Μάλτση: «Θέλω να μείνω στο χώρο του μπάσκετ και να προσφέρω με την εμπειρία μου»

Η Εβίνα Μάλτση σε συνέντευξή της τόνισε πως θέλει να μείνει στο χώρο του μπάσκετ και να προσφέρει στο άθλημα με τις εμπειρίες της.

Μάλτση: «Θέλω να μείνω στο χώρο του μπάσκετ και να προσφέρω με την εμπειρία μου»

Η Εβίνα Μάλτση έδωσε συνέντευξη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

Η παλαίμαχος άσος δήλωσε μεταξύ άλλων, πως σκοπός της είναι να μείνει στο χώρο του μπάσκετ και να προσφέρει με την εμπειρία της, ενώ σε ερώτηση για το τι πρέπει να αλλάξει η χώρα δήλωσε πως αυτό που πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα για να πάνε καλύτερα τα πράγματα είναι η νοοτροπία.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Εβίνας Μάλτση

Oι αθλητές έχουν καθημερινά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Εσύ τι κάνεις από την ώρα που θα ανοίξεις τα μάτια σου;

«Σίγουρα θα πιω καφέ μόλις ανοίξω τα μάτια μου, διαφορετικά, δεν μπορώ να λειτουργήσω. Θα πάω για πρωινή προπόνηση, μετά φαγητό στο σπίτι, λίγο ξεκούραση, διάβασμα, θα δω τηλεόραση και θα μιλήσω με τους δικούς μου ανθρώπους. Το απόγευμα πάλι προπόνηση και μετά φαγητό με τις συμπαίκτριες ή στο σπίτι. Θα μιλήσω ξανά με συγγενείς και φίλους και θα δω τηλεόραση ή θα διαβάσω πάλι πριν κοιμηθώ. Γενικώς μου αρέσει το πολύ διάβασμα και ιδιαίτερα στα ταξίδια, μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα.

Σε περίπτωση που δεν έχω διπλή προπόνηση, θα φορέσω κάτι διαφορετικό, θα κάνω βόλτα στα μαγαζιά, θα ψωνίσω, γενικώς θα κάνω οτιδήποτε να νιώσω λίγο έξω από το γήπεδο».

Για πολλούς θεωρείσαι θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, όμως, για να φθάσεις σε αυτό το επίπεδο, έκανες πολλές θυσίες. Τι ήταν αυτό που στερήθηκες;

«Επειδή αγαπώ πολύ το μπάσκετ, δεν θεωρώ ότι στερήθηκα πράγματα. Σημάδια στέρησης έχω όταν δεν κάνω προπόνηση. Προπονούμαι ή αγωνίζομαι όλα τα

Σαββατοκύριακα, τις αργίες, στις γιορτές και ο κόσμος θεωρεί πως κάνω θυσίες. Αυτόν τον τρόπο ζωής έχω διαλέξει, αυτός μου αρέσει και δεν θεωρώ πως κάνω θυσίες».

Αν γύρισες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες;

«Δεν θα άλλαζα κάτι, πάλι με το μπάσκετ θα είχα ασχοληθεί, σε αυτό είμαι αφοσιωμένη».

Στο μπάσκετ η Εβίτα είναι δυναμική και βγάζει έναν απίστευτο εγωισμό. Στη ζωή πως είναι;

«Λένε ότι στο παρκέ ξεγυμνώνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Δεν νομίζω ότι απέχει και ο δικός μου. Είμαι ανταγωνιστική, δυναμική και προσπαθώ να διατηρώ τον εγωισμό μου υγιή και προς όφελος όλων».

Το μέλλον σου το φαντάζεσαι στην Αθήνα, στη Γουμένισσα απ' όπου και κατάγεσαι ή σε κάποιο άλλο μέρος;

«Το φαντάζομαι με οποιονδήποτε τρόπο στο μπάσκετ. Έχουμε γίνει ένα με το μπάσκετ και το σκέφτομαι πάντα. Να μείνω στο χώρο και να προσφέρω με τις εμπειρίες μου. Δεν έχω αποφασίσει για τη διαμονή μου αλλά γενικώς έχω συνηθίσει στα ταξίδια».

Αν δεν υπήρχε το μπάσκετ στη ζωή σου, με τι θα είχες ασχοληθεί;

«Θα είχα ασχοληθεί σίγουρα με τον αθλητισμό. Μου αρέσει το τένις αλλά πραγματικά δεν ξέρω».

Το μπάσκετ σε εμπόδισε να δημιουργήσεις την οικογένεια που ονειρεύτηκες;

«Θεωρώ ότι το μπάσκετ δεν είναι εμπόδιο, είναι στην επιλογή του καθενός. Γνωρίζω πολλές που έκαναν παιδί και σταμάτησαν αλλά και κάποιες άλλες που συνέχισαν. Εγώ όταν κάνω κάτι, θέλω να είμαι αφοσιωμένη σε αυτό 100% και όχι παράλληλα».

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

«Πάντα είμαι ερωτευμένη, με τη ζωή, με μένα, με το μπάσκετ, με όλα».

Ποια είναι η σχέση σου με τον Θεό;

«Είναι ζέστη, πιστεύω πολύ. Ο παππούς μου ήταν παπάς, οπότε, όταν ήμουν μικρή πήγαινα 'υποχρεωτικά' εκκλησία, πήγαινα κατηχητικό και κατασκηνώσεις ιερατικές-εκκλησιαστικές. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση, έστω κι αν μεγαλώνοντας έχω αποκτήσει τη δίκη μου άποψη. Πιστεύω πολύ πάντως και τον ευχαριστώ για όσα έχω πετύχει».

Με την πολιτική ασχολείσαι;

«Δεν έχω ασχοληθεί, δεν είμαι διπλωμάτης. Πλέον όμως ενημερώνομαι, παρακολουθώ τις εξελίξεις. Δεν ξέρω αν ασχοληθώ στο μέλλον, αλλά αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα προσπαθούσα να καθαρίσω το τοπίο. Πιστεύω πολύ στο αθλητικό ιδεώδες, το σεβασμό, την πειθαρχία, τη δικαιοσύνη».

Τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξουμε ως χώρα;

«Αυτό που πρέπει σίγουρα να αλλάξουμε, είναι η νοοτροπία μας. Να γυρίσουμε λίγο στις βάσεις μας, κοιτώντας την αρχαία Ελλάδα και τις αξίες, οι οποίες έχουν αλλοιωθεί. Ο καθένας από μόνος του να προσπαθήσει για την καλύτερη έκδοση του εαυτού του».