Κουλουριώτης: «Να βγάζουμε υγεία εντός και εκτός παρκέ!»

Ο προπονητής του Οίακα Ναυπλίου μίλησε στο «ΦΩΣ» για το φιλόδοξο πρότζεκτ της ομάδας   

Κουλουριώτης: «Να βγάζουμε υγεία εντός και εκτός παρκέ!»

Ο Οίαξ Ναυπλίου αν και πρωτάρης στην Α2, δεν το κρύβει πως έχει φιλοδοξίες και θέλει να αφήσει το στίγμα του στην κατηγορία. Προπονητής της ομάδας από πέρυσι ο Χάρης Κουλουριώτης. Έχοντας ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από τις ακαδημίες του Αστέρα Εξαρχείων, δούλεψε ως ασίσταντ σε Αιγάλεω (με Σκουρτόπουλο), Ηλυσιακό, Ίκαρο Χαλκίδας, Ρέθυμνο, Αστακό, στον Λίβανο (με Κετσελίδη), και ως πρώτος στον Ιπποκράτη Κω τη χρονιά που ανέβηκε στην Α2. Μπάσκετ έπαιξε στον Τρίτωνα (Σεπολιώτης γαρ), τα Εξάρχεια και την ΑΕ Κομοτηνής όταν ήταν φοιτητής. Το σταμάτησε όμως νωρίς (γύρω στα 27,28) έχοντας κλίση στην προπονητική. Πήρε το μικρόβιο του πατέρα του, Άγγελου, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν τεχνικός στον Αστέρα Εξαρχείων, βγάζοντας παίκτες όπως ο Κώστας Παταβούκας.

Το «ΦΩΣ» είχε μια όμορφη κουβέντα με τον 39χρονο κόουτς.

  • Πώς και βρέθηκες στο Ναύπλιο;

«Είχε τελειώσει η χρονιά με τον Ιπποκράτη και οι άνθρωποι του Οίακα με προσέγγισαν. Μου παρουσίασαν ένα πρότζεκτ αντίστοιχο του Ιπποκράτη. Μιλήσαμε και τα βρήκαμε. Θεώρησα πως ήταν καλύτερο για μένα να δουλέψω ακόμη μια χρονιά στην Β΄ Εθνική, παρόλο που ο Ιπποκράτης είχε ανέβει στην Α2. Οι δυσκολίες στην Κω και η απόσταση έπαιξαν κι αυτά το ρόλο τους. Στο Ναύπλιο τα βρήκα όπως τα περίμενα. Υπήρχαν σίγουρα κι εκεί ελλείψεις, απειρία, αλλά η διάθεση ήταν μεγάλη. Έγιναν τεράστια άλματα στο οργανωτικό κομμάτι για να ανταποκριθούμε. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα σε καθημερινή βάση. Το ίδιο και ο κόσμος που μας βοηθάει πάρα πολύ, όπως και οι διάφοροι χορηγοί, κομμάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία μιας ομάδας».

  • Η φετινή ομάδα πάνω σε ποιο σκεπτικό χτίστηκε;

«Την υγεία του οργανωτικού κομματιού να την βγάλει και στο γήπεδο. Ως ρόστερ, παντρέψαμε την εμπειρία με τον ενθουσιασμό. Ως νεοφώτιστοι θέλουμε να καθαρίσουμε γρήγορα την παραμονή και μετά να κυνηγήσουμε το καλύτερο πλασάρισμα. Η κατηγορία είναι δύσκολη, με ομάδες παραδοσιακές, και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος κάθε αγωνιστική. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, όπως τώρα που κερδίσαμε στην πρεμιέρα. Είναι νωρίς για σκέψεις για πλέι οφ κτλ. Το κεφάλι κάτω και δουλειά. Όλοι θέλουμε το καλύτερο αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε και στο γήπεδο».

  • Ποιες ομάδες ξεχωρίζουν φέτος;

«Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων βάσει ρόστερ δείχνει να είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Το ίδιο και ο Χαρίλαος Τρικούπης. Σε μια πρώτη εικόνα οι δυο συγκεκριμένες ομάδες δείχνουν να ξεχωρίζουν. Όλες οι ομάδες ωστόσο θέλουν προσοχή. Ακόμη και ο Φίλιππος Βέροιας που μπήκε στο πρωτάθλημα τελευταία στιγμή, θα είναι ανταγωνιστικός».

  • Με τον Μιχάλη Πελεκάνο τι έγινε;

«Υπήρχε διάθεση και από τις δύο πλευρές για ανανέωση της συνεργασίας. Δυστυχώς όμως δεν βρέθηκε η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις. Ο Μιχάλης ήταν ένας παίκτης με τεράστια προσωπικότητα και μας βοήθησε πολύ. Γι΄ αυτό και όταν έφυγε, θέλαμε έναν παίκτη με την ίδια εμπειρία και πήραμε τον Καλλινικίδη. Κάθε παίκτης πάντως είναι ξεχωριστός».

  • Έχετε την τύχη να διαθέτετε τον Τζόρτζεβιτς, έναν απ΄ τους καλύτερους κοινοτικούς της Α2.

«Η αξία του είναι διαχρονική. Χαιρόμαστε που τον έχουμε. Μας δίνει άλλη δυναμική στη ρακέτα, πιστεύω στους ψηλούς είμαστε απ΄ τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας».

  • Πώς βλέπετε την παρουσία του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό. Η παρουσία του δίνει φέτος διαφορετικό ενδιαφέρον στην Α2. Για τον κόσμο είναι σημαντικό, εδώ ρωτάει πότε θα γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό. Η συμμετοχή του δίνει ένα έξτρα κίνητρο σε όλους».

  • Τι όνειρα υπάρχουν στο Ναύπλιο;

«Τα όνειρα φτιάχνονται μέρα με τη μέρα. Με ηρεμία πάνω απ΄ όλα. Στις επιτυχίες μας ανοίγει η όρεξη, αλλά όπως είπα και πριν, δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Να μείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας».

  • Και οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Θα ήθελα να γυρίσω μια μέρα στην Α1. Δεν βιάζομαι όμως κι εγώ. Υπομονή και δουλειά!».