Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: Διαλυμένο από την προηγούμενη διοίκηση (pics)

Το ιστορικό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που κάποτε ήταν το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Ελλάδας παρουσιάζει μια τραγική εικόνα εγκατάλειψης σήμερα που μόνο θλίψη προκαλεί, με την καινούρια διοίκηση του να προσπαθεί να τα αλλάξει όλα.

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: Διαλυμένο  από την προηγούμενη διοίκηση (pics)

Πέρασαν σχεδόν 35 χρόνια από τότε που το θρυλικό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έκανε τα εγκαίνια του και σήμερα η εικόνα του προκαλεί μόνο θλίψη.

Το κάποτε μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο της Ελλάδας μπορεί στη βιτρίνα του ελέω Ολυμπιακού και Euroleague να φαντάζει πανέμορφο, στην πραγματικότητα όμως τα προβλήματα είναι τεράστια όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τα κρύψουν τα «κάτω από το χαλάκι».

ΣΕΦ: Aπάντηση για τα «πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εγκατάσταση»

Αν ρίξει κάποιος μια πιο λεπτομερή ματιά στο ΣΕΦ θα καταλάβει την εγκατάλειψη στην οποία έχει περιέλθει αυτό. Συγκεκριμένα παρόλο που η κεντρική αρένα του γηπέδου είναι σε καλή κατάσταση οι εικόνες με τις εσωτερικές εγκαταστάσεις του Σταδίου που έχουν μετατραπεί σε χώρους αποθήκευσης σπασμένων πλαστικών καθισμάτων, στην ουσία απορριμάτων είναι ενδεικτικές για την απαξίωση της όλης εγκατάστασης.

Κάτι ανάλογο εντωμεταξύ ισχύει με τους τρύπιους φράχτες και τα παρατημένα υλικά στον περιβάλλοντα χώρο.

Τα μόνα καθαρά στοιχεία που παρέδωσε η απερχόμενη διοίκηση ήταν οι φορητοί υπολογιστές από τους οποίους όμως έχουν αφαιρεθεί αρχεία με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία εικόνα για την όποια διευθυντική δραστηριότητα των τελευταίων ετών.

Το δήθεν χρέος της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

Κατά καιρούς βέβαια γράφτηκαν πολλά με το απερχόμενο διοικητικό σχήμα του ΣΕΦ να κάνει λόγο για οφειλή του Ολυμπιακού ύψους 530 χιλιάδων ευρώ για τη χρήση του γηπέδου την αγωνιστική περίοδο 2018-19 με την ομάδα του Πειραιά να περνάει στην αντεπίθεση, και να τονίζει ότι υπάρχει μια οφειλή που σε καμία περίπτωση δεν ανέρχεται στο ποσό αυτό.

Όσο κι αν απογοητευτούν κάποιοι ο Ολυμπιακός έχει το δίκιο με το μέρος του αφού το ποσό των 530 χιλιάδων που εμφανίζεται ως οφειλή είναι αυτό που πλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι» τη σεζόν 2017-18 αλλά για την σεζόν 2018-19 δεν είχαν κάνει καμιά απολύτως συμφωνία.

Με άλλα λόγια η απερχόμενη διοίκηση είχε αφήσει τον Ολυμπιακό να χρησιμοποιήσει το γήπεδο για αγώνες, προπονήσεις, να έχει και τα δικά του γραφεία, χωρίς την παραμικρή ενόχληση για ένα καινούριο συμβόλαιο μαζί του.

Μάλλον η εξήγηση γι' αυτή την.. ανεξήγητη συμπεριφορά λοιπόν,είχε να κάνει με το ότι η διοίκηση δεν προχώρησε στην υλοποίηση, των βελτιωτικών έργων που προβλέπονταν στην σύμβαση που είχε υπογράψει με τους Πειραιώτες.

Τα έργα αυτά αφορούσαν την αλλαγή των ηλεκτρονικών πινάκων για να είναι συμβατοί με τους όρους της Euroleague, τις προδιαγραφές των φώτων (LED), την εξωτερική περίφραξη και διάφορα άλλα για τα οποία ο Ολυμπιακός θα καταθέσει αγωγή ζητώντας διαφυγόντα κέρδη.

Και για όσους βιαστούν να πουν ότι όλα αυτά είναι ερυθρόλευκες προφάσεις για να αποφύγουν ή να καθυστερήσουν την πληρωμή οι άνθρωποι της ομάδας, να πούμε ότι μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που η νέα διοίκηση του ΣΕΦ ανέλαβε τα καθήκοντα της, φρόντισε να κάνει ότι δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια από τους προκατόχους της.

Δηλαδή κάλεσε τους ιθύνοντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στο μίσθωμα της περασμένης περιόδου (η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί το αργότερο μέχρι την 30.11.2019 και να εξοφληθεί σε μηνιαίες δόσεις μέχρι την 30.6.2020), ενώ ήδη η oμάδα του Πειραιά κατέβαλλε 100.000 ευρώ έναντι του τιμήματος. Γιατί πολύ απλά με συνεννόηση όλα γίνονται και πάντα λύση βρίσκεται.

ΠΗΓΗ: protothema.gr