Άρης - ΠΑΟΚ: Σαρικόπουλος : Μας έχεις γ... (vid)

Σαρικόπουλος σε διαιτητή: «Μας έχεις γ...σει». Φλεβαράκης: «Έγιναν πράγματα στη γραμματεία που δεν τιμούν το ελληνικό μπάσκετ». ΠΑΟΚ: «Ξεκάθαρη  κλοπή».

 Άρης - ΠΑΟΚ: Σαρικόπουλος : Μας έχεις γ... (vid)

Έντονα παράπονα είχαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι κόντρα στον Άρη, στο οποίο γνώρισαν την ήττα στη παράταση (85-82). Υπάρχει μεγάλη δυσαρέστηση για την διαιτησία, αλλά και για πράγματα που έγιναν στη γραμματεία. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ, Ζήσης Σαρικόπουλος, στράφηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης (Χάρη Καρακατσούνη), τονίζοντας του εκνευρισμένος «σήμερα μας έχει γ...σει».

Φλεβαράκης: «Έγιναν πολλά πράγματα σήμερα στη γραμματεία»

Στη συνέχεια, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Κώστας Φλεβαράκης, εξέφρασε τα παράπονα του: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και στον Άρη και με όλο τον σεβασμό θα πω ότι έγιναν πολλά πράγματα σήμερα στη γραμματεία και στο παιχνίδι και δεν τιμούν το ελληνικό μπάσκετ.

Παρόλο αυτά θα πω συγχαρητήρια γιατί αυτά δεν έχουν σχέση με την προσπάθεια του Άρη. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και εύχομαι να περάσουμε και οι δύο τον σκόπελο και να μπούμε στη σωστή κατεύθυνση. Εμείς συνεχίσουμε να παλεύουμε και στο τέλος θα είμαστε δικαιωμένοι. Δεν θα αναφερθώ στις συνθήκες του αγώνα και στη ζέστη ότι επηρέασαν το αποτέλεσμα.

Πιο πολύ μιλάω για πράγματα που έγιναν στη γραμματεία. Η ζέστη ήταν πρόβλημα και για τις δύο ομάδες. Η ατμόσφαιρα του γηπέδου δεν έχω να πω τίποτε αρνητικό. Προτιμώ να παίζω με γεμάτο γήπεδο αλλά προτιμώ το 50-50 σε κόσμο».

ΠΑΟΚ: «Ξεκάθαρη κλοπή»

Ακολούθως η διοίκηση του ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, μιλώντας για αλλοίωση αποτελέσματος: «Μετά από πολλά χρόνια και εκατοντάδες αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη κι επειδή προφανώς η σιωπή μας έχει εκληφθεί εσφαλμένα ως αδυναμία, αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε αυτή την ανακοίνωση από σεβασμό στην προσπάθεια που γίνεται στον ΠΑΟΚ, την ιστορία του και τον φίλαθλο κόσμο του.

Αφορμή είναι η πρωτοφανής αντιμετώπιση της ομάδας μας από το διαιτητικό τρίο στο σημερινό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, η οποία γύρισε πολλά χρόνια πίσω το Ελληνικό μπάσκετ.

Δεν στεκόμαστε ούτε στην άνιση κατανομή των φάουλ και των βολών (34-13), ούτε στην αγωνιώδη προσπάθεια να ανακαλυφθεί αντιαθλητικό φάουλ 42 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της παράτασης, σε μία κλασική και ορατή διά γυμνού οφθαλμού περίπτωση απλού φάουλ, αλλά στη φάση που έκρινε τον νικητή του αγώνα.

Οι φίλαθλοι όλης της χώρας έγιναν μάρτυρες, μίας ξεκάθαρης κλοπής από ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία, ούτε τον ιδρώτα και την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών και των προπονητών των δύο ομάδων και θέλησαν να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Έκριναν το αποτέλεσμα με την ανακάλυψη ενός ανύπαρκτου φάουλ 2,7 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της παράτασης κι ενώ η υποδειγματική και καθόλα νόμιμη άμυνα του αθλητή μας Τσόχλα θα διδάσκεται στο εξής στα σεμινάρια μπάσκετ.

Δεν ξέρουμε αν ο κ.Ψαρριανός αντιλαμβάνεται ότι είναι πλέον ανεπιθύμητος στους αγώνες του ΠΑΟΚ ή ότι θα ήταν καλό για το ίδιο το άθλημα να μην περιμένει τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας και να αποχωρήσει από τη ενεργό δράση.

Περιμένουμε όμως από τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα κάνουμε σε όλους γνωστό, πως δεν πρόκειται στο εξής να μείνουμε απαθείς και σιωπηλοί σε καμία αδικία σε βάρος μας ή σε συμπεριφορές που υποδηλώνουν έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ιστορία της ομάδας μας».

Σταυρόπουλος: «Είναι ντροπή...»

Έξαλλος ο Νίκος Σταυρόπουλος, αναφέρθηκε στους διαιτητές μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είναι ντροπή οι διαιτητές να μην σέβονται τον ιδρώτα των παικτών, οι οποίοι ματώνουν στο παρκέ και ξαφνικά αυτοί αποφασίζουν για το παιχνίδι. Είναι ντροπή και κρίμα για τους αθλητές, οι οποίοι προπονούνται, με τραυματισμούς όλη την εβδομάδα, για να παίξουν ένα παιχνίδι σοβαρό και έρχεται ένας οποιοσδήποτε απίθανος διαιτητής και κρίνει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Είναι ντροπή, καλή αρχή.

Είναι απαράδεκτο για τον διαιτητή να αποφασίζει για τους παίκτες. Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, όχι οι διαιτητές. Αυτό το χάλι που έγινε σήμερα, με 34 βολές η μία ομάδα και 13 η άλλη, είναι απίστευτο!

Αν τα σφυρίζουν όλα οι διαιτητές, γιατί δεν σφύριξαν για τη δεύτερη βολή του Μποχωρίδη, η οποία ήταν εσκεμμένα άουτ; Και έπρεπε να πάρουμε εμείς την μπάλα και να έχουμε δύο δευτερόλεπτα. Η εμπειρία μου λέει ότι σε δύο δευτερόλεπτα, χιλιάδες παιχνίδια μπορούν να αλλάξουν. Πονάει η ήττα, περισσότερο, όμως, είναι κρίμα για το μπάσκετ».