ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ψήφιζαν κατά του Ολυμπιακού με 13-1 και τώρα φωνάζουν για τον Βασιλακόπουλο

Όταν ο Ολυμπιακός ζήτησε ξένους διαιτητές, εκφράζοντας τα παράπονα του για την ελληνική διαιτησία, οι ομάδες απάντησαν με 13-1 στη ψηφοφορία. Τώρα, το πληρώνουν...

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ  ψήφιζαν κατά του Ολυμπιακού με 13-1 και τώρα φωνάζουν για τον Βασιλακόπουλο

Τον περασμένο Μάιο, σε εκείνο το περίφημο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, με ψήφους 13-1, είχαν απορριφθεί τα αιτήματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για ξένους διαιτητές (κυρίως για τα ματς με τον Παναθηναϊκό) και διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες «φώναζαν» για τις σκιές και τα παρατράγουδα που υπάρχουν σε ΚΕΔ και ΕΟΚ, ενώ εδώ και χρόνια τονίζουν πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θα πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία της Ομοσπονδίας. Οι υπόλοιπες ομάδες όμως σιωπούσαν! Μόνο ο Προμηθέας με τον Άρη εξέφρασαν κάποια παράπονα, αλλά και εκείνοι στη πράξη πήραν μέρος στο 13-1.

Το ελληνικό πρωτάθλημα, λοιπόν, ξεκίνησε, με μειωμένα έσοδα από τα τηλεοπτικά και τις χορηγίες, ενώ πλέον όλο και περισσότερες ομάδες, εκφράζουν τα παράπονα τους τόσο για την ελληνική διαιτησία, όσο και για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Έβγαλε ανακοίνωση η ΚΑΕ ΑΕΚ, ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε λόγο πως οι ρέφερι απλώνουν πέπλο προστασίας υπέρ του Παναθηναϊκού. Τώρα, δηλαδή, αντιλήφθηκαν, όλα αυτά για τα οποία χρόνια φωνάζουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Ολυμπιακός; Όταν οι Πειραιώτες εξέφρασαν την οργή τους για τις διαιτησίες που είχαν κόντρα στους "πράσινους", κάποιες ομάδες χαρακτήριζαν "γκρινιάρηδες" τους "ερυθρόλευκους"...

Και το εντυπωσιακό είναι πως άρχισαν να παίρνουν... ανάποδες και οι άνθρωποι της ΑΕΚ! Μία ομάδα που έχει ταχθεί πολλάκις υπέρ της ΕΟΚ και της λειτουργίας της, έχοντας μάλιστα και για αντιπρόεδρο τον Σταύρο Δουβή, ο οποίος εδώ και δεκαετίες αποτελεί στενό φίλο του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Και όταν το 2016 δέχθηκε απειλές ώστε να μην λάβει μέρος στο EuroCup (της EuroLeague), αλλά στο Champions League, οι "κιτρινόμαυροι" απλά έσκυψαν το κεφάλι στον «αφέντη».

Όμως, όσα προνόμια και να έχεις στη πορεία, θα έρθει και η στιγμή που θα βρεις τα προβλήματα μπροστά σου! «Βράζουν», λοιπόν, στην «Ένωση» για την διαιτησία κόντρα στο Περιστέρι, το οποίο βέβαια είναι το νέο «αγαπημένο παιδί» της ΕΟΚ. Ό,τι σπέρνεις όμως, θερίζεις. Απολαύστε, λοιπόν, το... υψηλό επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να κάνει ό,τι θέλει στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή... ανάπτυξη.