματα

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Χρήστος Μήλας από τη δική του πλευρά σχολίασε:

«Ήταν απίστευτη νίκη που τη χαρήκαμε όλοι και την πανηγυρίσαμε και η οποία μας έφερε στα ημιτελικά κι από δω και πέρα, ναι, όλα γίνονται.

Απίστευτος κόσμος, φοβερή ατμόσφαιρα, κάτω από την οποία μπορεί να λυγίσει η οποιαδήποτε ομάδα.

Είναι σημαντικό, σε εποχές δύσκολες γενικότερα για τη χώρα μας, ο Προμηθέας να μπορεί να προσφέρει σταθερά ένα τόσο όμορφο θέαμα και να συνεχίζει μια πορεία προς τα ψηλά, γεμίζοντας με χαρά τόσο πολύ κόσμο. Με χαμηλούς πάντα τους τόνους συνεχίζουμε για ακόμη καλύτερα πράγματα που όλοι μας είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να καταφέρουμε».

«Πετάει» στη Γαλλία
για τη μάχη με τη Μονακό

Η ζωή όμως συνεχίζεται για τον Προμηθέα, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά κι έτσι η αποστολή, έχοντας αφήσει πίσω της τις χαρές και τα πανηγύρια για τον «πράσινο» θρίαμβο, μπαίνει εκ νέου σήμερα στο αεροπλάνο.

Προορισμός της τη φορά αυτή η Γαλλία και το Μονακό, όπου την Τετάρτη το βράδυ (13/11) θα παίξει με την ομώνυμη ομάδα θέλοντας να συνεχίσει αυτή τη φοβερή πορεία που κάνει σε Ελλάδα και Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς.

Ύστερα από συνολικά 13 ματς που έχει δώσει, ο απολογισμός αγγίζει το τέλειο με 11 νίκες και μόλις 2 ήττες.

Η αποστολή θα είναι κομπλέ και θα έχει επικεφαλής για τα γούρια ~και όχι μόνο~ τον Βαγγέλη Λιόλιο και μαζί αρκετούς φίλους της.